shapemybody

Träning, kost, inspiration!

Måndag - Oh yes!

Kategori: Allmänt

Älskar måndagar. Alltid skönt med en "nystart". Lämna det gamla, börja det nya. Inget speciellt som händer idag utan jag bara kör på men ändå skönt på något konstigt sätt. Sparkar bort helgen som varit och siktar framåt. Helgens minus var väl att jag skrapade fälgarna på Calles bil när jag skulle parkera, ingen billig historia så jag vill helst bara glömma det. Helgens plus var lördagens utgång och allt plugg jag fick gjort. Riktigt skoj blev kvällen och det lever jag länge på! 
 
Vad passar bättre än att börja veckan och måndagen med ett tungt ben/rumpestumpe-pass? Så najs! Det svider lite här och var när jag försöker röra mig, exakt som det ska va! Nu är jag hemma på lunchrast, kycklingen ligger i ugnen och riset kokar för fullt. Luktar gott gör det med. Föreläsning vid 13.00 enda fram till 17.00 i eftermiddag, sedan är det bara att börja plugga för tenta. 
 
 
Ha en fin måndag. 
Kärlek - Lisa

Och där var det helg igen?

Kategori: Allmänt

Jag förstår allvarligt talat inte vart tiden tar vägen. Snart har hela september rusat iväg och tentorna närmar sig med stormsteg. Skriver tre tentor på 14 dagar så ni förstår nog vad jag är upptagen med och varför det inte är någon kvalite på inläggen här. Första tentan skrivs nästa helg och det är inte det lättaste kan jag säga. 
 
Träningen däremot går otroligt lätt, inte kämpigt alls att pallra sig dit. Fått in rutinerna igen och jag älskar det. Denna veckan har jag kört 5 pass hittills och det blir förmodligen ett till imorgon sedan vilodag på söndag. Har fått en liten fetish för vältränade ryggar så nu köttast det rygg och axlar för fulla muggar. Så snyggt med musklig rygg och axlar. 
 
Ikväll blir det mys framför idol med pizza och godis med Madde och Emma. Bättre blir det inte! 
Imorgon en heldag i skolan, trots att det är lördag..
 
Trevlig helg! 
Kärlek - Lisa

Dagens pass!

Kategori: Allmänt

Trött efter en lång dag som bestått av massa plugg men såklart fick jag till ett pass på gymmet också. Nu har jag stängt böckerna för idag och slagit ner min stjärt i soffan. Sköööööönt! 

Axlar och biceps

Kategori: Allmänt

Mitt träningsupplägg är sjukt effektivt! Ni måste våga testa! Jag använder ganska lätta vikter och kör så många reps jag orkar i varje set. Sedan 5 set/övning. Övningarna ska utföras riktigt långsamt och kontrollerat. Jag lovar att det ger grymma resultat! Testa, testa, testa! 
Idag körde jag axlar och biceps och när jag kollade till i sidospegeln fick jag en mindre chock över vad jag såg. Jag har en synlig muskel på axeln, det har aldrig hänt innan. Sjukt gött med resultat! 

Dags för powernap innan tjejkväll hos bästa Therese! 
Kärlek - Lisa 


Helt slut

Kategori: Allmänt

Nu har jag äntligen dykt ner i soffan efter en lång och jobbig dag. Slutade skolan vid 17 och direkt efter drog jag till gymmet och trängdes med alla andra. Sista gången jag går dit på eftermiddagen kan jag lova. Passet blev ganska effektivt i alla fall och idag var det benen och rumpan som mosades. Gött som tusingen! Svetten rann och musklerna sved, precis som det ska va! Nu har jag lagat mat och plockat i ordning här hemma. Tror jag att det blir sängläge inom en halvtimme. 

Hur har er dag varit? 

Kärlek - Lisa 


Hej helgen!

Kategori: Allmänt

Och där tog man helg! Underbart som tusan! Började dagen med föreläsning och sedan ett gött ryggpass på gymmet. Min taktik med att köra samma pass/muskelgrupp under fyra veckor verkar göra nytta. Blivit starkare i alla övningar och orkar betydligt mycket mer än tidigare. Långsamma reps tills musklerna verkligen säger stopp är ett vinnande koncept. Ingen bestämda antal repetitioner utan kör tills jag inte orkar mer i alla set.
Nu är jag hemma hos mamma och pappa och det vankas fredagsmys för hela slanten! God mat, vin, och efterrätt i mängder. Hej älskade fredag!

Ha en trevlig helg!
Kärlek - Lisa

Högskolegolfen

Kategori: Allmänt

Igår spelade jag Högskolegolfen, en riktigt rolig tävling med trevligt folk, fin bana och perfekt väder. Avslutade med lunch på restaurangen i solskenet. En helt vanlig sketen onsdag! :)
Cyklade både dit och hem med bagen på ryggen, hur smidigt som helst ju! Kommer absolut bli fler turer dit.

Idag ska jag göra lite nytta eftersom jag tog lite ledigt igår. Så nu väntar projektarbete och matteräkning hela dagen. Ikväll blir det träning :)

Kärlek - Lisa

Håltimme = perfekt träningstillfälle!

Kategori: Allmänt

När det finns lite längre luckor i skolschemat så brukar jag passa på att träna för att slippa trängas med allt folk på kvällarna. Det är ett vinnande koncept kan jag tala om! Skoldagen känns inte lika lång om man avbryter med att göra något annat när tillfälle ges. Självklart är det vettigt att kanske sätta sig med plugg/uppgifter/skolarbeten men då prioriterar jag hellre träning när jag hinner. Det ger extra energi, ork och motivation och det behövs när man pluggar, speciellt när det handlar om
Matematisk Statistik eller något annat spännande ;) heheeee

Idag stod i alla fall axlar och biceps på träningsschemat och jämfört med förra veckan så orkar jag fler reps med något kilo mer i vikt. Inte dåligt! Små framsteg men ett framsteg är alltid ett framsteg, tänk på det! För att hålla kolla på min träning använder jag mig av en träningsdagbok från Body. Den bästa presenten jag någonsin fått!

Nu är det dags att cykla bort till skolan igen för nya friska tag! Föreläsning i Produktframtagning samt projektarbete i samma kurs i fyra timmar sedan mattestuga till kl. 19. UNDERBART!

(Peppar mig själv med positiva tankar..)

Kärlek - Lisa

Ojojojoooj

Kategori: Allmänt

Vilken dag! Började med ett benpass på gymmet i morse och det gick bra, inte så stark än men resultaten kommer inte på en gång heller. Bara att bita ihop och köra!
Sedan väntade 4 timmar matte i skolan. Efter varje föreläsning känner jag mig helt nollad, fattar ingenting. Men sen när jag går igenom det en gång till så lättar det oftast. Inte lätt att vara segtänkt.. Haha!
Nu har jag precis lagat mat, biffar med klyftpotatis ugnsbakade morötter och cocktailtomater och kvargsås till det. Mycket gott och dessutom ganska smidigt. Vi har dessutom varit och köpt ett vitrinskåp ikväll. Jag som letat så länge hittade till slut ett som jag gillade. Ska plocka in alla mina fina saker i det imorgon för nu orkar jag inte och dessutom börjar ju idol snart! :) En bra start på veckan!

Ha en trevlig kväll!
Kärlek - Lisa

Skogsdoft!

Kategori: Allmänt

Vaknade med värsta sämsta humöret idag. Bättre blev det inte när jag när jag skulle koka morgonkaffe och inser när det är "klart" att jag glömt lägga i kaffepulvret.. Sedan lyckades jag riva ner en kruka som stod i köksfönstret så krukan gick i tusen delar. Arg som ett bi snörade jag på mig löparskorna och begav mig ut på en PW. Bara gick och gick och efter 1,5 timme var jag hemma igen och det dåliga humöret var som bortblåst. Lite skogsdoft, podcast och egentid löser det mesta.

Eftermiddagen har spenderats strosandes på stan, ett par byxor rikare blev jag idag. Ett riktigt kap dessutom, 99kr!

Nu mys i soffan.
Kärlek - Lisa

Proteinbars och Fröknäcke!

Kategori: Allmänt

Ryggpasset på gymmet gick bra! Inte den roligaste muskelgruppen att utöva men det lite cardio på slutet gick jag med ett leende från gymmet i alla fall. Det gör jag i och för sig nästa alltid. Vem kan vara på dåligt humör när man lämnar det stället? Hur passet än har gått så är man ju alltid glad när man går hem, haha! 
 
Jo just det, åter till eftermiddagens prestation. Slängde ihop (ja, det var faktiskt bara att slänga ihop) proteinbars och fröknäckebröd efter träningen och för att inte dra ut på det här inlägget allt för länge så kommer här recepten:
 

Knäckebröd (ca 25 bitar)

1/2 dl sesamfrön

1/2 dl linfrön (antingen hela eller krossade)

1/2 dl pumpakärnor

1/2 dl solroskärnor

2 dl sojamjöl

2 dl fiberhavregryn

1/2 tsk salt 

2 1/2 dl vatten

Smaksätt med exempelvis dragon, timjan, örtsalt, flingsalt etc. 

Blanda alla ingredienser i en skål. Smeta sedan ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 25 minuter på 175 grader. Ta ut ur ugnen och låt den svalna och bryt sedan i lagom stora bitar. 

 

Proteinbars med smak av choklad och kokos (10 st)

200 g proteinpulver med chokladsmak (Jag använde Fitnessgurus, Belgian Dark Choklate)

100 g fiberhavregryn

Ca 1 dl mellanmjölk 

50 g jordnötssmör 

En skvätt agavesirap 

30 g kakao

3 msk kokos (+ 1 msk till topping)

Blanda de torra ingredienserna i en skål och blanda sedan i jordnötssmöret och agavesirapen. Tillsätt mjölken och arbeta smeten tills den blivit fast och kompakt. Forma smeten till en fyrkant på ett bakplåtspapper och strö över extra kokos. Dela sedan i tio lika stora bitar. 

 

Både knäckebrödet och proteinbarsen blev riktigt goda! Lycka till med bakningen! 

Kärlek - Lisa 

 

 

Back attack!

Kategori: Allmänt

Nu har jag slappat framför tvn tillräckligt länge, dags att ta tag i den här dagen! Har planerat dagens ryggpass och om jag orkar hela vägen in i kaklet kommer det här bli grymt! När jag kommer hem igen ska det bakas knäckebröd och proteinbars. Kika in senare så kommer passet upp samt recepten. 
 
Vad har ni för planer för dagen? 
 
Kärlek - Lisa

Äntligen helg!

Kategori: Allmänt

Veckorna rusar iväg och återigen är fredagen här. Hur underbart är det inte att kickstarta helgen med ett riktigt mördarpass på gymmet?! Frågar ni mig så är det det bästa sättet att välkommna helgen. 
 
Vaknade tidigt i morse, som alltid när jag är ledig och kan ligga och dra mig i sängen hur länge som helst. Idag var jag dock piggare än piggast så jag steg upp redan vi 7.15. Tog mitt älskade morgonkaffe och slog på Vakna med NRJ. Förmiddagen gick sedan åt till att drömma mig bort till varmare breddgrader. Vill så gärna åka iväg i vinter och med lite övertalning om hur fanstastisk och billigt, varmt och skönt det är så ska jag nog lyckas få med mig prinsen på något. Haken är bara om han får ledigt eller inte men det brukar inte vara några problem. 
 
När jag väl tagit mig ur rese-letandet x antal timmar senare så slog jag upp matteböckerna. OCH JAG FATTAR!! Vad hände liksom? För bara några dagar sedan slet jag mitt hår för den här förbaskade matten. Skam den som ger sig! Med rätt inställning och positiva tankar fixar man det mesta. 
 
Nu har jag precis varit och kört det där härliga inför-helgen-passet på gymmet och idag blev det ett Bröst och Triceps-pass. Inte så mycket folk men ändå härlig stämning på något sätt. Folk hejjar, skrattar, pratar med varandra, tjoar och hjälps åt. Mer sånt vore ju trevligt även i fortsättningen, kanske är folk extra glada på fredagen. På måndag går säkert alla i sin egen bubbla igen. Hehe..
Passet blev i alla fall riktigt bra och triceps är alltid skönt att köra. Nu intar jag en god proteinshake med chokladsmak från fitnessguru. 43 g protein rakt ner i kistan! Härligt! 
 
Trevlig helg allesammans! 
Kärlek - Lisa

Axlar och biceps

Kategori: Allmänt

Det är helt otroligt hur mycket styrka man tappar när man har uppehåll med träningen. Igår körde jag ben/rumpa och idag axlar och biceps. Inga personliga rekord precis, utan jag börjar med lätta vikter och kör många repetitioner för att vänja musklerna vid belastning. Det är riktigt skönt att vara igång igen kan jag säga, håller mig dock ifrån konditionsträningen tills att halsen känns helt hundra.
 
Dagens pass såg ut enligt följande:
Militärpress
Axelpress åt sidan
Bicepscurl
Hammercurl
Enarmscurl mot bänk
Sittande sideraise med lutande överkropp
Frontraise
+ några coreövningar/magövningar 
 
Det blev ett riktigt bra pass med riktigt gött pump trots att vikterna är betydligt mycket lättare än i våras. Snart är man på banan igen och jag längtar efter en höst med någon härliga, svettiga, intensiva pass på gymmet. 
 
Nu - Bio med moster Berit och Jennie. 
Kärlek - Lisa 
Snart, snart, snart är jag där igen! 

Idag är dagen!

Kategori: Allmänt

God morgon!
Idag ska jag tro det eller ej, inta gymmet! Benen och magen ska köttas och som sällskap har jag dagen till ära Catharina. Det kan ju inte bli annat är gött!

Jag försöker just nu vakna till liv med en stor kopp kaffe och lite Vakna med NRJ. Det är grejer det!

Ha en fin tisdag!
Kärlek - Lisa

Favorit i repris!

Kategori: Allmänt

Omelett till lunch idag. Gjord på två ägg, en äggvita, salt, peppar. Toppad med skinka, bladspenat, tomat, paprika, fetaost, avokado och franska örtkryddor. Perfekta lunchen!

(Det är godare än vad det ser ut! Haha..)

Wooopidoopiii

Kategori: Allmänt

Måndag igen! Härligt! Veckorna bara springer iväg och jag är väldigt nöjd med tillvaron, ingen söndagsångest här inte. Älskar för tillfället att plugga och allt vad det innebär. Fråga mig igen om några veckor så är svaret säkerligen inte detsamma men det problemet tar vi då. :)
Vilken helg det varit! Innehållit allt vad en helg ska innehålla enligt mig, det enda som saknats är träning men förkylningen ger sig inte. I fredags mötte jag upp Lina för en kaffe på bryggan, alldeles för länge sedan sist. Mycket att prata om och mycket skratt blev det. På kvällen gick jag och Jennie till piren för att äta, ingen bra mat alls men trevligt sällskap och solsken gjorde kvällen bra ändå. Emma mötte sedan upp för ett glas rosé, myspys!
På Lördagen blev det shopping och lunch på stan med mitt hjärta. Lite grejer till lägenheten införskaffades och nu fattas i princip bara ett vitrinskåp, någon som har något att sälja? :)
Igår pluggade jag på förmiddagen och sedan gick jag med Therese runt munksjön, varmt som attan var det så vi stannade på Wayne's och tog en Cola innan jag hoppade på cykeln och åkte hemåt igen. På kvällen blev det filmmys hemma i soffan. = Den perfekta helgen!

Nu väntar en ny spännande vecka, hoppas på förkylningen ger sig av ganska snart så jag kan göra ett par besök på gymmet. Håll tummarna!

Kärlek - Lisa

Jag bet ihop!

Kategori: Allmänt

Efter att ha suttit inne hela dagen igår utan att ta ett steg utanför lägenheten så bestämde jag mig för att bege mig mot gymmet. Tänkte att jag börjar lite "lätt" med att köra ett bodypump pass och herregud va fel jag hade. Min ben var döda bara efter uppvärmningen! En timmes plågeri blev det men ack så skönt efteråt! :) Nu är man äntligen igång igen!

Nu väntar lunch innan några föreläsningar innan helg, underbart!

Kärlek - Lisa

Lyxig omelett!

Kategori: Allmänt

Åååååh! Det här blev verkligen gott! Jag tog lite av vad jag hade hemma och det resulterade i en lyxig omelett. Det är det bästa med att laga omelett, det går att variera i oändlighet.

Omelettsmeten gjorde jag av två ägg, en skvätt mjölk, salt och peppar och stekte på båda sidor. Sedan la jag på tre skivor skinka, babyspenat, gurka, majs, tomat, solroskärnor, pesto, lite olivolja och sedan smaksatte jag med italienska kryddor och basilika. Gudomligt gott!

Nu - Fokus på matten i några timmar till!

Kärlek - Lisa

Smoothie med granola

Kategori: Allmänt

God morgon på er!
Tanken var att jag skulle köra ett pass på gymmet på morgonen och sedan plugga matte i skolan. Bara jag tänkte tanken att gå till gymmet så gjorde halsen revolt. Har hostat sönder mina lungor i natt och det slutar inte klia/reta. Fick några timmars sömn nu på morgonkvisten i alla fall men känner mig helt slut..

Slängde ihop en smoothie på kvarg, hallon, blåbär och banan till frukost. Sedan toppade jag med lite granola från Pauluns. Väldigt gott och väldigt bra med variation!

Kärlek - Lisa

Svar:

Kategori: Allmänt

Förkylningen hänger fortfarande i. Suck! Tur att man har härliga människor omkring sig så man står ut med den här skiten.
Blev mys framför tvn med Madde och Catharina ikväll, kycklingenchiladas och äppelpaj till efterrätt. Muuumsss!!
Ett djupdyk ner i sängen står som sista punkt på dagens schema. Sov gott!


(Jossan, både skorna och toppen är från sportbutiken XXL. Hittade skorna på rean för 500 kr, riktigt kap! )

Kärlek - Lisa

Snabbmat á la Lisa Johnsson!

Kategori: Allmänt

Detta slängde jag ihop till lunch idag. Sammanlagt tog det 9 minuter. Där snackar vi snabbmat i nyttig form! 
Laxen tillagade jag i micron på full effekt i 2 minuter samtidigt som jag kokade ägg och hackade salladen. Bra att förse kroppen med nyttig mat även när man är krasslig. Nu ska jag hoppa på cykeln för att gå på några föreläsningar i skolan. Börjar hösten med att läsa Matematisk statistik och Produktframtagning, spännande! 
 
 
Ny vecka med nya tag och nya möjligheter! Dessutom ny månad och ny årstid! Det är något härligt med det tycker jag. En chans att kicka igång något helt nytt. Mitt höstmål är att ag ska komma igång med träningen igen, är du med? 
 
Kärlek - Lisa

Oooupsidejsiii!

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Måste börja med att berätta för er vad jag gjort de senaste veckorna. Vi har haft inspark för alla nya studenter vilket har inneburit att all min tid gått åt till det. Två veckor av roliga aktiviteter, fester och häng med alla goa människor. Det har varit otroligt kul men nu känns det skönt att återgå till normalt liv igen :) 
 
Som ni kanske har räknat ut har jag tränat lika mycket som jag har skrivit här i bloggen de senaste veckorna, =Ingenting! Men det ska det bli bättring på. Hade tänkt besöka gymmet idag men nu har kroppen strejk, inte så konstigt med tanke på hur jag har behandlat den med intag av diverse drycker och inte så bra kost.. hehe! Så nu har en feting förkylning invaderat min stackars body men ska försöka ge mig ut på en PW ikväll i alla fall. 
 
Hela gänget samlat efter den solklara vinsten till Årets Nolleklass 2013!! Stolta faddrar! 
 
Min fina ovve som varit min outfit i två veckor.. Hihi. 
 
På återseende! 
Kärlek - Lisa