shapemybody

Träning, kost, inspiration!

Förkylningskur

Kategori: Allmänt

Jag har fortfarande inte blivit av med min förkylning och jag har testat allt som går att testa. Te, honungsvatten, kokat vatten, nezeril, strepsils, bafucin, vicks, fisherman och hostmedicin.. Nu sitter förvisso förkylningen enbart i näsan, täppt exakt hela tiden men det är lite frustrerande att det inte vill släppa helt.. Jaja.. 
 
 
Vad har hänt sen sist då? Haft de första föreläsningarna i våra kurser som vi kommer läsa framöver. Verkar aningen flummigt men jag hoppas det lättar när man pluggat lite själv i boken. Sedan var det fest på akademin i måndags och på förfesten vann jag en armhävningstävling.. ;) Övning ger ju färdighet! Det var ju trots allt några månader sen jag körde den utmaningen men det verkar som att jag kan göra en en hel armhävningar fortfarande.. Sen ska ju det ju tilläggas att jag gjorde mina på tå medan mina motståndare körde på knä ;) haha!
Ååååååh va jag ser framemot attt börja träna!! Gymkort ska inhandlas på måndag då jag också kommer köra igång med bra kost och träning MINST 4 gånger i veckan, och då kommer bloggen uppdateras bättre också! Lovar. 
 
 
Sköt om er, träna hårt och ät gott! 
 
All kärlek - L. Johnsson

Sjuk!

Kategori:

Tiden i Jönköping bara springer iväg och det har varit en fantastiskt rolig första vecka. I fredags kväll begav jag mig hemåt eftersom vi skulle på bröllop på lördagen och det var verkligen ett fint och mysigt bröllop. Tredje jag varit på denna sommaren och jag hoppas det blir fler, så härligt ju! :) på kvällen var det kräftskiva på schemat och det var sjukt kul det också! :) idag har jag mest tagit det lugnt eftersom jag blivit sjuk. Misstänker att det är halsfluss eftersom ingenting hjälper mot min tjocka, onda hals.. :( är i alla fall på plats i Jönköping nu igen och jag känner på mig att det kommer bli en rolig vecka :)


Hur är allt med er? Hur går träningen?

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_503a478de087c3194400695f.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_503a478de087c3194400695f.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_503a4799ddf2b320ce0066ed.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_503a4799ddf2b320ce0066ed.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_503a47bee087c3192b006f2e.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_503a47bee087c3192b006f2e.jpg" class="image">

Det är grymt!

Kategori:

Det går inte beskriva hur sjukt kul nollningen är! Helt jävla galet och kvällen igår var helt awsome!

Idag har det varit en del inspirationsföreläsningar och ikväll väntar en hävningstävling med utgång som avslutning. Kan ju inte bli annat än grymt kul!


Jag vågar knappt erkänna vad jag ätit de senast dagarna. Eller rättare sagt - jag vågar inte erkänna hur lite jag ätit. Idag har det blivit en baguette och ett glas yoghurt. Inte likt mig eftersom jag är van att äta var tredje timme.. Längtar nästan lite efter rutiner men det dröjer någon vecka innan man kan återgå till det..


Någon som har ärenden till Jönköping idag eller imorgon? Skulle behöva lite kläder och skor som jag glömt..


Ha det bäst fina ni!

Jag lever!

Kategori:

Ville bara uppdatera er om att jag lever. Den lilla flytten gick kanon och jag trivs som fisken i vattnet här i Jönköping. Gårdagen var helt sinnessjuk, och jag antar att det inte kommer bli annat än grymt idag också!

All träning kommer återupptas så fort jag köpt ett gymkort och nollningen avtagit lite.. Känns inte så bra egentligen eftersom det är två veckors nollning men jag det lär ju samtidigt bli de roligaste veckorna i mitt liv!


Ha det gött sålänge! Träna hårt!



Puss & kram
Lisa

Smoothie en favorit!

Kategori:

När det är så här fint väder passar det ju väldigt bra att svalka av med lite smoothie efter ett dopp i sjön. Det blev inget dopp för min del eftersom det var så fruktansvärt kallt i vattnet men mamma hoppade givetvis i.. Haha!

Smoothien bestod av yoghurt, banan och frysta blåbär och hallon. Så otroligt gott!

Försöker hitta motivation för att orka ge mig ut och springa. Känner inte alls för det.. Suck..

Packar och donar..

Kategori:

Bröllopet igår var sååå fint! Trevligt folk och god mat, och för att inte tala om tårtan! Godaste tårtan jag ätit någon gång tror jag ;) eller så var det kanske sockret överhuvudtaget som gjorde att det smakade så gott!

Idag har jag packat och sovit, det frestar på att vara på bröllop.. Packningen går sådär eftersom jag inte har tvättat allt jag behöver ha med mig. Planeringen har liksom glidit iväg från mig sen jag träffade Herr Sjöholm som gör allting spontant.. Inte så bra att jag har tagit över det också känner jag nu .. Tur att det inte är så långt hem. :)

Nu har vi smaskat i oss en fräsch tonfiskssallad till lunch. Snart behöver jag ge mig ut på löprunda också eftersom jag fuskat i två dagar. Ouuuppppsss...


Ha en bra dag mina vänner!

Weddingtime!

Kategori:

Grillat!

Kategori:

Ikväll bjuds det på grillat här hemma. Grillad kassler, coleslaw, sallad och mangoraja.
Mitt humör är verkligen inte på topp men det vänder väl.. God mat piggar ju alltid upp!

Mot Jönköping!

Kategori:

Omelett-lunch

Kategori:

Kantarellomelett fick det bli till lunch idag. Gottit värre! Ett ägg, en skvätt mjölk, kantareller, salt och peppar. Nu bär det snart av mot Jönköping och lite shopping..

Pw och frukost

Kategori:

Har varit ute på en 35 minuters lång pw nu på morgonen och i skrivandets stund sitter jag och systeryster ute och äter frukost. Idag pimpade jag till gröten med rabarber och hallonröra eftersom det inte fanns så mycket hallon kvar. Och guuuuud va gott det var! Det kommer bli fler gånger! Sötande med funlight wildberry :) testa vettja!


Nu - fika hos farmor
Sen - solning på altanen
Sen - en tur till Jönköping

Jag kan säga att jag njuter av varje sekund av min ledighet :)

Svar på kommentar:

Kategori:

Fick en fråga om jag inte blir sötsugen när jag äter ananas och tacokrydda?

Förstår inte varför riktigt varför det skulle göra mig sötsugen men jag kan tala om för er att jag inte varit sötsugen sen.. Jag kommer faktiskt inte ihåg.. Jag ser alltid till att äta var tredje timme och håller därför blodsockret på en jämn nivå så mitt sötsug är som bortblåst..

Jag äter nyttig mat och tränar varje dag då är i alla fall inte jag sugen på att stoppa i mig gift i form av socker, fetter och mjöl (det händer att jag äter, när det är kalas osv men jag har inget sug efter socker). Jag vet att det är socker i den konserverade ananasen men jag äter det i en väldigt liten mängd och jag vet att jag håller sötsuget borta bara jag äter mat var tredje timme.
Det är socker i min yoghurt och i min funlight också men det påverkar inte heller mitt sockersug :)


Så som svar på din fråga: Nej, varken ananasen eller tacokryddan gör mig sötsugen :)

Håll tummarna!

Kategori:

Vet inte vad som har hänt med mig. Har helt plötsligt blivit väldigt intresserad av inredning och flytta-hemifrån-grejer. Har suttit hela eftermiddagen och letat efter dessa muggar från Rörstrand. Fick två stycken när jag tog studenten och sedan köpte jag en själv på rean men har sedan inte fått tag i fler.. Nu i dagarna såg jag att de hade utgått ur sortimentet så därför kan jag inte få tag i fler för dem är slut överallt. Skit tänkte jag, men så klickade jag in på Tradera och hittade en annons på tre till! Exakt så många jag behöver! Så jag la ett bud och om några dagar hoppas jag att de är i min ägo ;) håll alla tummar!

Tacooooo!

Kategori:

Asså är det något jag skulle kunna äta varje dag (förutom gröt och icasspecial) så är det tacos. Lika gott varje gång! Det går snabbt att slänga ihop och det går inte misslyckas, passar därför mig perfekt! ;)

Känner inte alls för att träna idag och jag kommer inte heller att göra't.. Eller kvällen är ju inte slut än och jag är ganska rastlös så vi får se ;)

Imorgon får jag min nya dator och jag längtar sååååå.. Då ska ni få se på bloggning ;)

Chokladmousse

Kategori:

För er som följer mig på instagram har ju säkert redan sett detta goda jag nyss smaskat i mig. Chokladmousse med hallon. Hur går detta ihop sig med fitnessfighten undrar ni då. Jo, den innehållet endast 1 dl vatten, 1 skopa proteinpulver (vassle) och 1 tsk kakao. Blanda allt och in i micron i 30 sekunder, avnjut en god, nyttig mousse till eftermiddagsfikat!

Iblanda måste man ju unna sig något gott ;)

Jönköping i mitt hjärta!

Kategori:

Den här bilden får tala för sig själv. Men jag kan säga att jag trivs!

Vinst!

Kategori:

Att så lite kan göra en så glad!! Hahha..

God morgon, igen!

Kategori:

Hann inte med att blogga mer igår, var fullt upp på jobbet och kvällen ägnade jag åt lägenhetsletande. Hoppas det dyker upp något snart. Någon som har kontakter så hör gärna av er! I och runt Jönköping, alla tips är välkomna.


Tog en morgon pw med syrran idag vid halv åtta. Så härligt, hoppas detta vädret håller i sig så man kan vara ute lite :) sedan bjöd hon på frukost, bananapancakes blev det, kladdig röra med hallon. Hahha! Inga fina pannkakor direkt men gott var det och det är ju huvudsaken :)


Nu är vi påväg till Jönköping, ska gå lite på stan och Jennie ska klippa en kompis. :)


Frukost och träning!

Kategori:

När ska jag inse att jag inte kan springa på morgonen? Jag vill ju så gärna men det går bara inte. Blev löpning 2,5 km sen 2,5 km promenad hemåt igen men jag är nöjd ändå. Fantastiskt väder, helt lugnt, skön luft och sol i ögonen. Åh, va jag njuter av det här!


Blev en frukost idag, ägg och persika till det. Mums i magen!

Nu pyser jag snart till jobbet..

Ett år sedan!

Kategori: Allmänt

Idag är det ett år sedan jag började träna regelbundet efter att jag hade haft 10 veckors semester. Droppen var när jag klev upp på vågen och den visade 77,7 kg. SJUTTIFUCKINGSJUKOMMASJUKILO! Det var 5-6 kg mer än vad jag brukade väga. Så jag tog tag i mitt liv och började träna och äta regelbundet. Vilket resulterade i att jag till julen vägde 70,5 kg (min dåvarande normalvikt). Efter jul och nyår åkte jag och Calle till Thailand i två veckor där jag drabbades av magsjuka och gick ner 3 kg till (inga nyttiga kilon att gå ner men det var ändå kilon). Så när jag kom hem från Thailand i slutet av januari vägde jag 67 kg, dessa gick jag upp igen när jag kom hem och kunde äta ordentligt. Jag tränade på och tyckte att ingen hände, därför anmälde jag mig till Fitnessfighten i mars och gick ner till 66 kg igen (tror jag det var). Sedan dess har jag tränat och ätit väldigt nyttigt men anmälde mig ändå till fitnessfighten nu efter semestern för att komma igång snabbt igen. Detta har resulterat i att jag idag väger 65,4 kg, fitnessfighten är ju dock inte över än.
Ni som är snabba i huvudräkning har säkerligen redan räknat ut hur mycket jag totalt gått ner i vikt men för er andra så är det 12,3 kg jag tappat. 12,3 kg! Det är ganska mycket faktiskt.. Det är väl ganska osvenskt att säga detta men jag är väldigt nöjd med min kropp idag och det känns otroligt skönt kan jag lova! :) Säger som Jennie brukar säga, "Inget smakar bättre än att kunna ta på sig ett par byxor i en mindre storlek och ändå känna sig bekväm".
 
 
Tack för mig - HEJ!

Glömmer bort!

Kategori:

Ibland bara glömmer jag bort att posta inlägg till er här, typ som igår. Jag satt ute i solen i stort sätt hela kvällen och bara njöt av att kunna göra det. Underbart! Jag gjorde mig en smoothie på färska jordgubbar och kvarg och på kvällen blev det korvgrillning. Jag hann även med ett besök hos farmor och farfar, där det bjöds på en hel del onyttiga grejer och kaffe. Jag drack bara kaffe. :)


Idag är det min sista dag på jobbet och det är minst sagt en skön känsla. Har på känn att min tid i skolan kommer bli de bästa tre åren i mitt liv. Verkar vara ett gäng härliga människor som hamnat i min klass, har nämligen pratat med några över Facebook. Jag har så mycket att se framemot nu så jag bara vill att någon sparkar iväg mig till måndagen den 20e så allt bara kan börja! Åååh, detta kommer bli så kul!

Powerwalk med syrran!

Kategori:

Varit ute på morgonpowerwalk med syrran nu. Så underbart väder det är! Underbart att vara ledig också :) ska strax åka och hälsa på Angelica, men först lite mellanmål och en dusch!


I eftermiddag tror jag att jag ska inta solstolen med en go bok och lite smaskigt att tugga på. Kanske lite jordgubbar och mjölk? Ja, det får det nog bli! :)

Det här måste ni testa!

Kategori:

Eftersom jag legat vaken i stort sätt hela natten med en nervös klump i magen på grund av.. Ni vet vad. Så steg jag upp redan vid halv sju, det är verkligen inte likt mig. På grund av all denna vakna tid så var jag väldigt hungrig när jag steg upp. Slängde därför ihop en pannkakssmet på 1 banan, 1 ägg, en skvätt mjölk och lite fiberhavregryn. Smeten blev väldigt bra idag, och pannkakorna likaså! Till pannkakorna hade jag blåbärskvarg, vilket var en perfekt kombination!


Får en hel del frågor om vart jag får alla mina idéer till mellanmål ifrån och mitt tips till er är att testa er fram. Pannkakor, olika äggröror, röror överhuvudtaget, kvargkombinationer, smoothies, listan kan göras oändlig! Bara att fixa och trixa så ska ni se att inspirationen till slut flödar ;) sen läser jag vääääldigt mycket bloggar som jag givetvis får inspiration ifrån :)



Ha en fin tisdag!

Så var man på g igen!

Kategori:

Gav mig ut på en löprunda efter jobbet och det är jag såååå glad för! Blev ett nytt personbästa och löpningen kändes hur lätt som helst. Är det inte konstigt det här med löpning? Ena dagen svintugnt, andra dagen hur lätt som helst. När jag kom hem gjorde jag 100 situps (ja, jag sket i de andra övningarna från ff-passet, börjar tröttna på att det är samma övningar).. Det riktigt sved i magmuskler och jag börjar nu skymta några rutor där under, har inte haft några tecken på rutor någonsin men nu jäklar är dem på väg ;)


Annars då? Jo, tack! Bra som fasiken.. Nervös till tusen, det kan inte säger för många gånger.. Men annars kanon!


Ni kanske undrar resultaten efter de 10 första dagarna av fitnessfighten, kom på idag att jag nog aldrig skrev det.. Gick i alla fall ner 1,5 kg de första 10 dagarna men gick upp 2 hekto igen, likadant för Calle, vet inte vad som hände.. Har tappat 6 cm i midjan i alla fall, vilket är lika mycket som under hela förra fitnessfighten, så även fast jag inte har tappat så mycket i vikt har kroppen ändrat sig och det är ju huvudsaken. Jag är, som jag skrivit innan, inte så fokuserad på vikten utan bryr mig mer om hur kroppen ser ut (även om drömgränsen alltid varit 60 pannor ;))


Nu måste jag fylla på med energi!
Ha en fin kväll :)

Dagens mellis!

Kategori:

Smoothie gjord på vaniljyoghurt, blåbär, hallon och äggvita. Smakade underbart! Detta är något jag kommer göra oftare. Perfekt att ha med sig när man är på språng..

Lunch

Kategori:

Jag älskar maten man får äta med fitnessfighten. Idag blev det rester sen igår nämligen kyckling med wokgrönsaker och bulgur och en dressing på kvarg och örtagårdskryddor :) ska snart kila bort till jobbet, ska bli kul att träffa alla jobbarkompisar som varit på semester, äntligen är ordningen återställd! Har ju bara två dagar kvar nu också. Idag och onsdag sen blir det några dagars ledighet innan skolan börjar på måndag. Är så nervös att magen vänder sig ut och in när jag tänker på det..

Skönt med sol!

Kategori:

Eftersom jag inte börjar jobba förrän i eftermiddag idag så jag har passat på att sola lite nu på förmiddagen. Bättre blir det inte! Tänkte jag skulle klarat av träningen nu på på morgonen men det blev inte riktigt så, jag fastade i solstolen istället - Skönt! Träningen kan jag ju ta ikväll när solen gått ner. :)


https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_5028d4c9ddf2b303df000072.jpg" class="image">

God morgon!

Kategori:

Solen skiner! Vad hände? Kan det ha att göra med att alla börjar jobba idag? Så trist! Fast jag klagar inte, jag börjar inte jobba förrän vid två och imorgon är jag ledig :)


Tog en liten sovmorgon idag också, haha.. Så nu har jag precis slängt ihop bananpannkakor med hallon och kanelkvarg. Detta är något som ni verkligen måste testa! Så gott, smidigt och mättande.. Och givetvis nyttigt! Tog en banan och ett ägg och mixade ihop och stekte till två pannkakor. Gotteliigottgott!

Slappardag

Kategori:

Har legat på altanen och läst en bok i över en timme nu, slumrade till en stund och nu smaskar jag i mig en grapefrukt. Många nyttiga vitaminer! Så härligt att bara vara.. Jag älskar att ha lugn och ro ibland!

Söndagsträning

Kategori:

God morgon allihop!
Vaknade vid tio idag och kände på mig att om jag inte kliver raka vägen i löpkläderna idag så blir det ingen träning. Så jag släpade mig iväg till spåret och körde intervaller i backe men en total tid på 40 minuter. Det var riktigt jobbigt men benen kändes relativt pigga med tanke på att jag inte gillar att springa på morgonen. Skönt att ha det avklarat i alla fall och nu kan jag njuta resten av denna dagen. Får se vad den har att erbjuda!



https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_502773caddf2b352d50002de.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_502773caddf2b352d50002de.jpg" class="image">

Trevlig kväll!

Kategori:

Önskar er en trevlig kväll! Själv har jag inte bestämt mig vad jag ska hitta på än. Men först ytterligare en kalas-middag för mamma. Grillat står på menyn även ikväll! Mums..

Våfflor!

Kategori:

Även under fitnessfighten kan man äta våfflor. Jodå minsann! Bara att vispa ihop en mosad banan och ett ägg (äggvita om man så vill) / person och grädda i våffeljärnet. Glöm dock inte att smörja järnet annars finns det risk att våfflorna fastnar och bränns. Mycket gott alternativ till vanliga våfflor måste jag säga. Vi hade blåbär och hallon och kvarg blandat med en msk vaniljkvarg till. Mätt och go blev man!

Bra motion..

Kategori:

Ja, mina päron försöket intala mig att detta ska vara bra motion så det var bara att snöra på dig skorna och hjälpa till..

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_50263887ddf2b36117000164.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_50263887ddf2b36117000164.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_502638d9ddf2b32cd1000068.jpg" class="image">

Underbaaaaaart!

Kategori:

Jag har sovit tills nu och hör och häpna! - Jag är pigg! Herregud! Den här känslan känner jag inte allt för många gånger i månaden kan jag lova. Vaknar aldrig på morgonen och känner mig pigg. Eller jag känner mig aldrig pigg om jag ska vara ärlig så jag känner på mig att det här kommer bli en skitbra dag :)


Har startat upp med en lite sen frukost, borde ju egentligen snart äta lunch. Blåbärs och hallongröt med mjölk, ett ägg, och några tomatskivor :)



Kvällsmiddag!

Kategori:

Kollar ni på handbollen? Sverige spelar ju fruktansvärt bra hur nu. Spännande!
Vi har precis haft fredags mys här hemma, jag och mina fina päron. Pappa retas med att göra mig ännu mer nervös inför skolan. Usch! Snacka om pirr i magen..


Vi åt i alla fall grillat ikväll. Det är så gott med grillat tycker jag. Bäst av allt är kyckling eller ytterfilé som vi åt ikväll. Tillsammans med coleslaw, olika meloner, och mangoraja. En mycket bra kombination tycker jag. Gott att fylla på med energi efter träningen, som för övrigt gick mycket bra! Lite tung i benen och lite för dålig musik i lurarna men annars så gick det kanon.


Nu måste jag fortsätta titta på handbollen, mamma hejar och lever i tv-rummet värre än den värsta supporten ;)






Trevlig kväll :)

Finner ingen motivation..

Kategori:

Nej, jag hittar ingen motivation till att ge mig ut och springa och har därför hoppat hopprep på konditionsdelen de senaste dagarna. Löpningen har gått så trögt den sista tiden att jag liksom tröttnat lite, men hopprep funkar ju det också. Motivationen för löpningen kommer säkert tillbaka snart, förhoppningsvis. Bra med lite variation i alla fall! Ser framemot att börja träna med syrran i Jönköping nu, nya spår, nytt gym, nya pass och ny inspiration. Det kommer bli skitkul! :) Nu börjar det visst regna också så det får bli ett garage-pass idag igen. Skönt- då slipper jag springa idag också ;) haha..

Äntligen!

Kategori:

Nu tar jag helg! Så fruktansvärt skönt! Bara två dagar kvar nästa vecka sen slutar jag. TVÅ dagar! Det är ingenting.. Nu blir det en liten powernap, en liten. Sen ett träningspass. :) ikväll vankas det bio med härliga vänner! Mysigt :)

Den här dagen..

Kategori:

.. Blir bara värre och värre! Får snart psykbryt! Stillar mina nerver med kanelkvarg (mycket kanel ska det va) med hackade jordgubbar och blåbär och Kaffe!! Gud så gott med kaffe! Och äggvitor till det :)

Lika stressig morgon idag igen!

Kategori:

Usch, jag hatar den där stressen som alltid infinner sig på morgonen nu för tiden. Vaknar tröttare än tröttast och bara klickar på snoozeknappen och somnar om. Känner mig trött och tvär hela tiden. Hittar inte heller någon motivation till att stiga upp. Behöver miljöombyte NU!

Det blev i alla fall en god frukost som ett försök till att vända denna äckliga morgon till något bättre. - hallongröt, persika, äggröra och en skiva skinka!

One dag off..

Kategori:

Jag borde verkligen ge mig ut och springa lite intervaller och sedan ff-övningarna men kroppen säger ifrån. Det får helt enkelt bli one day off från träningen.. Har varit på hektiska heldagar på jobbet, från 8.30-19.15 två dagar i rad + jobb till 16.00 imorgon. Det får bli lite Patrik Sjöberg-läsning och OS-tittande istället. Inte helt fel det heller! Imorgon tar vi nya tag!

Blåbär och jordgubbar

Kategori:

Smaaarriiiigt vääärrrre! Åh va jag älskar det här! Gudomligt gott, nyttigt och mättande. Har ni några mellanmål som ni alltid äter? Ge mig tips! :)

Just det!

Kategori:

Jag glömde visst att visa er mitt mellanmål från i morse.. Här har ni det.. Kvarg med gubbar, kalkonknäckis och kaffe :)

Lunch - ICAs special

Kategori:

Idag fick det bli en ICAs special till lunch. Kyckling, sallad och mangoraja och massa vatten. Passar på och läser om handbollsbragden i Aftonbladet under tiden, missade matchen igår.. Har det gött på jobbet idag, jobbar med systeryster då funkar allt kanon och allt rullar på smidigt. Ikväll ska vi ut på ett intervallpass i backe, vilket jag inte längtar efter! Haha.. Lär ju vara mer död än levande efter det. :)

Simpel frukost..

Kategori:

Fiber och hallongröt med mjölk och ett stekt ägg :) stressad till jobbet så vi hörs senare! Ha en bra dag! Kram

Passet from hell!

Kategori:

Usch o fy o blä! Jag kan verkligen konsten att köra slut på mig själv. Har nog en släng av adhd ändå. Har dubblat vikterna sen starten av fitnessfighten, körde på hårt i en timme i garaget och nu är jag helt mör i kroppen. När jag var klar fick jag ett sms av Calle "Nu har jag börjat vänja mig vid smärtan man får under träningen.." och det kan man nog säga att jag också har. Gillar att pressa musklerna tills dem skakar och svider. Nu blir en kall dusch och sedan påfyllning med energi. Härlig avslutning på dagen! Det går bra nu, kompis det går bra nu! ;)

Jobbig eftermiddag..

Kategori:

Det har varit en jobbig eftermiddag på jobbet och jag trodde aldrig att klockan skulle slå sju. Åskan slog ner utanför butiken med den största, fetaste smällen jag någonsin hört och kunderna blev lika chockade som jag. Trodde på allvar att det var en bomb som smälldes av. Som tur var gick allt bra och det var bara bredbandet som fick stryk därför har vi haft problem med att ta emot vissa typer av kort och kassorna har inte funkat som de ska.. Men nu är jag äntligen hemma igen, tänkte vila en stund framför tvn (inte i tre timmar kanske;)), sedan ge mig an ett riktigt mördarpass. Ge mig lite energi tack!!

Brist på inspiration?

Kategori:

När jag inte har någon inspiration till vad jag ska äta brukar jag kolla i mitt "food"- album på mobilen. Över 200 bilder på mat jag ätit senaste halvåret ;) haha! Så har du brist på inspiration någon gång, bara fråga mig så kan jag nog hitta något du kan gilla ;) haha

Eftermiddagsfika

Kategori:

Jordgubbskvarg i vanlig ordning och knäckis med skinka och keso till det. Det satt fint i magen! Åt köttfärssås med tomatsallad till lunch idag, smakade gott men såg så oaptitligt ut att bilden på det inte gick att publicera här ;) haha! Nu blir det jobb några timmar till sen blir det hårdträning ikväll. Längtar! Hur mår ni idag?

Ny favorit!

Kategori:

Jag tror minsann att jag har hittat en tillfällig ny frukostfavorit. Mild vaniljyoghurt med hallon och kanel! Sug på den du! Så förbaskat gott och med ägg, melon och kalkon till det är frukosten fulländad. Sov mellan 13.30-16.30 igår när jag skulle ta min "lilla" powernap, och när jag sen skulle sova på kvällen var det absolut inga problem att somna igen.. Sov från 22.30-9.00 när klockan ringde. Haha! Jag kan sova hur mycket som helst, när som helst och vart som helst.. Nu känner jag mig i alla fall pigg så det blir nog inga problem att jobba heeela långa dan. :) Någon mer som kör fitnessfighten? Hur går det för er i så fall? :)

Svar på kommentar:

Kategori:

Under fitnessfighten får man som tjej ära 1500 kalorier och som kille 2000 kalorier. Dessa fördelas på frukost, mellis, lunch, mellis, middag, (mellis). Man får väldigt bra instruktioner på sin inloggningssida på vad man får äta och hur mycket man ska äta varje näringsämne. Man äter mycket kyckling, lax, fisk, grönsaker, ägg, kvarg/keso, frukt, kalkon, bär, bulgur, couscous osv.. Detta är inte alls svårt att beräkna och man kommer snabbt in i det. Dessutom får man äta hur mycket gott som helst och man är aldrig hungrig! :) Kolla i mitt arkiv va god mat jag äter varje dag ;) haha.. Man kan ju i princip äta vad man vill bara man håller sig till 1500 kcal. Men man vill ju helst stoppa bra mat i magen när man tränar så mycket för annars orkar man inte. Hoppas du fick svar på din fråga :)

Hamburgertalrik à la fitnessfighten!

Kategori:

Bilden får tala för sig själv! Otroligt gott!!!

Svettigt träningspass..

Kategori:

Asså jag fattar inte hur man kan svettas så här mycket. Det räcker att man typ lyfter en låda på jobbet eller går 1 minut så börjar man svettas. Men det är väl bara ett tecken på att kroppen förbränner. Har kört FF-passet nu och svetten gjorde inget annat än flödade! Göttigöttans! Vägde 66 kg blankt idag, 1,4 kg mindre än när jag vägde in mig. :) Idag hoppade jag hopprep i 10 min som uppvärmning sedan körde jag 2x15 pullover, 2x15 knäböj, 2x15 crunches med rakrygg sedan 10 minuters hopprep, efter det 2x15 raka axelpress, 2x15 höftlyft, 2x15 reversed crunch, 2x15 tricepspress, 2x15 breda knäböj, 2x15 crunches, + 2x15 bicepscurl.. Tränade i garaget så jag fick ta vad jag hade, ett gammalt liggunderlag, vikter och ett ännu äldre hopprep men det funkade det också - man tager vad man haver!! :)

Slutat tidigare!

Kategori:

Vi var övermannade på jobbet idag så jag stack hem en stund tidigare än jag skulle idag. Det är ju trots allt min lediga dag och vi hade ingenting att göra, då får man ju passa på ;) Nu mumsar jag i mig pestolax med parmesan, grönsaker och bulgur och en dressing gjord på pesto/örter. Ska träna lite senare men först ska jag gosa ner mig i soffan och kolla på OS. Skönt att sova till det tycker jag, haha! Är så fruktansvärt trött... Sedan ska det letas lägenheter, satt hela kvällen igår och drömde mig bort.. Om det är någon som har ett par hundra tusen över som dem vill bli av med så är det bara att lämna dem till mig ;) haha..

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_5020fb559606ee70ca000100.jpg" class="image">

Slutat tidigare!

Kategori:

Vi var övermannade på jobbet idag så jag stack hem en stund tidigare än jag skulle idag. Det är ju trots allt min lediga dag och vi hade ingenting att göra, då får man ju passa på ;) Nu mumsar jag i mig pestolax med parmesan, grönsaker och bulgur och en dressing gjord på pesto/örter. Ska träna lite senare men först ska jag gosa ner mig i soffan och kolla på OS. Skönt att sova till det tycker jag, haha! Är så fruktansvärt trött... Sedan ska det letas lägenheter, satt hela kvällen igår och drömde mig bort.. Om det är någon som har ett par hundra tusen över som dem vill bli av med så är det bara att lämna dem till mig ;) haha..

Frukost nummer två :)

Kategori:

Kvarg med goda, söta gubbar, en kiwi, knäckis med texmex-skinka, coooffee :) Nu klarar jag nog till lunchen som är vid två. Slutar nämligen då :) sen blir det träning för hela slanten!

Breakfast!!

Kategori:

Är så sjukt trött idag! Jag ville bara slänga telefonen i golvet när den larmade vid sju. Usch.. Detta är egentligen min lediga dag men nu när det är semesterschema är det bara att bita ihop och göra't. Äter i alla fall en väldigt god frukost nu. Mild vaniljyoghurt med rivet äpple och kanel! Detta måste ni bara prova, så enkelt och så gott! Rev bara halva äpplet och andra halvan skar jag i klyftor + en tomat och några skivor kalkon :)

Ojojoj..

Kategori:

Gud va många besökare jag haft idag! Välkomna allihopa! Jag hoppas jag bjuder på lite inspiration i alla fall så ni hittar tillbaka hit! :) var inte blyga för att slänga en kommentar här och där, alltid roligt att se vad ni tycker :) God natt alla kämpar!

Sopplunch

Kategori:

Palsternackssoppa med persilja och basilika och till det några kalkonskivor, paprika, tomat och vatten i mängder! Dricker grymt mycket vatten om dagarna men jag går dock inte så ofta på toa, kan det ha något att göra med att jag typ svettas så fort jag reser mig ur soffan? Haha..

FF-passet avklarat!

Kategori:

Skönt! Passet är avklarat och det var riktigt gött! Löpningen gick trögt idag igen. Jag tror inte jag är någon morgon/förmiddags löpare, föredrar att springa på kvällen efter jobbet när det gått 2-3 timmar från senaste målet. Får kramp och håll efter bara några kilometer.. Tråkigt men bara att bita ihop. Det blev i alla fall en runda på 25 minuter + övningarna från FF. La till vanliga crunches och bicepscurl också när jag åtminstone hade energi åt övningarna är det ju lila bra att kötta på ;)

Frulllliiissss

Kategori:

Fibergröt med rivet äpple och kanel, äppelbitar, vattenmelon, kokt ägg och massa vatten :)

Fitnessfighten dag 6

Kategori: Allmänt

God morgon på er! Antar att de flesta börjar jobba idag efter några veckors semester men som ni redan vet har jag slitit på en vecka redan och har en vecka framför mig.
Igår firade vi mamma med smörgåstårta och jordgubbstårta och det är då man önskar att man inte var med i fitnessfighten. Men är det kalas så är det och då tar man en bit tycker jag. Jag stod ju över både godiset och tårtan som det bjöds på på släktkalaset i lördags. :) Och såååå gott det var! Jag har ju fortfarande 24 dagar kvar så jag hinner få resultat ändå! För Mamma och Calle går det väldigt bra, båda har fått riktigt bra resultat och det har jag också. -1 kg på de fem första dagarna. Gutt! Nu är det bara att slita på ett par veckor till! Detta är så kul! Alla borde testa som vill ha en riktigt kickstart!
 
Nu ska jag ta en brakfrulle och sen ge mig ut på en löprunda. Jobbar eftermiddag idag, gött med sovmorgon så här på måndagen ;)

Söndagsmellis!

Kategori:

Kvarg med jordgubbar, hallon, björnbär. Knäckis med äggvita, kiwi, druvor och vatten. Man får passa på och äta alla goda bär medan det är säsong :) älskar jordgubbar och hallon och skulle kunna leva på det! ;)

Familjefrukost

Kategori:

Idag på morgonen hade vi födelsedagsfrukost för mamma. Mysigt när alla är på plats :) Gröt med hallon, ägg, grönsaker blev det för min del :)

Min fina mammas födelsedag!

Kategori:

Stort grattis till min fina mamma som fyller år idag! I eftermiddag ska vi fira med tårta trots att vi är med i fitnessfighten, är det födelsedag så är det! :)

Golfen gick åt skogen..

Kategori:

Usch va dåligt jag spelade idag, eller egentligen var det mina puttar som förstörde rundan. Slår riktigt bra när det gäller de långa slagen och drivarna men puttarna är verkligen katastrof.. Så går det om man inte tränar! :D haha.. Nu blir det släktträff.. :)

Släktmästerskap i golf!

Kategori:

Nu har vi laddat upp med stor, stadig frukost inför den stora släktmästerskapen. Gröt med hallon, ägg, grönsaker och en bit med omelett från igår. Nu lär man ju stå sig ett bra tag och kunna spela riktigt bra golf. Kanske inte lika bra som förra året då jag vann men helt okej bra i alla fall ;) har laddat bagen med frukter, vatten och ägg som jag kan snaska på under rundan också. Allt går att lösa med lite planering. :)

Fredag = tacos

Kategori:

Gammal bild, ikväll blev det utan tacochips ;)

Fitnessfighten

Kategori:

Efter att ha jobbat precis heeela dagen var jag inte så värst sugen på att ge mig ut och springa och sen köra FF-passet. Men bara för att jag just är med i FF så fick det ju bli en runda ändå, tävlingsmänniska som man är! Och jag ångrar det inte en sekund, så skönt nu efteråt och jag känner mig så duktig. Fan va duktig jag känner mig!! Superkrafter hade jag i stegen idag också, det gick så lätt. Rundan som för två dagar sen tog 22.30 min tog idag 20.30 :) snacka om att förbättra tiden rejält. Min rekordtid är 19.15.. Undrar hur många dagar det ta är innan man slår det ;) Nu ska jag och mina lovely päron äta tacos sen ska jag gotta ner mig i soffan och fortsätta läsa Patrik Sjöbergs bok :) Trevlig kväll och helg önskar jag er! Massa kärlek - Lisa

Mellanmål i all hast!

Kategori:

Smaskigt mellanmål dagen till ära. Jordgubbskvarg med äggknäcke och kaffe. :)

Mammas goda omelett!

Kategori:

Åååååh så gott med lunch! Mammas riktigt goda omelett, sallad, broccoli och gurkvatten. Smarrigt värre! Att lägga frukter/grönsaker i vattnet är fräscht och smakar gott. Vi har ständigt en kanna med vatten i kylskåpet, gott med kallt vatten till maten och när värmen slår till :) ett tips bara! ;)

Mellanmålsdags!

Kategori:

Knäckis med skinka, en tomat och kaffe, är fortfarande mätt sen frukosten och det är ju bra :) känner mig mycket piggare nu efter kaffet! Eneeeerrryyyy!

Frukost!

Kategori:

Hallonkvarg med müsli, ägg, päron och äppelvatten. Gottigottgott! Nu står man sig ett par timmar. :)

Liseberg!

Kategori:

Hemma efter en heldag i goa Göteeboorrg! Trevligt sällskap, skratt, 5-kamp, skytte, vinster och karuseller. Bättre blir det inte! En helt perfekt dag helt enkelt. På återseende imorgon, utlovar fler inlägg då, har haft fullt upp idag. Nu är jag trötteeee... ZzzzZzZzzz....

Tränat, duschat och ätit..

Kategori:

... Och klockan är inte ens nio :) härligt att ha hela dagen framför sig! Vi ska nämligen åka till Göteborg och Liseberg idag och det ska bli sååå roligt! Håller tummarna för att vädret är bra så jag slipper frysa i mina shorts. Man vet ju aldrig hur vädret vänder.. Löpningen kändes tung även idag men det berodde nog på att jag sprang utan mat i magen. Det är inte riktigt min grej. Benen kändes tunga, flåsade värre än en halvt död elefant och pulsen slog betydligt fortare än vanlig. När ska detta vända? Skönt när det är gjort i alla fall!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_501a24f4ddf2b31d4a0004d8.jpg" class="image">

Kvällsmiddag efter första träningspasset!

Kategori:

Grillad fläskfilé med coleslaw, varm tomat, nektarinklyftor, vattenmelon, och örtsås :) noomnoomm! Träningspasset gick fruktansvärt tungt, eller egentligen var det löpningen som var tung. Men det kan ju bara bli bättre nu! Hade ingen musik i lurarna heller och det måste jag ha när jag springer. Hade inget batteri i telefonen så jag fick lyssna på mitt extrema flåsade i 30 minuter... Haha! Aldrig igen!

Mästerkocken är i farten!

Kategori:

Idag blev det citron, parmesan och pestobakad laxfilé med bulgur och sommargrönsaker och örtdressing till lunch. Det smakade ljuvligt och vi blev mätta hela bunten. :) nu blir det en tur till Värnamo för att handla mat..

Läsning i solen!

Kategori:

Man fryser ju ihjäl om man ligger ute och solar. Fick knata in och hämta en filt för att inte frysa fötterna av mig.. Fantastisk sommar vi har/har haft! Igår eldade vi till och med i kaminen här hemma. Har kommit på att jag nog inte lider av några koncentrationssvårigheter som jag funderat på ett tag. Det måste bara vara tillräckligt intressant för att jag ska orka ta mig igenom en bok. Denna är verkligen intressant och gripande och jag sträckläste 100 sidor igår kväll. Det tillhör inte vanligheten!

Frukost dag 1

Kategori:

Blåbärsgröt med mjölk och kokt ägg!