shapemybody

Träning, kost, inspiration!

Före och efterbilder

Kategori: Formkoll

 

På 30 dagar har det väl hänt en del i alla fall.. Jag ser själv inte så mycket och är ganska så självkritisk, vad tycker ni?



Vikt: - 2,1 kg
Midja: - 6 cm
Puls: - 13 slag/mín (svårberäknat)


Slutsats:
Fitnessfighten har varit sjukt kul och lärorikt men påfrestande. Det har tagit mycket energi och tid och det hade varit bättre att göra detta om man inte har någon motivation eller inplanerad träning överhuvudtaget. Jag har ju som sagt gjort två/tre pass vissa dagar och det tar sjukt mycket energi. Det har dock gett resultat som jag inte trodde var möjligt att uppnå på så kort tid. Jag rekommenderar alla med NOLL motivation att göra detta, annars inte. Jag har haft sjukt kort stubin denna månaden och humör har verkligen inte varit på topp alla gånger.. Haha.. Så jag får ursäkta alla vänner, kunder, familj och alla andra om jag varit sur.. :) Hih.. Nu har jag öppnat min 40 gr, chipspåse jag fick på ICA i Ullared och den smakade skit.. hahaha.. SYND, jag som suktat efter den så länge.. :)

Blir kycklingsallad och mangoraja till middag strax.

Ha en fortsatt bra kväll!
Fortsätt kommentera, det är skitkul! :)

Löpning

Kategori: Allmänt

Har nyss varit ute på en 40 minuters lång runda. Så himla skönt och välbehövligt. Ska strax ta bilder och EVENTUELLT lägga ut.. haha.. Vet inte om jag vill blotta min otroligt sexiga body helt och hållet.. Vi får se helt enkelt. Beror väl på resultatet också kanske.. :)


Hade Jennie och Olivia med mig, Jennie är hundvakt och Olivia är så himla go att jag dör. Just nu ligger hon i hallen med huvudet på ett trappsteg och ser hur söt ut som helst.. :) Mys-hund!

HELG!

Kategori: Allmänt

Nu kan jag ta helg, jobbat till två idag och nu blir det en runda till Stadium. Hörde att de hade 25 % på hela sortimentet. Det får man ju inte missa. Dessutom behöver jag ju nya skor så det passar ju perfekt :)

Fortfarande strålande glad efter Annas lilla överraskning. Så gullig!


Dagens lunch bestod av blomkålssoppa och ägg. Det enda jag har "unnat" mig idag än så länge är en halv fralla på jobbet och det smakade riktigt bra.. haha :)

Förövrigt är det jättekul med alla positiva kommentarer som ni kommer med på jobbet, facebook, SMS osv. Det peppar och det är kul att ni följer mig här på bloggen. Så klart finns det fortfarande tragiska människor som är avundsjuka och missunnsamma men om de visste hur mycket jobb och tid jag lagt ner på detta så kanske de hade haft bättre förståelse. Kanske borde jag göra en uträkning på hur många timmar jag har tränat denna månaden (har allt nerskrivet i ett block, både mat och träning). Att de personerna är avundsjuka och missunnsamma är bara ett tecken på att de aldrig kommer komma någonstans i livet. Att ägna tid på att vara avundsjuk på någon annan istället för att inspireras och lära av personens "framgång" ser jag ingen vinning i, det är verkligen slöseri med tid. Hade du tränat hälften av det jag gjort denna månaden så hade du kanske insett hur jag har kämpat för detta.


Alla ni som överhuvudtaget tar er ut och springer, går, tränar är riktiga kämpar. Glömt inte det :)

Kram på er!

Tack Anna!

Kategori: Allmänt

Snälla, goa Anna gjorde precis min dag! Det är ju jag som borde tacka dig på det sättet! <3

Snö?!

Kategori: Allmänt

Vart tog våren vägen nu då? Vill ha sol och värme nu på en gång! Men men, det kommer väl.. :) Nu är äntligen fitnessfighten och det känns så härligt! Idag skulle ju vara dagen då jag skulle unna mig något riktigt gott. Dessvärre har jag inte kommit på vad och inte är jag sugen heller. Konstigt va? Men bra tycker jag :) Det är ju sockersuget jag velat bli av med.. :)

fredagsmys

Kategori: Allmänt

Ätit god kycklingpaj nu. Ha en fin kväll, det ska jag ha! Kram på er :)

Lunchtaaajm :)

Kategori: Allmänt

Mamma hade gjort skitgod omelett till mig nu på lunchen, så nu är man mätt o go igen! Det dåliga humöret har vänt också, det är ju sista dagen på fitness fighten och ingen är gladare än jag över det.. :) Dessutom är det skitkul att jobba med systeryster, speciellt när man jobbar hela dagen. Då går det mycket lättare! Och tanken på att jag är ledig tisdag-tisdag nästa vecka gör mig ännu gladare. haha.. Så fort det kan vända :)

Ska bli så skönt att kunna träna på sitt eget sätt nu och de slutgiltiga resultaten publiceras på söndag.

Ha en fortsatt bra dag.

Frustration

Kategori: Allmänt

Känner på mig att det här kommer bli en urusel dag. Fruktansvärt irriterad och har inte sovit mycket i natt. Egentligen borde jag inte bry mig överhuvudtaget men jag är inte sån. Jag säger alltid vad jag tycker, och då hatar jag folk som inte kan eller vill lyssna på andra människors åsikter.


Sen var äggen slut hemma också, så det blev bara äckelgröt till frukost. Fan.

Trevlig fucking helg!

Fikabesök

Kategori: Allmänt

Haft finis-linis på fika här. Hade mycket att prata om och timmarna bara rusade iväg, tre och en halv timme senare och väldigt mycket gladare ska jag nu ge mig ut på en löprunda. Bäst att ta på sig massa kläder för det är ingen värme ute alltså. Hoppas vårvärmen kommer tillbaka snart :)


Allmäna tips!

Kategori: Träningstips

Mitt bästa tips till er är att dricka mycket vatten. Jag drack aldrig vatten förut men nu försöker jag få i mig runt 2 liter om dagen. Dricker man två glas innan varje måltid innebär det att du inte kan äta lika mycket eftersom du blir mätt fortare, vilket i sin tur innebär att att du får i dig färre kalorier. Detta har funkat för mig, jag har ingen utbildning inom kost och träning utan detta är bara tips från mina egna erfarenheter. Detta är ett sätt som har hjälpt mig i rätt riktning. Kanske funkar det för dig också? Testa! :)


Ett annat tips är att byta ut pasta, ris, potatis mot sallad istället. Det har också funkat för mig. Jag har inte helt tagit bort kolhydraterna då jag äter fiberberikad havregrynsgröt till frukost varje dag, müsli till mellanmål och bulgur i sallader osv.

All form av träning är bra för viktnedgången, det spelar ingen roll vad. Det bästa träningen är den som faktiskt blir av :)


Nu ska jag ut och gå en runda. :)

Ledig i eftermiddag, sköööönt! Tjjooolaahoppp!

Lunch

Kategori: Kost o Träning


Inspirerande middag? Njaaaa, tycker ni.. JAAAA tycker jag :) Kyckling och mangoraja skulle jag kunna äta varje dag .. haha

Gött pass

Kategori: Allmänt

Det blev ett svettigt och roligt step-puls pass. Jag är glad att jag gick dit och gjorde det. Hade inte kunnat sova med gott samvete ikväll annars. Nu så här i slutet på ff kan man ju inte vika sig, bara att köra på rakt in i mål. :)


Imorgon ska jag träffa fina-lina, ska bli sjukt kul! Alldeles för länge sen sist.

Nu BB, detta beroendeframkallande, sjuka program.

ÅÅÅH!

Kategori: Allmänt

Har gått och väntat hela dagen på att jag ska sluta jobbet och istället ge mig ut och springa. Och när jag väl slutar så börjar det regna utav bara helsike! ÅÅÅÅÅH! Jag tänker bannemig inte ge mig ut, gör jag det bara inte. Får bli step-up istället, blir nog bra.. Sjukt störande bara när jag velat springa hela dagen.. Får blir imorgon istället.


Fick världens godaste soppa av Jennie på lunchen idag, champinjon och paprika soppa. Hur god som helst! Och i eftermiddag har jag som vanligt ätit kvarg med hallon och funlight. Får aldrig nog!


Bästa att pysa iväg på träningen nu då..

Morgonpromenad avklarad

Kategori: Allmänt

Man kan inte säga det för många gånger - VILKET UNDERBART VÄDER! Det var hur härligt som helst med en promenad nu på morgonen trots att jag var dödens när jag vaknade. Usch! Vill vakna och vara pigg, men det händer inte ofta kan jag säga. haha..

Det blev fiberberikad havregrynsgröt till frukost idag, och två ägg. Funkar fint för min del :) Gott är det också.

Bäst jag hoppar in i duschen nu, ska snart dra iväg till jobbet.

Ny utmaning

Kategori: Dagens utmaning

Ja, nu har jag äntligen kommit på en utmaningen för April. Jag ska ta mig an Jennie och Annzi. Hjälpa dem med träning och kost under 30 dagar och se hur det går för dem. Det är de själva som kommit på detta och frågan är om det vet vad de gett sig in på ;) Skyll inte på mig när det blir jobbigt för ni har själva satt er i sitsen ;) Nejdå, jag ska vara snäll. Ni kommer klara detta galant! :)


Dock behöver jag en utmaning till mig själv, tror jag ska köra 100 crunches/dag (eller andra magövningar). Har inte bestämt mig helt än, så jag är fortfarande öppen för alla förslag.

Detta ska bli kul! NU KÖR VI!!



Kvällens food. Smaskens.

Heldag med snygga brudar

Kategori: Allmänt

Det som jag trodde skulle bli "en runda på stan", blev istället en heldag på stan men inte mig emot! Jag hade nog kunnat ta en runda på IKEA också om det inte vatt för mina skoskav och Annzis hunger.. haha ;) Blev lite handlat i alla fall, ett knallrosa linne och två läppglans. Gillar egentligen varken rosa eller läppglans men man kan ju alltid lära sig, och det är ju snyggt med rosa om man blir lite brun.

Nu har jag och syrran varit ute och sprungit, 2 km uppvärmning och sedan 200 meters spurter med övningar mellan varje intervall. SJUKT jobbigt!

Ska slänga mig i soffan nu och njuta av mina sista timmar som ledig, imorgon blir det jobb mellan 10-19 igen.

Har föresten fixat en ny utmaning till April nu, ska bli riktigt spännande. Vill dock ha en till, berättar mer sen!

Jönköping

Kategori: Allmänt

På plats i Jönköping med heta brudar, nu ska vi ut och göra stan. Ska bli förbannat roligt faktiskt! Blir lunch på någon uteservering och lite shopping, borde egentligen köpa en ny telefon OCH en ny dator. Men vi får se hur det blir med det, om jag känner mig själv rätt så blir det ingenting med det. Men kanske borde chocka mig själv och göra något impulsivt någon gång.. haha
För övrigt så har syrran fått himla fint i sin lägenhet, är aningen avis faktiskt. Hade jag haft så fint hade jag varit i den hela tiden.. haha :) Hon är piffig hon!

Frukost

Kategori: Frukost


Kvarg med funlight, och müsli och två stekta ägg. MUMMMAAA! ;)

Ledig idag

Kategori: Allmänt

Så underbart. Ska upp till Jennie i Jönköping idag om jag får tag i en bil. Blir nog en runda på stan, en fika i solen och chiiiiillll! Roligt :)

Har grymt mycket träningsvärk sen igår, måste vatt för att jag körde med lite tyngre vikter på cirkelträningen. Ikväll blir det ingen box, den är inställd. Så jäkla surt! Därför får jag bita ihop och springa en runda i alla fall, ville ju vila mina stackars benhinnor några dagar.. Jaja, skönt att komma ut lite i alla fall :)




Träning

Kategori: Allmänt

Så härlig träning idag, först ett riktigt killer-pass på cirkelträning och sen ett gött danspass! Bra kombination! :) Är totalt slut nu, men det är skönt! :)
Fick tillbaka några tusen på skatten också, det gjorde min dag då jag hela tiden trott att jag skulle få lägga.


Bra dag idag alltså. Hur har er dag varit?

God natt!

Laddar för träning

Kategori: Allmänt

Är så taggad inför kvällens träning. Ska bli skitkul! Någon mer som kommer? :)

Ny utmaning

Kategori: Allmänt

Nu på förmiddagen har jag klarat av dagens fitnessfight-pass som bestod av mina favoritövningar. Blev ett riktigt roligt och jobbigt pass. Sen gick jag en runda på 50 minuter, skulle gått en timme men jag fick skoskav så fick avbryta sista biten och vika av hemåt och nu har jag kört mina favorit magövningar igen. Kom in i ett härligt flow nu på morgonen, bäst att passa på när man känner för träningen.

Funderade mycket under min promenad, och jag är inne på att starta en ny utmaning. Vad det ska bli har jag inte riktigt kommit fram till men jag vill utmanar ER! Mina läsare till att vara med. Kanske någon 100 crunches/dag tävling. Någon form av löputmaning eller kanske burpees igen? Why not? :) Det återstår ju några dagar innan vi går in i April-månad så jag ska nog komma på någonting :)


En av mina motivationsbilder, så sjukt snygg! Jennifer Nicole Lee!



Mätning och vägning

Kategori: Formkoll

Imorse gjorde jag vägning och mätning på mig själv och resultaten var inte superbra men jag är nöjd ändå :) Hade inga större förväntningar om jag ska vara ärlig. 

Vikt: -0,5 kg. 
Till en början tyckte jag detta var ett sjukt dåligt resultat. Jag har ju tränat som en tok och inte ätit en enda liten onyttig sak på en helt månad! Med tanke på att jag efter första veckan hade gått ner 2 kg blev jag lite fundersam. Men när jag gjorde en scanning på vågen visade den bättre resultat. 

Minskat 1,5 i fettprocent och ökat 1,1 kg muskler. Vilket ju är kanon! Precis det jag vill! Och dessutom har midjemåttet minskat med 6 cm!! PÅ EN MÅNAD! Hur i hela friden gick det till?

Nu är det bara några dagar till och de slutgiltiga resultaten får ni till helgen. Då kommer eventuellt bilder före och efterbilder också :) Så håll utkik!

Jag tror att jag i fortsättningen helt och hållet kommer avstå från vägningen och bara näta och ta bilder. Det är ju trots allt hur kroppen ser ut som är det viktiga. Och jag kan lova er att jag är mer nöjd med min kropp nu än jag någonsin varit :) Känns fantastiskt!

big brother

Kategori: Allmänt

Någon mer än jag som döljer detta sjuka program? Jag sitter bänkad varje kväll :D

Söndagkväll

Kategori: Allmänt

Två pass avklarade! Morsan min är fasiken grym, bra pass på boxen med henne ikväll. Nu har jag stoppat i mig lite ny energi, duschat och nu ska jag slänga mig i soffan och glo på tv. Imorgon börjar jag kl. 14, innan dess ska jag päsa i solen, kanske träna också. Har inte riktigt bestämt mig för vad men något får det nog bli.


Imorgon ska jag väga mig och mäta mig, går ju in i de sista dagarna av fitnessfighten och jag ska ge järnet ändå in i mål. På lördag ska jag känna mig helt uttömd och slutkörd och med de bästa resultatet någonsin.

Trevlig kväll!

intervaller

Kategori: Allmänt

Det blev en skön intervallrunda med systeryster, 40 minuter. Nu har jag motstått fru janssons våfflor och laddar istället för att dra iväg till boxen. Ska bli skönt att slå av sig lite. :) Ska njuta det sista av solen nu, ha en fortsatt din eftermiddag och kväll!

Sol!

Kategori: Allmänt

Så härligt med sol! Har legat på baksidan och solat nu, i bikini! Underbart!
Nu ska jag och syrran ut och springa, intervaller i backe blir det.

Sen väntar mat här hemma, grillat idag igen. Kan ju inte bli bättre :)

bra dag!

Kategori: Allmänt

Haft en bra dag i Varberg med familjen. Handlade dock inte så mycket och så mycket sol var det inte heller men kul hade vi :) var även inne i Ullared en runda, som vanligt. Haha! Tredje gången på en månad typ :) Har stått emot både fika, hamburgare och glass idag, tur att detta är slut snart. Börjar tröttna på att aldrig få unna mig något. Men snart så :) ingen träning idag pga benhinnorna men imorgon blir det dubbelt upp med intervaller först och sedan box :) Mer uppdatering imorgon, är så himla trött. Ta hand om er!

Ingen dator

Kategori: Allmänt

Ja, det blir visst ingen dator idag heller. Det fanns inga i lager, DÅLIGT! Så det får bli tråkiga mobilinlägg utan bilder ett tag till. Ja ja, jag får väl lägga desto mer pengar på kläder och skor idag då :) inte mig emot! Ha en bra dag allihop! Jag ska andas lite havsluft för er också! :)

Tidig kväll.

Kategori: Allmänt

Har redan sovit en omgång ikväll så nu är jag inte så värst trött. Blir uppe en stund till sen sängen, ska upp tidigt imorgon. :) nu ska jag stoppa i mig några läkerol till, mitt gottis ikväll. Trevlig kväll!

The Voice

Kategori: Allmänt

Jag kollar på The Voice för första gången sen starten. Ingen höjdare tycker jag. Kollar ni? :)

GOTT!

Kategori: Allmänt

Det grillade smakade underbart gott! Hade nästan glömt bort.. Det ger ju minst sagt sommarkänslor :)

Löptur

Kategori: Allmänt

Det blev en 30 minuters löptur efter jobbet, och det var så himla härligt. Varmt och skönt! Fick dock känningar i benhinnorna så imorgon får det nog bli ett litet litet uppehåll från just löpningen.
Nu ska det käkas grillat!! Första gången i år! GOOOOOTTT! :) Älskar grillat!

Imorgon bär det av mot Sveriges finaste sommarstad - VARBERG!


Kram

Lunchtime!

Kategori: Allmänt

Blomkål och purjolökssoppa :)


Fridaaay!

Kategori: Allmänt

Så härligt! Och jag är ledig hela helgen lång, ska bli fantastiskt skönt faktiskt.
Idag är det BARA en vecka kvar på fitnessfighten och det ska blir så gött när detta är över. Ska vila ut kroppen ordentligt sen och äta något riktigt gott. Som Anna skrev så blir det eventuellt en firar-tårta på jobbet. En chokladmarängtårta med grädde och kolasås :) Låter inte så tokigt va? Det är vi värda så som vi har kämpat. Jag har på känn att jag kommer bli sjuk om jag slappnar av nu efter en så intensiv månad så egentligen kansek det är bättre att bara fortsätta köra ;) Vi får se! På lördagen ska jag softa i alla fall :)

Payday idag igen, månaderna går ju otroligt fort. Skönt med lite klirr i kassan i alla fall.

Nu frukost sen en lång omväg på cykeln till jobbet. Det är ju så härligt väder idag :)
Kram

Bra dag!

Kategori: Allmänt

Det blev ju en kanondag som jag trodde! :) Tränat nu ikväll också, dansstep. Så fruktansvärt kul och så grymt jobbigt. Liten träff med goa träningstjejer efteråt, och vi kom fram till en hel del.


Nu sängen, är trött som tusan..

Kram

Lunch

Kategori: Allmänt

Köttgryta och vitkål, göttans! Det finns andra grejer här hemma som är göttans också.. Typ detta:



Jag har dock inte rört dessa, inte en enda liten smula!

I eftermiddag ska dessa testas:



Kvarg från Lidl, 4,2 procentarn var skitgod. Tack igen Anna för dessa :)

Oh happyy daaaay!

Kategori: Allmänt

Känner mig så otroligt glad idag! Pigg, stark och energifylld! Jag undrar om det beror på endorfiner eller bara på att jag sovit ordentligt i natt? Oavsett så känner jag att detta kommer bli en kanondag! Jobbar ju dessutom med syrran, KUUUUUL! :)




JAG ÄR BÄST!

Kategori: Kost o Träning

Har precis varit ute och sprungit, ställde klockan på 6.45 och fem minuter senare hade jag löparkläderna på mig och var på väg ut! Så jäkla gött, blev inte någon lång runda med 27 minuter i alla fall :) Det gick tungt även denna gången, då jag inte ätit något innan men det gick absolut lättare än sist så det kanske är en vanegrej i alla fall..

Nu dags för frukost, fibergröt med hallon och mjölk och någon form av ägg, vet inte riktgit vad jag ska hitta på idag. Dåligt med variation känner jag nu.




Bara några dagar kvar nu, känner mig sjukt nervös inför både mätningen och vägningen. Tänk om det inte hänt någonting?!

Snart löning

Kategori: Allmänt

Det börjar närma sig 25 vilket innebär löning. Jag brukar alltid spara näst intill allt men denna månaden blir det absolut inget sparande, för på lördag ska det köpas ny dator.. Usch! Ångest! Och egentligen behöver jag en ny mobil också, kanske borde ta allt på samma gäng så det är över sen. Hatar att köpa teknikprylar! Är inte intresserad för fem öre, väldigt konstigt att jag läste teknik på gymnasiet egentligen.. Haha! Kan ni gissa vilken sort det blir? ;)

Bra dag!

Kategori: Allmänt

Haft en mycket bra och rolig dag på jobbet idag, inte så värst mycket att göra men det är ju skönt när det är på det viset ibland :) Har ätit lax och bulgursallad nu, SJUUUUUUKT GOTTT! :)


Skönt att slippa träna nu ikväll, gjorde ju mitt i morse. Det är jag glad för nu :)


För övrigt 9 dagar kvar av fitnessfighten idag :) Skönt att målet snart är nått!

Kram

Lunch :)

Kategori: Allmänt

En timmes lunch går så fruktansvärt fort, stack hem, slängde ihop en tallrik med mat och satte mig på altanen och käkade :) Efter det en powernap i soffan och nu är helt plötsligt timmen borta, dags att dra till jobbet igen :) På racerbiken och trampa.


Vi hörs ikväll!

Köttfärssås med sallad och ost blev det till lunch förresten :) Gottit!

I did it!

Kategori: Allmänt

Det blev en powerwalk på 40 minuter och sen 30 minuters styrka, 1 h och 10 minuter alltså! Så jäkla gött! Nu är man energifylld och redo för vad resten av dagen har att erbjuda, först jobb i en jäkla massa timmar.

Ta hand om er och ut och njut i det härliga vädret! Jag ska sitta ute hela min timme på lunchen :)

All kärlek - Lisa

Uppe med tuppen

Kategori: Kost o Träning

Idag ställde jag klockan på 7, mest för att kunna njuta av morgonen då jag börjar vid 10 :) Har käkat frukost precis och om en stund ska jag ta en morgonpromenad och göra ff-övningarna.




Bara att snöra på sig dojjorna och ge sig iväg då :)

Gööööötttt!

Kategori: Kost o Träning

Åh, vilket gött pass det blev!! Är totalt slutkörd och har precis fyllt på med ny energi, prottedrink på hemvägen och sen lite yoghurt med müsli och ett äpple :) Nu ska jag sova och vakna utvilad imorgon, vilket kanske är en önskedröm, har inte känt mig utvilad på... vet inte hur länge och det är jobbigt ska ni veta. Jag som inte ens vaccinerade mig mot svininfluensan, men man kanske kan få sömnsjukan ändå? haha, vem vet vem vet.. ;) 


Sov gott!

Kick'n box

Kategori: Allmänt

Snart dags att dra iväg på kick'n boxen, ska blir skönt fast jag är redan trött och får anstränga mig för att hålla ögonen öppna.. Det är jobbigt att vara ledig ;) haha..

Har kollat runt på massa paris-resor, men vi har inte kommit fram till vart man ska bo. Någon som har tips eller vet ungefär i vilket område man ska bo? I så fall mottages dem gärna!

Dags att pysa iväg.. TAGGGAAA!!

Nya smaker

Kategori: Allmänt



För mig en ny funlight-smak, vet inte om den funnit länge men jag har i alla fall inte testat den innan men den funkade fint ihop med kvarg och müslin på bilden :)  

Just nu njuter jag av detta:

Kategori: Kost o Träning


Kycklingwok

De senaste mellanmålen

Kategori: Mellanmål











Några favorit övningarna

Kategori: Träningstips

En utav mina favorit-magövningar är denna  fast man fäller ner benen samtidigt som man fäller ner armarna. Den biter grymt bra och är en av övningarna från ff. Jag kör nästa alltid Russian twists också, den är gryyyyym!

En annan är enbens knäböj, riktigt så grym som han i klippet är jag inte riktigt än, får hålla mig i något för att kunna hålla balansen men övningen är riktigt bra. 

Den fjärde övningen som jag tänkte dela med mig av idag och som är en av mina favoriter är Lateral raises. Sjukt go övning! 

Detta är några av övningarna som jag har kört i FF och som jag tycker om. 
Har ni några favoriter som ni alltid kör? :)  

Världens bästa jobbarkompis!?

Kategori: Allmänt

Ja, det kan man ju lungt säga att jag har! Anna messade precis och skrev att hon hade varit och köpt kvarg till mig på Lidl, den billigare varianten som jag varit ute efter länge men inte haft tid att åka och köpa. TACK SÅ JÄTTEMYCKET! Du är bäst! :)

 

Kör alltid med Arlas, men nu är det dags att testa något nytt för detta börjar bli lite väl dyrt för min fattiga plånbok.. :) Haha

Godmorgon :)

Kategori: Kost o Träning

Hej på er!
Hur står det till? Här är det kanon, har precis slängt i mig lite frukost. Fibergröt med hallon, linfrön och en skvätt mjölk, te och vatten och två stekta ägg till det. MUMS! Idag är det 10 dagar kvar av min utmaningen denna månaden och det känns så jäkla gött. Snart slut och jag har fixat detta utan större problem. Inget fusk (en fralla åt jag häromdagen men det räknas väl knappast som fusk;) ), ínget godis, bara bra mat och härlig träning. Det är ju en grym prestation bara det. Tänkte jag skulle räkna lite på hur många timmar jag lagt på träning denna månaden, lär ju blir en hel del :) 

För övrigt så lovade jag ju övningarna igår, men får ta det idag istället :)

Cirkelträning och afrodance

Kategori: Allmänt

Är fortfarande lite smått irriterad sen den lilla incidenten med killen som frågade om jag var gravid. Fucking idiot som förstör min dag, eller egentligen fick jag massor av magiska krafter på träningen när jag tänkte på hans klumpiga kommentar. Så tack för peppen! ;) haha..

Blev cirkelträning idag, riktigt roligt. Efter det skulle jag köra afron, men det var bara fyra stycken som dök upp så vi körde ett kort men intensivt pass på 40 minuter och det räckte gott och väl :) Nu ska jag krypa ner i sängen och sova lääääänge imorgon. Ska njuta av min lediga dag och bara mysa runt i morronrocken hela morgonen (dagen) med en kopp te.. :)


Take care!

Irriterande!

Kategori: Allmänt

Bara för att man jobbar på ICA och alla känner igen en innebär inte det att man kan säga vad som helst eller fråga vad som helst. Jag har inte varit så här lätt sen jag gick på högstadiet men ändå får jag frågan om jag är gravid. Tack för den! Idiot! Jag tar egentligen inte åt mig men det är ändå irriterande att folk frågar sånt. Det är liksom inte första gången det händer mig och min kollegor. För helvete, tänk efter före och inte tvärtom.

Lunch

Kategori: Allmänt

Det blev inte bara kaffe hos farmor hon bjöd på lunch också. Mycket gott! Blomkål och köttgryta bjöds det på, och jag slapp laga egen mat. Ska strax pysa iväg till jobbet, kort dag idag och sen ledig dag imorgon. På onsdag ska det bokas resa till Paris, jag har i alla fall tagit ledigt från jobbet nu. Hoppas att det finns något bra och relativt billigt kvar till Paris bara. Det återstår att se :) Ska bli kul! Bara jag och min goa syster. :) 


Träning ikväll som sagt, det ser jag framemot!

Ha en fortsatt bra dag, vi hörs ikväll igen. Då ska jag uppdatera er om övningarna i fitnessfighten.


All kärlek - L. Johnsson

Guten morgen!

Kategori: Kost o Träning

Såg massa uppdateringar på facebook om snö, så jag låg kvar extra länge i sängen nu på morgonen. Men när jag väl steg upp så var snön borta och glad är jag för det.. :) Tog en morgon promenad på 45 minuter och sen körde jag ff-övningarna. Massa roliga övningar idag som jag tänkte dela med mig av lite senare :)

Nu käkar jag frukost, sent jag vet.. Men man måste ju få njuta av att vara lite ledig när man jobbat hela helgen :) Gröt och stekt ägg.

Ska strax åka på 11-kaffe hos farmor hade jag tänkt. Mys.


Ikväll blir det cirkelträning och afrodance. Kuuuuuul!

Bra dag idag

Kategori: Allmänt

Har haft en väldigt bra dag idag. Go känsla i kroppen och humöret på topp. Hoppas det håller i sig :) sov gott! Ps. Jag har ätit bröd ikväll, gudomligt gott! :) hihi..

40 minuter

Kategori: Allmänt

.. Löpning fick det bli, nu ligger jag utslagen på golvet i hallen, fruktansvärt trött. Fick ont i baksida lår och även i benhinnorna så jag får nog vila mina stackars ben från löpningen ett par dagar nu. Nu ska jag ta en välbehövlig dusch och sen äta kassler och broccoligratäng :)

dags för löpning

Kategori: Allmänt

Det finns inget dålig väder bara dåliga kläder! Så nu ska jag ut och springa trots regnet. :) ska bli skönt!

Lunch

Kategori: Allmänt

Det fick bli goda rester sen igår, mums! Kan inte få nog av kyckling :) så himla gott! Tur jag har två mästerkockar hemma som lagar så god mat till mig. Får hoppas jag blir lika grym, jag är ju faktiskt på god väg ;)

Frukost

Kategori: Frukost

Stekt ägg, bacon och kvarg med pauluns musli :) sämre kan man ju ha det! Ha en bra söndag :)

Sista jobbardagen för denna helgen

Kategori: Allmänt

Visst går veckorna väldigt fort? Det tycker i alla fall jag.. Skönt det! Idag blir det jobb till fyra och efter det träning, får nog bli en löparrunda idag också, fast en lite längre och med ff-övningarna. Det gick ju så bra med löpningen igår, härligt flyt med pigga ben och bra andning. Hoppas det känns lite bra idag. Nu- frukost!

Nytt rekord

Kategori: Allmänt

4,4 km på 19.30 min.. Helt slut efteråt. Körde några av ff-övningarna också och nu har jag ätit kyckling och bacon gryta :) gottis!! Nu kan jag ta det lugnt ikväll med gott samvete :)

1,5 kg jordgubbar

Kategori: Allmänt

Är inte bra för magen..Har ätit mer än 1,5 kg denna veckan till och med så det är inte konstigt att magen gör uppror.. Bara att bita ihop och se glad ut. :) bara några timmar kvar nu sen får det nog bli en löparrunda..

Lördag

Kategori: Allmänt

Hittills har dagen gått sjukt fort, och det går fruktansvärt bra att jobba faktiskt :) är på gott humör också vilket känns gött! Ätit god och nyttig frukost idag som jag gärna hade visat en bild på men det går ju som sagt inte än.. Ska fasiken lösa det snart. Ha en bra dag allihopa :)

Grekiska biffar

Kategori: Allmänt

Ätit mammas fantastiska grekiska biffar nu ikväll. Potatisklyftor och sallad till det. :) Mums! Kvällens diskussion handlade om vad man kan och inte kan skriva om på facebook, bloggar, twitter osv.. Vad tycker ni gränsen går?

Mellanmål

Kategori: Mellanmål

Åh!! Mitt mellanmål idag var sååå gott! Jordgubbar, mango och kvarg :) kaffe och finn crisp med ägg :)

Lunchtime!

Kategori: Allmänt

Ätit moussaka idag också, så gott men nu börjar jag faktist tröttna på detta.. haha :) Lite mango till efterrätt också, det är ju trots allt fredag och lite gott behöver man :) hih...

Längtar så till påsk, kommer vara ledig en hel del och dessutom ska jag iväg på träningsläger med golfen, det ska blir riktigt skoj. Lite positiva tankar och grejer att se framemot så går det mycket lättare att både jobba och träna :)


Fredag!

Kategori: Allmänt

Så var det fredag igen, tiden går verkligen fort. Eller är det bara jag som tycker det? Just denna veckan spelar det ingen större roll för mig att det är fredag då jag jobbar hela helgen. Ser framemot nästa helg då jag ska ha kvalitetstid med la familia. Shopping och middag i Varberg står på schemat :) ska bli mysigt. Ikväll blir det lugna puckar, inget planerat mer än jobb till kl. Sju. För övrigt har jag blivit beroende av jordgubbar, kiwi och mango och kvarg till det.. Så gott! :) Ha en bra dag allihopa och njut att ni är lediga i helgen :) kram

Motivation

Kategori: Kost o Träning

Det här med motivation är väldigt svårt tycker jag, och det är väldigt individuellt. Som jag sagt innan så är kortsiktiga mål mitt sätt att hålla mig motiverad. Men nu börjar jag bli riktigt trött på fitnessfighten. Inte själva träningen och absolut inte maten, utan mer att det känns som ett tvång. Varje pass blir liksom ett enda långt ångestfyllt, hemskt och långtråkigt straff. Inte för att träningen är tråkig utan för att man aldrig är ledig och ligger på kaloriminumum.. Jag pallar inte riktigt med det här med minst en timme om dagen. Om jag bara hade hållt mig till fitnesspassen hade det kanske varit en sak, men jag vill ju köra mina löprunder, kick'n boxen, alla härliga danspass och cirkelträningen också. Därför har det nu i 15 dagar blivit ungefär 2 pass/dag istället för 1. Vilket är påfrestande både för kroppen och huvudet. Jag orkar helt enkelt inte. Det är bara 15 dagar kvar nu, halvtid. Och jag ska klara av detta, men i april kommer jag börja träna på mitt eget sätt, vila någon dag i veckan men äta ungefär som jag gör nu. För maten i fitnessfighten är verkligen bra och god, och lätt att göra. Inga konstigheter.
Vad jag ska ha för mål i april har jag inte bestämt än, men jag tror jag ska satsa på min löpning. En mil vill jag kunna springa under en timme, det kanske bli mitt mål. Vi får se.
Jag hoppas att de här dagarna går fort och att ni hjälper till att peppa mig de sista dagarna nu. Så ska jag försöka göra vad jag kan för att få er motiverade i april. :) DEAL? Bra!
Jag vet att det är tråkigt att läsa inlägg utan bilder, men jag lovar. Snart kommer bilder, jag har massor av bilder i kameran. Ska bara köpa en ny dator först, någon som har tips på vad man ska köpa?
Ha en fin kväll mina vänner.
Kram

bra träning.

Kategori: Kost o Träning

Det blev ett riktigt bra och jobbigt träningspass ikväll. Verkade som att de andra tyckte det också. :) Ni som går får gärna ge mig feedback på hur ni tycker att mina pass kan bli bättre. Det skulle jag uppskatta :) Har slängt i mig en proteindrink, lite kvarg, och en kiwi nu. Ska strax ta en dusch och sedan kolla på bb. Någon mer som följer det? Jag tycker inte det är alls lika kul i år men kan inte låta bli att kolla ändå.. :) Nu blir det en välbehövlig dusch, svetten rann ordentligt idag. Gött!

Afro ikväll!

Kategori: Allmänt

Du kommer väl? Dags för middag nu, kyckling igen fast grillad och med blomkål och broccoli :)


Vi ses!

Trött..

Kategori: Allmänt

Jag förstår mig inte på den här tröttheten, den har liksom tagit över min kropp och jag orkar absolut ingenting. Sjukt jobbigt. Nu har jag vilat en stund efter jobbet i alla fall, ska ta mig i kragen och i alla fall ge mig ut och gå en runda. Sen blir det ff-övningarna och afro ikväll.. På återseende!

Mellanmål

Kategori: Allmänt

Kvarg med tropical funlight och äggvita på finn crisp och vatten till det. Inte så inspirerande men helt okej. Inga goda nyheter idag, suck..

halvtid

Kategori: Allmänt

Idag har hälften av tiden gått av ff. Underbart! Dock är mina resultat de bästa om man säger så. Det sjuka är att jag äter helt enligt kostschemat och tränar enligt träningsschemat med lite ändringar för att det ska fungera för mig. Men ändå inga resultat? Har fått massa kommentarer på att det syns mycket osv men jag ser inga själv och vågen visar samma hela tiden. Vad gör jag för fel? Har ju 15 dagar till att kämpa mig igenom, får hoppas att slutresultatet blir bra i alla fall. Slutar halv ett idag, bättre kan man ju knappt ha det ;)

bra dag

Kategori: Allmänt

Har haft en bra dag idag, skönt att kunna tillåta sig själv att vara "ledig" från träningen en dag. Jag vet att det låter sjukt, men eftersom det är tävling och det är en timme om dagen som gäller, är det att ta ledigt om man hoppar träningen en dag, och det har varit så skönt. Både mitt huvud och min kropp behövde detta. :) imorgon kommer jag vara full av energi och förmodligen vill jag träna imorgon igen, det ville jag inte idag. Och det är när man börjar tvinga sig själv som man tappar motivationen, i alla fall är det så för mig. Jag måste tycka det är kul och ha orken annars kan det kvitta. Hur är det för er? Har ätit bra idag också, tråkigt nog kan jag ju fortfarande inte visa er eftersom datorn är paj. Hoppas ni stannar kvar och läser ändå :) Imorgon är det afro som vanligt, ska försöka hinna med att sätta ihop ett block till tills dess :) God natt!

Utomhus lunch

Kategori: Kost o Träning

Ätit min goda moussaka nu, mätt och go! 40 min kvar av rasten nu, skönt att kunna sitta ute i solen en stund.. :) I eftermiddag blir det kvarg med jordgubbar, kiwi och mango!

VÅR!

Kategori: Allmänt

Det är verkligen vår ute och det är så härligt. Mindre härligt är att jag jobbar hela hela hela dagen och inte kan vara ute och njuta av det.. Ingen träning blir det heller, tråkigt men jag tror jag behöver vila lite. Har kört fyra pass redan denna veckan så jag kan med gott samvete strunta i det idag. Egentligen beror det på att jag inte hinner, men den ursäkten brukar inte godtas.. ;)


Kommer ta min matlåda och luncha ute idag i alla fall, får passa på när tillfälle ges :)

Frukosten idag bestod av fibergröt med äggvita, hallon och linfrön och massa vatten till det. Lite dåligt med inspiration för tillfället vad gäller maten och det är tråkigt att blogga utan bilder. Hoppas att det kommer lösa sig inom kort.


Ut och njut i solen med er!
Kram

Vilket gött pass!

Kategori: Kost o Träning

Anna! Jag kan meddela att jag kämpade riktigt bra idag!! ;) Goaste passet på länge, så härligt att ta ut sig riktigt ordentligt :)

Kick'n box

Kategori: Allmänt

TAGGGAAA! Nu ska det pumpas ordentligt!

Vilken fantastisk dag det varit!

Kategori: Kost o Träning

Har verkligen njutit av dagen och av att vara ledig. Varit hos farmor och farfar och kört dom till Värnamo, druckit kaffe och suttit ute i solen och gottat oss :) nu blir det moussaka till middag, ska bli gott! Sen kick'n box efter det, ni som inte varit och testat det har verkligen missat något. Ska boxa ner morsan ikväll, har fått lite mer energi nu än jag hade i morse när jag sprang ;)

Vårväder

Kategori: Allmänt

Det här vädret gör mig lycklig!! VÅRKÄNSLOR!

Dagens träning

Kategori: Kost o Träning

Steg upp vid halv nio och stoppade i mig ett päron och en kopp te, sen snörade jag på mig löpardojjorna och stack iväg. Hade planerat att springa minst 5 km, ev 8.. Men efter 3 km var mina ben helt stumma och det kändes som att jag skulle svimma - EFTER 3 KM?! Pulsen låg dock på normal nivå, kämpade på i ytterligare 2 km på tiden 25 minuter. Vilket för mig är väldigt bra, men i kroppen och framförallt i huvudet kändes det som att det tog en timme. Aja, man är inte alltid på topp.. ;) Kommer nog aldrig springa före frukost igen, min kropp verkar inte palla det.

Efter det blev det ff-passet. Men jag hoppade över dagens övning och körde som gårdagens istället. Gillar inte sidoplankan för jag gör antagligen fel och får ont i ryggen av den. Annars tycker jag FF är grymt bra och effektivt!

Nu äter jag frukost, fibergröt med hallon, linfrön och äggvita. Ja, jag hann inte koka ägg så jag slängde i äggvitan i gröten istället och det funkade fint. Snabbt gick det också och nu är jag mätt och go.
Får se om det blir en runda till golfbanan sen, hade varit skönt att få nöta lite.. Ska ut och njuta av solen oavsett :)


Ha en fin dag!
Kram

Cirkelträning

Kategori: Kost o Träning

Det blev ett riktigt gött pass ikväll också. En timmes cirkelträning. Härligt när man kommer in i ett flow då det känns som att man kan köra på hur länge som helst :) Nu har jag slängt i mig en prottedrink, två finncrisp med ost/skinka och en kopp te. Gott! Ska slänga mig framför tvn och slappa nu, ledig dag imorgon och förmiddagen ska jag spendera på golfbanan. Nöta bollar på rangen och njuta av vårvädret. Ska blir kul! :)

Godaste på länge!

Kategori: Kost o Träning


Sallad bestående av tomat, gurka, paprika, rödlök, soltorkad tomat, fetaost
Avokado och äggröra med salt och peppar
4 skivor bacon

Det absolut godaste jag tillagat på egen hand någonsin tror jag.. haha!


Det blev träning, först 2 km på 9.45 som uppvärmning, sen 10 intensiva intervaller i backe och sen 1,5 km hem på 8 min. Efter det blev det ff-passet som var sjukt bra! Hade sån ork i benen och framförallt i skallen idag, inga negativa tankar överhuvudtaget. Skönt! Löpningen är så kul just nu!

Kom igen!

Kategori: Kost o Träning

Nu ska jag ut och springa! Har dragit på det hela morgonen, men nu jäklar ska jag ta tag i det. Inga ursäkter. Sen blir det ff-passet som verkar riktigt bra idag, ser framemot det. :)

God morgon på er!

Kategori: Allmänt

Sitter just nu och kollar på Vakna med The Voice, som jag alltid gör på morgonen. Ska strax äta lite frukost sen bege mig ut på en löprunda, eller borde jag kanske göra tvärtom? Löpning först och frukost sen och bara ta något litet nu innan? Jaaajaa, det återstår att se..

Ska njuta av det fantastiskta vårvädret idag i alla fall, fika hos farmor och sen jobba ikväll. Bra dag.

Bra helg!

Kategori: Allmänt

Har haft en sån fantastiskt bra helg och jag har verkligen njutit av att vara ledig. Har dock varit dåligt med inlägg och bilder från min sida, men datorn funkar fortfarande inte och nu kan jag inte uppdatera min telefon så jag kan blogga med bilder från mobilen heller. Typiskt. Ska försöka lösa detta under veckan.. Gick runt Österskog med mamma och pappa innan sen körde jag ff-passet. Dock utan den nya övningen eftersom jag inte heller kommer in på deras hemsida. Tekniken har alltså inte funkat alls i helgen men vad gör det när man i övrigt har haft det hur bra som helst :)hoppas ni stannar kvar ändå! :) Mer update imorgon. Kram på er!

Resultat

Kategori: Formkoll

Dagens vikt: 65,9 kg (-2 kg)
Midja: 77 cm (-3 cm)


Insåg precis att jag är inskriven på en högre vikt än jag hade när jag startade ff.. Ska se om jag kan ändra det i efterhand. Väldigt bra resultat efter endast 10 dagar :) Nu återstår bara 20!

Virus

Kategori: Allmänt

God morgon på er! Blev inte så mycket uppdaterat igår. Fick virus i datorn och mobilen hänger sig så fort jag använder internet men nu verkar det som att jag kommer få till ett inlägg via mobilen i alla fall.. Igår blev det mat och bio med trevligt folk i Jönköping. Filmen var inte superbra precis men alltid kul att gå på bio :) Senare kommer ett inlägg med de första resultaten av ff eftersom 1/3 av tävlingen har gått. Ska bli spännande! Tror det får bli en löparrunda idag, en tur till golfbanan och kick'n box ikväll :) bra dag! Imorgon börjar starten på min längsta arbetsvecka med långhelg. Bara att bita ihop och göra't.. När jag är klar med ICA kommer jag aldrig jobba helg igen. Mer update om en stund! Kram

Mission completed!

Kategori: Allmänt

Jag har haft ett litet hemligt mission sen jag började på ICA och det har varit att hitta två sedlar som har numrena efter varandra, vilket inte är det lättaste.. Borde kanske hållt det hemligt fullt ut, men jag gör faktiskt annat än att leta sedlar också ;) haha.. Förra veckan löste jag detta sjuka mission, kolla här..


 

Dagens lunch!

Kategori: Kost o Träning



Rekommenderar verkligen Café Flanaden i Värnamo, godaste salladen jag ätit på länge! :)

Helt slut!

Kategori: Kost o Träning

Det var verkligen skitkul med spinning men jag var död redan efter uppvärmningen. Men jag tog mig igenom passet och jag gjorde det bra! Så grymt stolt över mig själv :) Efter passet skulle jag köra hemåt och lyckas man köra fel i Forsheda så bör man nog inte ha körkort. Fick ta en rejäl omväg men hem kom jag till slut :) haha! Nu har jag duschat och fixat i ordning mig på 10 minuter och sitter nu i bilen på väg till Värnamo och avnjuter en proteindrink, valnötter och skinka. GÖTT! Får se vad resten av dagen har att erbjuda :) kram

Spinning!

Kategori: Frukost

Dags att dra iväg, om jag inte har cyklar ihjäl mig så uppdaterar jag mer när jag kommer hem.

Startade dagen med fil, müsli och ett ägg. Tråkigt och äckligt med det fick duga.

Lite nervöst..

Kategori: Allmänt

Får lite ont i magen när jag tänker på att jag ska spinna imorgon, herregud! Jag vet att jag är helt efter men det ska bli så himla kul! Speciellt när jag får träna med min FF-partner - Goa, superduktiga Anna! Kl. 8.30 går bilen och 9.20 sitter jag och trampar, ni kan ju tänka på mig när ni sitter och äter er frukost i godan ro.

Blir nog inte mycket mer uppdatering idag så ha en fortsatt fin kväll så hörs vi imorgon.

Kram på er 

Räddaren i nöden

Kategori: Allmänt


När sötsuget blir för starkt stillar jag det med läkerol, eller ett par glas vatten eller tandborstning.
Men om 22 dagar ska jag stilla mitt sug med choklad, så det så!

Fredagsmaten!

Kategori: Kost o Träning


Kycklinggryta med champinjoner och soltorkade tomater
Sallad bestående av tomat, paprika, gurka, avokado, rödlök, isbergssallad, och rostade solrosfrön
Bulgur

Lunch och träning

Kategori: Kost o Träning

Slutade som sagt klockan ett idag, och det var så skönt. Stack hem fortare än kvickt och slängde ihop lite lunch, det blev bacon, omelett och lite sallad till det. Och ja, det låter gott men fyfan.. Såg skitäckligt ut! Så äckligt att jag nästan fick blunda under tiden jag åt.. haha men mätt blev jag och det är ju huvudsaken. Efter det åkte jag och pappa till gymmet och tränade. Gym tänker ni nu. Ja, det är typ andra eller tredje gången jag sätter min fot på ett gym men det gick bra och det blir nog fler rundor dit :) Kände inte alls för att ge mig ut och springa i detta vädret så det var ju perfekt att jag kunde hänga på pappa :)
Körde i alla fall fitnessfight-passet fast med lite ändringar. Först 20 minuter uppvärming på CTn. Sen övningarna med fria vikter och mellan var tredje övning körde jag 10 minuter på CT för att få upp flåset så det blev ett långt pass på 1 h och 10 minuter. Så skönt!


Eftersom min lunch såg så brutalt äcklig ut så får ni gårdagens lunch istället.

Vaken!

Kategori: Frukost

Åh! Jag har sovit så himla gott i natt, somnade vi halv tio tiden och sov tills klockan ringde vid halv åtta. Vaknade med kli i halsen och snorig näsa men jag ska häva i mig te så skiten går över, vägrar att bli sjuk!
Ska strax slänga i mig lite frukost, fibergröt med hallon/blåbär och linfrön och ägg till det. Inga konstigheter.



Tråkig frukost men så får det bli ibland.

Ingen träning

Kategori: Allmänt

Fick ställa in afron ikväll, känner mig inte helt hundra och har varit så trött att jag hållt på och somnat ett par gånger i kassan under dagen. Somnar nästa nu också så det blir inte sent ikväll.
Det blev alltså ingen träning idag men när kroppen inte pallar är det bättre att vila. Imorgon hoppas jag verkligen att jag är piggare för i så fall tar vi nya tag då.

Förövrigt har jag ätit överdrivet god mat idag, när jag har ätit upp det ena målet har jag längtat till de andra .. haha
Först en kanonfrukost som jag visade innan, sen kycklingfile med sallad, bulgur och keso/mangoraja till lunch, och kvarg med tropical-funlight, mangobitar och äggvita till mellanmål och Tacos till kvällsmat. Den menyn är inte dålig alltså!


Uppdaterar er med med bilder och inlägg imorgon.
Nu ska jag krypa ner i sängen och sova.

Hoppas er dag varit bra!
Kram

Första veckan avklarad

Kategori: Allmänt

Så har första veckan med ff gått och det har ju gått hur bra som helst.. Lika duktig som Anna har jag ju inte varit precis, som gått ner 3 kg under denna veckan. Men jag har följt kostschemat och träningsschemat helt och hållet och bara det är ju prestation :) tänkte väga mig och lägga ut mått dag 10 som ff rekommenderar. Har dock smygvägt mig för att se om det funkar om det gör det. :) lång dag på jobbet idag också, sen träning ikväll men är trött och mår illa så får se hur det artar sig..

Färgglad frukost

Kategori: Frukost


Fibergröt med hallon, blåbär och linfrön
Ägg, apelsin, gurka och paprika
Te och vatten

MÄTT!

SNÖÖÖ!?

Kategori: Allmänt



VILL INTE HA SNÖÖÖ! TA BORT! FÖRSVINN! NU!

Påskledig

Kategori: Allmänt

Idag insåg jag att jag kommer kunna vara ledig en hel vecka runt påsk, ska ta några extra semesterdagar så jag och systeryster kan åka iväg på en tripp tillsammans. Som det ser ut nu kommer det bli Paris, men ingenting är spikat eller bokat än. Jag hade gärna åkt till London igen eftersom jag älskar den staden men samtidigt hade det varit roligt att se något annat. Typ, New York, Dubai, Barcelona, Rom, Miami, Hong Kong.. Ja, ibland önskar man att man hade en fetare plånbok, haha.



Turistbild från London-11


Kul med kommentarer

Kategori: Allmänt

Så himla roligt att det är så många som hittat hit, och att ni kommenterar är ju ännu roligare :) Alltid kul med respons!

Varit en lugn kväll, tränade ju på morgen så har legat på soffan sen jag kom hem från jobbet. Skönt. Jag är så himla seg idag, borde nog sovit några timmar till. Tur jag är ledig i helgen så jag kan vila upp mig :)



Nu ska jag fortsätta dricka te och kolla på tv. Ingen förkylning än. Håll tummarna för mig!

Spinning

Kategori: Allmänt

Då var man anmäld till spinning på lördag, ska bli kul! Har ju som sagt aldrig testat det innan, ni tycker säkert jag är helt efter nu men det har aldrig lockat. ;) Jag måste testa något nytt, det blir lite långtråkigt att bara löpträna hela tiden. Så på lördag kl.9.30 sitter jag och trampar som en tok på en cykel, kommer säkert trampa ihjäl mig. Haha :)

Lunch

Kategori: Allmänt

Blev kycklingfilé med bulgur och wokgrönsaker vill lunch idag, kommer stå mig på det hela dagen känns det som.. :) nu - back to work!

Morgonpromenad och ff-övningar

Kategori: Dagens utmaning

Tog en morgonpromenad på 45 minuter och sedan gjorde jag FF-övningarna när jag kom hem. Dagens nya övningar var Crunch med rak rygg och så har jag aldrig gjort situps/crunches förut. Den var väldigt jobbig och den bet bra i mina stackars magmuskler. :) La även till några fler riktigt jobbiga magövningar, det är så skönt när det svider ordentligt.. ;) hahah


Nu är jag mätt och go och ska jag hoppa på min racer till jobbet! Heldag idag så blir inte mycket uppdatering som ni kanske förstår.

All kärlek - Lisa

Dagens frukost!

Kategori: Frukost





Avokade och äggröra med salt/svartpeppar på Finn Crisp
Fiber och hallongröt med mjölk
4 dl vatten

Frukosttips!

Kategori: Frukost



Kvarg, müslin ovan och på med extra kanel och äppelskivor!
Där snackar vi go frukost.

Trööötteeer

Kategori: Allmänt

Om jag ska vakna till liv idag går det nog åt några burkar energidryck. Har sovit 8 ½ timme, det borde väl räcka? Men jag är glad varje morgon jag vaknar och förkylningen håller sig borta :)

I natt vaknade jag av ett ryck, och kom på att på fredag slutar jag kl. 13! KLOCKAN ETT!? DET ÄR JU LYX! Har aldrig slutat så tidigt innan! Tur man har goa jobbarkompisar som erbjuder sig att jobba ibland, det uppskattas. Speciellt en fredageftermiddag. Jag kommer alltså vara ledig från kl. 13 på fredag till kl. 14 på måndag! Bättre kan det ju knappt bli.

Tror jag ska ut och gå en runda och se om min trötta kropp vaknar till liv eller inte. Annars går jag hem och lägger mig en stund till, börjar inte förrän 10 :)

Ja, det blev mycket information om arbetstider och tider i övrigt i detta inlägget men ni som inte jobbat i butik förstår inte grejen med att få gå hem tidigt på eftermiddagar, helger, kvällar osv. Det är helt otroligt skönt!

Nu ska jag bege mig, hörs senare. Då kommer bild på dagens frukost! :)

Förtydligande!

Kategori: Allmänt

1. Jag godkänner inte anonyma kommentarer
2. Jag svarar inte på anonyma kommentarer
3. Kan du inte stå för vem du är och dina åsikter kan du pysa härifrån

Ha en trevlig kväll!

Kanonpass och kvällsmål.

Kategori: Kost o Träning

Hade ett riktigt kanonpass ikväll som jag skrev tidigare och om det beror på "energidrycken" eller på att jag var riktigt träningssugen vet jag inte, med passet var verkligen döööödens. Är helt slut nu!
Tog en proteindrink på vägen hem, jag vet att man egentligen inte får det när man är med i fitnessfighten men jag hade inget val idag. När jag kom hem tog jag lite valnötter och sen slängde jag ihop detta..



Dela en tomat, skär ur innehållet (ska jag vara ärlig så sög jag ut innehållet men det låter så äckligt så vi säger att jag skar ut det istället, hahhaha). Fyll tomathalvorna med keso, stör på linfrön och svartpeppar och AVNJUT! Jag har nog lärt mig äta keso nu, i alla fall i måttliga mängder. Jag ska försöka göra något annat till mellanmål imorgon så ni inte tröttnar på mina enformiga inlägg om mellanmål.. ;)

Celsius

Kategori: Allmänt



Testade denna "energidrycken" innan jag stack och tränade idag och den var riktigt god faktiskt. Mamma fick hälften eftersom det var henne jag skulle träna med ikväll och om jag inte inbillar mig så kändes det som att jag fick en extra kick av den. Jag vill egentligen inte tro på att sånna här drycker/piller/medel fungerar men jag har en burk till som ska testas någon dag så det återstår att se om det var inbillning eller inte :)

Uppladdning inför kick'n boxen

Kategori: Mellanmål





Kvarg men hallon och Pauluns supermusli
Finn Crisp med avokado, keso och paprika. (Ja, jag älskar paprika, och avokado och börjar även tycka om keso, haha)

Massage

Kategori: Allmänt

Massage var verkligen vad jag behövde, känner mig så mjuk och go i kroppen nu efter. Ska fortsätta med detta lite mer regelbundet tror jag. Innan gick jag på massage en gång varje månad men den senaste tiden har det liksom inte blivit av. Men nu ska jag bli bättre på det! Kan för övrigt rekommendera Masse, väldigt duktig massör!

Ska snart slänga i mig lite kvarg och nötter sen blir det kick'n box ikväll :) Ska bli skönt! 

4,5 km på 20.30 min

Kategori: Kost o Träning

Ganska hyfsad tid va? Jag är grymt nöjd i alla fall :) Men sjukt jobbigt var det och jag fick verkligen kämpa den sista biten, trodde jag skulle spy ;) Sen blev det ett pass med ff-övningarna och en triceps övning är riktigt bra, den biter ordentligt!

Dagens lunch!

Ungsbakad lax med paprikabulgur och wokgrönsaker och såklart lite svartpepparkeso till det och massa vatten :)


Nu måste jag pysa :)

Fitnessfighten

Kategori: Dagens utmaning

Tänkte göra en lite förklaring på hur fitnessfightens träningsupplägg fungerar. Det innehåller både kondition, coreövningar och styrkeövningar som man varvar hela passet.

Idag ser mitt pass ut på följande sätt:

Cardio 10 min
  • Statisk crunch (minst 45 s)
  • Knäböj (15 reps)
  • Pull over (15 reps)
Cardio 10 min
  • Rak axelpress (15 reps)
  • Höftlyft med ben (15 reps/ben)
  • Reversed crunch (15 reps)
  • Crunch (15 reps)
  • Bred knäböj (15 reps)
  • Tricepspress (15 reps)
Varje övning görs med 15 reps eller 45 s på de statiska övningarna. När man gjort de första tre övningarna repeterar man de från början och därefter går man vidare till de nästa tre övningarna. Så varje övning ska göras i två set med 15 reps.
Det svåra med att göra detta hemma är att cardion ligger i mitten av passet, och eftersom jag inte har någon cykel, CT eller löpband hemma har jag därför gjort konditionsdelen och styrkeövningarna för sig. Med exempelvis höga knän mellan var tredje övning för att få upp pulsen lite.

Jag brukar lägga till fler magövningar på slutet och på de statiska övningarna försöker jag utmana mig själv genom att försöka göra övningarn lite längre hela tiden, plankar kör jag alltid minst 45 s.

Så här ser upplägget ut men varje dag byts en övning ut mot en ny vilket jag tycker är skitbra!

Har ni frågor så bara fråga på, jag svarar på de mesta :)
Nu ska jag ut på en kort löparrunda innan jag ska iväg på massage.
Ha en fortsatt fin dag!



All kärlek - Lisa

Kaffe hos farmor

Kategori: Allmänt

Farmors kaffe är det bästa kaffet i världen! :) Mysigt värre! Härnäst står löpning på schemat.. :)

Sooooooolaaaa

Kategori: Allmänt

Brännan från Thailand är ju redan borta så nu ska jag iväg och sola i hopp om att få lite färg på kinderna igen.



Inte fy skam!

Kategori: Allmänt



Ligger i soffan och kollar på The Voice och dricker mängder med te. Håller tummarna för att jag slipper undan förkylningen som de flesta drabbats av.

Dagens frukost!

Kategori: Frukost





FinnCrisp med keso, paprika, rödlök och svartpeppar
Fiberberikad havregrynsgröt med linfrön, hallon och mjölk
Rooibos te

Ett sista inlägg

Kategori: Allmänt

Ja, det har blivit en hel del inlägg idag och det är så kul med er respons :) Ska ta och krypa ner i sängen nu, har verkligen njutit av att vara hemma en kväll. Dagens träning klarade jag ju av på förmiddagen så jag kunde ju ligga här med gott samvete :)

Ledig imorgon, GÖTT! Hoppas på bra väder så jag kan ut och röra på mig lite!


Syrran skrev innan att hon hade fått influensan from hell, och har hon det har jag nog fått träningsvärken from hell.. Hur tusan kan ett par skor göra sån nytta? Eller är det övningar från ff som biter så hårt? Ingen aning, men det känns, och det känns bra :)

Sov gott!



Nya, rena, fina skor.. som ger otrolig träningsvärk. Sjukt.

Stort hjärta!

Kategori: Åsikter

Jag uppskattar verkligen människor som står upp för sina åsikter och vågar säga vad de tycker. Ännu bättre är det med människor som vågar säga ifrån om någon behandlar någon annan illa. Då vet man att personen i fråga har ett gott hjärta, som vågar stå på ens sida vad som än händer. Sånt värdesätter jag otroligt mycket!!

Jag har själv alltid varit personen som sagt var jag tyckt och det har varit både positivt och negativt för min del.
Ibland uppskattas det, ibland inte.. Men det är sån jag är, och det är sån jag förmodligen alltid kommer vara och jag uppskattar att det finns likasinnade i min omgivning.

Stort hjärta till er!

Smakprov

Kategori: Allmänt


Smakprover från Celsius, har testat apelsin och den var supergod! Imorgon tänkte jag testa Vilda Bär :)

Andra smakprover som jag frestas av på jobbet är dessa smarriga donuts:


Det är INTE jag som har tagit en tugga i den gröna, har inte rört någon och det är strongt gjort tycker jag.. ;)

Mellanmål

Kategori: Mellanmål



Så här äckligt såg mitt mellanmål ut idag, haha.. Groteskt! Äggvita på ett Finn Crisp, ett äpple och lite vatten.

Dagens lunch!

Kategori: Kost o Träning

 

Grillad kycklingfile med avokado, tomat, gurka, paprika, groddar och svartpepparkeso :)

SMASKENS!

Look at this!

Kategori: Formkoll



Dessa byxor satt tajt när jag började jobba heltid på ICA, men nu hänger dem som en annan säck på mig :) YEEEEEEAAAH!

Powerwalk + ffövningar

Kategori: Dagens utmaning

Jag bestämde mig i sista sekunden att det fick bli en powerwalk i den härliga vårvädret istället. 1 h och 7 minuter blev det och det var riktigt skönt. Med tanke på min intensivförkylning från igår kanske det var ett smart beslut. Mina nya Reebook Easytone fick följa med mig och det gjorde nytta, det kändes riktigt ordentligt i rumpen kan jag lova. Har varit en motståndare mot dessa skor innan men inte nu längre. Riktigt bra! Efter det blev det 30 minuters styrketräning med Fitnessfighten. Tänkte lägga upp dagens övningen här på bloggen sen :)




Snygga, eller hur? Matchar bra till mina andra kläder också ;)


Dagens frukost!

Kategori: Frukost





Fiberberikad havregrynsgröt med linfrön, hallon och mjölk
Finn Crisp med avokado, keso, paprika och svartpeppar
Vatten och Rooibos-te


GOOOOTTTT!

Resultat från februari

Kategori: Dagens utmaning

Som ni redan vet så startade jag och C en utmaning under februari, att vi skulle äta och träna bra under 30 dagar. Utmaningen antogs och efter 30 dagar hade jag fått dessa fantastiska resultat. Jag kanske ska tillägga att träningen körde jag stenhårt med alla dagar, men fuskade och åt lite kolhydrater och lite mörkchoklad under denna period så det går att få resultat även om man fuskar lite.. ;)



Vikt: -1,8 kg
Fettprocent: -4,4%
Muskelmassa: 1,4 kg (denna är jag lite tveksam till)
Inre ålder: Gick från 23 år till 15 år på 30 dagar.. ;) De ni! hahah
Bukfett: Hade den lägsta graden när jag började och den låg kvar där som tur var ;)
Vattenprocent: +3,1 % Ligger på 56,7 % idag men jag vet inte vad som är normalt där, någon har en aning?



Visst blev det bra resultat? Jag är helnöjd, men nästa månad vill jag se ännu större resultat :)



Om jag inte har vunnit denna utmaningen är det någon sjukt med C-E's ämnesomsättning.. ;) Så nu har jag en timmes massage att se framemot! Tack för den!


Vilken härlig morgon!

Kategori: Allmänt

Vaknade (inte utvilad precis) med ett gott humör idag och vädret gör mig ännu gladare. Ska ut på ett morgonpass idag hade jag tänkt. Ska springa minst 5 km sen hem och göra ff-övningarna som jag hoppade över igår. Körde ju ett kick'n box-pass men sen tog förkylningen över. Orkade helt enkelt inte. Men idag finns det inga undantag då förkylningen redan känns borta?? Visst är det konstigt? Jag fattar inte hur man ena dagen kan känna sig jätteförkyld och nästa dag är det borta? Kan det vara all bafucin och te jag hällde i mig igår? :) Kanske! Det verkar ju så.. ;)


I nästa inlägg kommer resultat från förra månaden, vikt, fettprocent osv. Vilka fantastiska resultat man kan få på 30 dagar. Helt otroligt! Det är nästa så jag inte tror på det.. Mer om det sen :)



Dålig uppdatering idag..

Kategori: Allmänt

Hade en rolig tripp till Ullared idag, blev dock ingenting handlat. Jo, små dressingsburkar, tuggummi och en trisslott som jag vann tillbaka pengarna på. Inga stora utgifter idag alltså. ;)


Det blev kick'n box ikväll med mamma, och det var inte det bästa passet jag gjort i mitt liv kan jag tala om. Helt död och utmattad redan innan passet.. Nu är min ögon helt knallröda, halsen kliar och snoret rinner. VILL INTE BLI SJUK! Jag hinner inte med det nu... SUCK.. Förlåt för min negativitet men jag hatar att vara sjuk så det känns befogat.


Haft en mysig kväll med mitt hjärta ikväll i alla fall och nu ska jag soooovvvaaaa..

Blir mer uppdatering med bilder och tips imorgon, kika in då :)

Naajti najtii :)

Ullared igen!

Kategori: Allmänt

Haha, idag blir det en tur till Ullared igen. Ska hänga med Angelica, ska försöka att inte köpa allt för mycket men något blir det ju alltid. Uppdaterar med ikväll!


Take care

Smaskens.

Kategori: Mellanmål

Kesella med hallon, jordgubbar, valnötter och mandel!

Myskväll..

Kategori: Allmänt

Jag och systeryster skulle ha myskväll men nu sitter vi med varsin dator.. Kul kväll.. ;) haha

Sammanfattning

Kategori: Dagens utmaning

Många har undrat hur det gick i första utmaningen jag hade, den i februari. Jag tänker inte göra någon längre utläggning om detta mer än att säga att det gått grymt bra. Jag känner att jag blivit starkare, och konditionen har blivit bättre. Den slutliga vägningen är imorgon och jag tror jag gjort en minskning på ca 2 kg. Gick ner 2 kg fort sen stod det still på vågen, men jag är ändå nöjd med det resultatet. Har ju fuskat ganska rejält på slutet också, inför FF. Men nu när jag är med i en tävling får det vara någon väldigt speciellt för att jag ska fuska :) Tävlingsmänniska som man är :) Känner inte att det varit några problem hittills. Vill jag, då kan jag, då gör jag som någon hade skrivit i en kommentar och det stämmer ju verkligen.

Hur går det för er? Har ni några mål som ni uppnått? Berätta!



Så här såg jag ut innan jag stack iväg och sprang. Trött och omotiverad - MEN JAG GJORDE DET YTTERLIGARE EN GÅNG! Och nu efteråt känns det mycket bättre :) Fick energi, tröttheten gick över, och blev på bättre humör. :)


Nu ska jag fortsätta kolla på Mellon, kollar ni? :)

Dagens lunch!

Kategori: Kost o Träning



Tog lite vitlök i keso som dressing, funkade mycket bra ;)

Det blev löpning!!

Kategori: Kost o Träning

Nu är jag så himla nöjd över mig själv, det blev 30 minuters löpning och 30 minuters FF-övningar. Fick dock stressa lite med övningarna för jag hade lovat att köra på min päron ikväll. Jag fick så himla go känsla i kroppen efter löpningen också, det går så lätt att springa och jag hoppas att det fortsätter att kännas så bra. Fick en kommentar på jobbet idag, en man hade sett mig när jag var ute och sprang och han tyckte det gick väldigt lätt och fort när jag sprang. Med tanke på att jag har haft ett uppehåll över vintern med löpningen så känns det oförskämt bra :)

Nu har jag och Jennie ätit rester sen plankan igår, så himla gott!



Hur gott ser inte detta ut dååå?! ;)

Dag 3 fitnessfighten

Kategori: Kost o Träning

Yes!! Kosten ser riktigt bra ut idag, men träningen.. Det är värre med den kan jag säga. Har redan tappat suget, vatusan hände?! Har legat på soffan och sovit sen jag kom hem kl. 14. Men jag ska vinna mot den här dåliga känslan och ge mig ut och springa i alla fall. Det är ju bara trettion dagars kamp och det klarar jag ju galant med min tjurighet.. ;) haha

Så bara att snöra på sig skorna och sticka iväg då, efteråt ska jag göra övningarna från FF. DET ska blir kul, men löpningen.. DÖDA MIG!!



Bild från i höstas, men idag ryker nog mössan på igen. KALLLT!

mellanmål

Kategori: Allmänt

Finn Crisp med äggvita och skinka, honungsmelon och vatten. Inspirerade? Njaaa, inte så värst! Men det mättar bra :)

Guten morgen.

Kategori: Kost o Träning

Vaknade med riktigt himla magknip i morse. All den där frukten igår gjord sig påmind, tror jag vant kroppen vid lite kolhydrater och nu när jag får äta kolisar så säger kroppen ifrån. Jobbigt, jag som aldrig haft problem med magen innan. Efter Thailandsresan och magsjukan jag fick där har kroppen varit lite instabil om man säger så men det går nog över.

Ska strax iväg och jobba några timmar, kul när systeryster jobbar också :)

Efter det blir det löprunda på elljusspåret och ff-passet efter det. Man måste passa på när man har lite ledig tid. :)



Gårdagens lunch, (min favorit som ni kanske förstått, haha) Kyckling med sallad och magoraja/keso. Blandar man ut mangorajan med keso så mättar det bättre. Skitgott!

Proppmätt

Kategori: Allmänt

Har ätit så mycket frukt och kyckling från plankan att jag nästan mår illa! Men gott är det! :) ingen tårta för min del nu, men de andra smaskar i sig chokladcheesecake som jag mer än gärna smakat. Men nej! Icke! Får bli om 30 dagar :) ha en fortsatt bra kväll och helg!! :)

Grattis på födelsedagen!

Kategori: Allmänt




PUSSSS <3

Mellanmål

Kategori: Mellanmål

Keso med lök och äggvita. Försöker lära mig äta keso och den med löksmak funkar fint!

dags att träna!

Kategori: Allmänt

Ja, när man jobbar hela dagarna får man se till att klara av träningen innan jobbet. Så nu ska jag stiga upp, 50 minuters träning framför mig. Inte sugen alls om jag ska vara ärlig! Mennär jag har gett mig in i något kör jag 100%. Mer update efteråt!

God natt

Kategori: Kost o Träning

Det kom några stycken på träningen i alla fall, typ 8.. Liten skara alltså! Jag kom av mig ett par gånger och det retar mig, jag vet ju att jag kan passet. Men man snurrar ihop det ibland, så är det bara. Tog ett glas med vaniljyoghurt med kanel och pumpakärnor när jag kom hem, den satt fint kan jag säga! :)


Jag och mitt hjärta har kollat på biggest loser nu i kväll, och sånt skulle jag gärna jobba med. Sjukt att svenskar bli tjockare och tjockare och i andra delar av världen dör folk av svält. Obegripligt.


Sov så gott mina vänner!

Afrodance

Kategori: Allmänt

Snart dags att dra iväg och köra ett pass med Afro, har inte hunnit göra något mer block. Får bli som det blir helt enkelt. Hjälpte mamma med städningen istället, det tyckte nog hon var bra. :)

Ha en fin kväll. Kram



För er som undrade hur länge den här burken skulle räcka så kan jag nu meddela att den är slut. :) 7 dagar tog det. 2 kg kvarg på 7 dagar, det är en del det ;)

Första passet!

Kategori: Kost o Träning

Har precis gjort första passet i fitnessfighten och det kändes verkligen bra. Det dåliga humöret som infann sig på morgonen/förmiddagen är nu som bortblåst. Träning hjälper mig det mesta! Så nu ska jag fortsätta min dag men att vara glad, jag är ju ledig :)

Vad tycker jag då om passet? Jo, det var riktigt kul. Tråkigt att jag inte fått tag i en CT bara, får ju dela upp passet på en konditionsdel och en styrkedel istället för att ha övningarna blandat. Synd eftersom jag egentligen vill följa träningsupplägget ganska strikt. Men det gick bra ändå. Övningarna var riktigt jobbiga, körde med så tunga vikter jag bara orkade. Ikväll är det Afrodance igen och jag skulle egentligen ha fixat ytterligare ett block, får se om jag hinner det i eftermiddag. Annars får det blir det jag har, inte mycket mer att göra.


Nu får ögonen i kors, tror det är dags för en powernap. Sov riktigt dåligt i natt.

Dagens lunch: Kycklinggryta med lite paprika och gurka. Sååååå gottt!


Dagens lärdom - Behandla andra som du blir behandlad av dem.

Fitnessfighten dag 1

Kategori: Dagens utmaning

Då sätter vi igång! Frukosten intagen. Kvarg med pumpafrön, ett ägg och en skiva skinka. Tror egentligen det var lite för lite om man räknar kalorierna men jag lär väl mig. :) Mätt är jag i alla fall!

Övningarna såg roliga ut, ska köra mitt pass när jag kommer hem från jobbet, ungefär vid halv ett tiden :)
Förövrigt så är det fyra minuters tills jag börjar jobba, och jag är inte på jobbet än.

Tur jag har en racerbike ;) hahaha

Ha en bra dag :)