shapemybody

Träning, kost, inspiration!

Upp som en sol, ner som en pannkaka!

Kategori:

.. Fast tvärtom! I morse vaknade jag tröttare än tröttast. Hade dock inget val utan det var bara att hoppa i kläderna, äta frukost och pysa iväg till bussen. Landade i Jönköping vid nio och då fick jag stressa upp till lägenheten med all packning. Lite lagom irriterad eftersom jag missade bussen till Dalvik med 1 minut. Bara att vänta på nästa. Väl uppe slängde jag ihop en sallad och begav mig till skolan. Matte-föreläsning stod på schemat och fyfan säger jag bara! Så sjukt svårt! Stor suck! Efter det väntade lunchen, då kom jag på att jag inte lämnat in arbetet som skulle redovisas på eftermiddagen och självklart hade jag glömt datorn i lägenheten. Bara att lägga benen på ryggen och springa till bussen för att återigen missa bussen till Dalvik med så lite som en meter. Jag kan säga att det drogs en redig ramsa med fula ord men jag kom med nästa buss i alla fall. När jag hämtat datorn och stressat tillbaka till skolan var det dags för redovisning. Tror ni vi behövde redovisa?! Nej! Åkte alltså hem helt i onödan. Trött och irriterad efter en pissdag drog jag till gymmet för att köra ett rygg och biceps-pass. Skönt var det!

Nu ligger jag i soffan hos Calle, han har lagat mat till mig och gett mig ett special-dans-nummer i kallingar (han vet hur han ska göra för att få mig på gott humör, :D haha!) nu är han och tränar. Väntar på att han ska komma hem så vi kan krypa ner i sängen. Jag har saknat min prins som jobbat hela förra veckan.

Det blev en ganska bra dag till slut!
Imorgon blir det sovmorgon och en förhoppningsvis ännu bättre dag!
Kärlek - Lisa

Mycket gjort!

Kategori:

Jag tycker den här dagen har varit väldigt lång. Dock har det blivit mycket gjort. Först rensade jag garderoben och mina byråar, helt otroligt va mycket skit man samlar på sig! Det tog sin tid men nu är det fint och städat överallt! :)
Har även betalat räkningar, det är det värsta jag vet typ. Så. Tråkigt. Och nu ikväll gick jag och mamma runt reningsverket, lite lagom runda. Skönt att komma ut i solen lite! Nu väntar varma mackor med bacon och kantarell-stuvning. En mysig helg är till enda och det har varit skönt att vara hemma!

Nu väntar en ny vecka med nya möjligheter, ser framemot att åka till BARCA nästa måndag!

Kärlek - Lisa

Slappis-dagen är här!

Kategori:

Jag gillar söndagar. Skönt att ba' va! Men trots att jag är i slappis-mood så ska jag försöka ta mig ut på en löptur alternativt en powerwalk senare idag. Borde rensa min garderob och betala räkningar också och packa väskan till Barcelona! Jajajaaaaa, dags att ta tag i det med en gång.

ps. Nej, Jossan jag ska inte sluta spela golf, säljer ett gammalt set för att dryga ut min stackars studentkassa lite :) haha

Igår var det tapas-mys i husvagnen, där snackar vi mys på hög nivå!
Kärlek - Lisa

Löööördag!

Kategori:

Startat morgonen med en god frukost. Lyx med både macka, juice och fil. Mums!

Om någon är sugen på att köpa golfklubbor har jag ett set till salu!

Kärlek - Lisa

Landskamp!!

Kategori:

God morgon alla lovers!
Jag hade en helt awsome kväll igår! Allt spontant man gör blir alltid skoj! Speciellt om man har två härliga tjejer med sig! :)
Vi började med hockey på kinnarps arena. Sverige - Ryssland. Inte för att vi såg jättemycket av matchen (vi hängde mest i baren ;)) men den slutade i alla fall 4-2 till Sverige, som ni säkert redan vet. Efteråt tog vi bussen mot city för att möta upp klassens alla grabbar och där var det liv i luckan vill jag lova er! Hela gänget begav sig mot Pastorns och efter lite häng där la jag och Emma benen på ryggen och sprang hem. Hahahaha! En riktigt sjukt kväll blev det!

Nu funderar jag på om jag ska ta tåget till Värnamo och därifrån haka på mamma och Jennie till Växjö för shopping eller om jag ska åka ner till skola och plugga matte. Nu när jag skrev det blev det liksom självklart! Det finns ju egentligen inget att tveka på ;) haha!

Trevlig helg till er alla!
Kärlek - Lisa

Vilken powermorgon!

Kategori:

Hoppade ur sängen i morse vid halv sju av att solens strålar värmde upp lägenheten. Hur härligt?! Jag packade väskan, njöt av en god frukost som för övrigt är dagens bästa mål. Sedan pep jag iväg till gymmet. Började med 15 svettiga minuter på CTn sedan blev det några tunga ben övningar och avslutade med 12 minuter i solariet, dusch och bastu. Bättre start på morgonen blir det inte!
Nu har jag precis slängt i mig ett mellanmål, kvarg med bär och funlight och nu väntar en dag i skolan!

Har fått starka ben! Naaaaajs! 145 kg!

Gött med ryggont!

Kategori:

För första gången i mitt liv är jag glad att jag har ont i ryggen. Alltså inte ont utan.. Ont. Träningsvärks-ont! Hur underbart är det inte med lite träningsvärk egentligen?! Jag älskar det! Körde ett Rygg- och Biceps-pass i morse innan jag mötte upp Therese på Johans Café för att skriva ett grupparbete. Jag har börjat få riktig kontakt i ryggövningarna och det bränner gött efter rygglyften nu. Kommer säkert inte kunna gå imorgon, haha! Grupparbetet blev klart och det är inlämnat, skönt att kunna bocka av lite saker på "att-göra-listan". Har dock tusen miljarder saker kvar att göra och inte minst matten. Jag hatar matten och jag fattar INGET!! Såhär glad är jag över det..

Oupsi!

Kategori: Allmänt

Halli hallå på er alla! 
Hur är det med er? Hur går träningen? Håller ni motivationen uppe?
Jag har helt glömt bort att jag tillhör bloggeliten, vilket innebär att jag måste uppdatera er om vad som händer i mitt liv. Tiden har inte riktigt räckt till och jag kämpar på med plugget så gott det går. För att inte tala om träningen! Köttar i gymmet fem dagar i veckan och det går sakta men säkert framåt. Stark som en björn har jag blivit i alla fall! 
 
Igår körde jag ben och idag är tanken att jag ska ge bröst, axlar och triceps en omgång! Har fyllt på med massa nyttig energi och nu tuggar jag i mig en fräsch fruktsallad gjord på mango, jordgubbar, blåbär och vaniljkvarg till det. Gottit! 
Jag har förresten cuttat av mitt hår en bra bit, så skönt att bli av med hästmanen som varit vildvuxen alldeles för länge! Nu är man vårfin och fräsch! Härligt! 
Nu måste jag pysa iväg till gymmet! Ha en fin tisdagkväll! 
Kärlek - Lisa
 

Leeeeeeedig!

Kategori:

Nu tar jag helg! Ikväll blir det fett-mys med Calle vilket innebär pizza! Tjoooodiiilooodiiloooo! Så gött ska det bli!
Imorgon kommer bästaste Tilda till mig, vi ska fisa runt på stan, fika och tjöta skit - det vi är bäst på helt enkelt! <3
På kvällen åker jag mot Hillerstorp för lördagsmys med la familia! Och tillbaka på söndag igen. Känner på mig att det här kommer bli en bra helg!

Ta hand om varandra!
Kärlek - Lisa

Trevlig helg till alla!

Kategori:

Idag vaknade jag långt innan klockan ringde, det har jag inte gjort sedan vi ställde om till sommartid. Så skönt att vara pigg!
Nu bär det av till gymmet och sedan vidare till skolan för matte! Helvetes-matte. Idag blir det ett axlar och triceps-pass! Mitt nya favoritpass!

Spana in detta! Snaaaaart!
Kärlek - Lisa

Benpasset!

Kategori:

Idag började jag dagen med ett pass med Therese på gymmet! Ben stod på dagens schema så jag värmde upp med 15 svettiga minuter på CTn för att få igång blodcirkulationen. Passet blev otroligt jobbig och jag avslutade med några svidande magövningar. Skönt med en varm dusch och lite energipåfyllning därefter kan jag lova!

Dagen i skolan har varit av blandad kompott. Blir så jävla förbannad på folks beteende men jag ska fan visa att jag klarar mig på egen hand!
Matten är sjukt svår och det går fort fram. Man får helt enkelt traggla och traggla för att fixa tentan. Jag SKA fixa detta!

Nu ska jag skriva klart en rapport och sedan sova. Hoppas på en bättre dag imorgon!

Kärlek - Lisa

Onsdag!

Kategori:

Ni undrar säkert hur det går med min "mini-deff".. Jag kan bara säga en sak - Fan va det suger att äta kyckling och grönsaker hela dagarna! Pissar på mitt upplägg och kör som jag brukar istället, det har ju funkat hittills!

Nu - Kvällsmys och vin med Jennie!
Lev livet innan det är för sent!
Kärlek - Lisa

Föreläsning med Blondinbella..

Kategori:

Igårkväll var jag och Jennie på föreläsning med Blondinbella och jag blev faktiskt inte imponerad alls. Kändes som att vi var lite högre åldersklass än övriga lyssnare och det gav mig inte mycket. Visst, hon är duktig och framgångsrik men inte en inspirationskälla för mig. Kanske för att jag inte har problem med mig själv.. ;) haha!

Nu är jag i skolan, seminarium igen. Fett tråkigt och jag vill bara hem och sova. Körde förresten ett grymt rygg och biceps pass innan. Sjukt gött!

Måste bara säga..

Kategori:

.. Att matte måste vara djävulens påhitt.
Nu skiter jag i detta och dricker kaffe istället..

Suck!

Monday morning!

Kategori:

Så vart det måndag igen. Det gick bra att jobba och det var skönt att bara vara hemma med mamma och pappa och ta det lugnt.
Startade dagen och veckan med en god frukost. Den vanliga gröt- och äggfrukosten som alltid smakar bra, alla dagar i veckan, året om. Laddad till tusen efter en stillasittande helg, begav jag mig till gymmet och körde ett bröst, axlar och tricepspass. Underbart pass med minimalt med folk, bra musik och härliga övningar.
Nu ska jag snart gå till skolan och i eftermiddag väntar föreläsning med Blondinbella, ska bli sååå spännande!

Kärlek - Lisa

Fredagsfika!

Kategori:

Idag har jag fuskat. Det blev fredagsfika med underbara vänner och det var såååå värt det! God chokladkaka och Cappuccino.

Ta tillvara på er nära och kära!
Vi hörs efter helgen!
Kärlek - Lisa

Friday!

Kategori:

Härligt med fredag! Åker till Hillerstorp i eftermiddag och jag längtar lite. Två veckor sedan jag var hemma nu, länge för att vara jag. :) Först är det matte-föreläsning och räknestuga och om jag orkar ska jag pallra mig till gymmet efter det. Borde hinna med det om jag skyndar mig.
Träningsvärken är förresten fortfarande hemsk! Haha, så gött på något sätt ändå!

Önskar er alla en riktigt trevlig helg!
Kärlek - Lisa

Värsta ryggpasset!

Kategori:

Det här var det värsta jag varit med om, typ. Min rygg är helt öm efter dagens träning. På ett gött sätt alltså! Fick till ett riktigt bra pump idag och jag hittade verkligen rätt muskler i övningarna, det är det som ger resultat. Körde rygg, biceps och triceps. Som ni märker kör jag olika muskelgrupper varje gång, varierar och känner efter. Det ger träningsvärk efter varje pass trots att jag gymmat "på riktigt" i ungefär 3 månader.

Imorgon bär det av hem till mamma o pappa. Mys! :)

Kärlek - Lisa

Bodypump!

Kategori:

Hejsvejs alla lovers!
Idag har jag också varit "ledig" så jag passade på att sova liiiiite längre än vanligt, sedan var jag och Jennie på lunch-pump. Sjukt najs! Riktigt jobbigt och nu kom jag på att det är min första pump detta årer.. haha :)
Räknade matte på förmiddagen också och det går inte speciellt bra, fattar nada.. Logaritmer här, exponentialekvationer här och x och y och roten ut och upphöjt i.. Fuck this shit! Krossade i alla fall den andra tenta jag gjorde för några veckor sedan, fick resultatet idag och det blev en 4a. High five på den!

Joförresten! Spontanbokade resa till Barcelona igår också! Wiiiiiiie!
Kärlek - Lisa

Dålig bloggare!

Kategori:

Ja, jag erkänner! Jag är förmodligen sämsta bloggaren i världen men jag kan försvara mig med att jag har pluggat och tränat och varit allmänt upptagen både igår och idag.

Igår var hela dagen kaos och allt som kunde gå snett gick snett. Jag och Jennie gick i alla fall runt munksjön och sedan gick jag genom halva stan för att komma till Calle på kvällen också så totalt gick jag säkert en mil igår. Det fick vara nog med träning efter en pissdag.

Idag har jag och Therese pluggat hela dagen och i morse var vi på gymmet. Jag körde axlar, bröst och biceps. Skönt värre och passet flöt på bra. Plugget flöt också på bra och nu har vi gått till skolan för att gå på mattestuga, inte sugen alls men bara att bita ihopskruvad "Ledig" imorgon också men då ska det räknas matte också.. Kul liv! Haha

Kärlek - Lisa

Bästa helgen på länge!

Kategori:

Haft en riktigt bra helg. Igår vart det ju grillkväll med klassen och vidare på förfest för att sedan dra ut på Klubb Enkelt.. Sjukt kul och jag älskar för övrigt min klass!
Idag har vi haft balkonghäng här hos mig och jag har kirrat årets första bonnabränna. Lika underbart varje gång man upptäcker att solen gassat på ;) Emma kom hit vid halv ett tiden och vi fikade och hade det gottit värre. Sedan kom Madde och hennes två kompanjoner, Niklas och Viktor över så fixade vi pannkakor och chillade hela eftermiddagen. De pep iväg framåt sju-tiden och då övertalade jag Emma till att stanna på bonde-söker-fru-mys med tacos. Såklart nappade hon! Nu har alla lämnat och jag somnar med ett leende på läpparna. Vilka fina vänner man har! :)

Imorgon blir det träning igen, hoppas att dagen i skolan rusar iväg fort bara.. 6 pass blev det denna veckan. Inte dåligt alls! Bra för min statistik ;)

Kärlek - Lisa

Trevlig eftermiddag!

Kategori:

Det blev en riktigt trevlig dag. Bjöd grannen på kaffe och vi tjötade skit hur länge som helst på balkongen och tiden bara sprang iväg. Nu har jag gjort mig redo för kvällens bravader. Grillning står på schemat, efter det förfest och sen ut på stan och svira. Härligt!

Vi hörs imorgon igen!
Kärlek - Lisa

Tagggaaaa!

Kategori:

Laddar upp inför morgonens spinningpass med en härlig frukost. Lite cheating med juice och yoghurt utblandat med kvarg är man värd så här på lördagsmorgonen ;)

Hoppas på en solig dag så att man kan ta sig en kopp kaffe på balkongen efter träningen!

Kärlek - Lisa

Veckans femte pass!

Kategori:

Så var veckans femte pass avklarat! Bröst, triceps och mage. Hatar att träna på eftermiddagen för då är gymmet proppat med folk och man får slå sig fram för att få tag i hantlar och sen får man köa för att få en bänk att vara vid. Helt värdelöst! Det blev ändå ett snabbt och effektivt pass eftersom jag supersettade. Vill ju inte ta upp plats hur länge som helst när folk väntar. Skönt att träna i tempo speciellt på fredagseftermiddagen då man egentligen bara vill hem till soffa. Hehe ;)

Nu blir det myskväll med Calle i nya soffan och tvn.. Ska slänga ihop lite mat också är det tänkt. Hungrar ihjäl nu, inte bra!

Ha en trevlig helg!
Kärlek - Lisa

Fredag äntligen!

Kategori:

Gårdagen blev en riktigt lång dag i skolan och efteråt åkte vi hem till Madde och åt tacos. Hur mysigt som helst med lite mys mitt i veckan! Sedan hoppade jag på bussen till Calle. Träningen körde jag innan skolan och det blev axlar och biceps. Jag tycker det är så skönt när man kör repsen långsamt och verkligen känner varenda muskelfiber.. Då tar det bra!
Idag är det ytterligare en lång dag i skolan som väntar så nu måste jag äta min frukost och pallra mig iväg. Kommer få ägna kvällen på gymmet, inte helt fel det heller!

Jag är så glad idag! Underbart!

Nya byxor!

Kategori:

Jag har köpt de bästa byxorna någonsin. Inget slår detta! De är ifrån Rönisch "shape"- kollektion och sitter åt på exakt rätt ställen och Calle gav dem dubbel tumme upp! Det är bra betyg! Jag köpte dem på intersport och kostade 649 kronor, lätt värt!

Dagens benpass blev sjukt bra! Körde långsamma repetitioner och avslutade passet med mage. Gick dock inte fullt ut, hade inte riktigt orken..

Nu blir det en tur på stan med Madde! Yeeeeaaaah!

Ändrade plans!

Kategori:

..Ingen skola idag. Therese hade blivit magsjuk så vi får skjuta fram projektarbetet några dagar. Gör inte mig någonting, jag sitter kvar här i solen och njuter.. Inte helt fel! Tvätten blev just klar så nu är det väl snart dags att ta tag i städningen.. Nääää.. Väntar till solen försvunnit bakom knuten. :)

Tar mig en kopp te istället! Smask!

Tvätta, plugga, träna, städa.

Kategori: Allmänt

Det gäller att vara effektiv på sina "lediga" dagar, så nu på förmiddagen har jag ägnat tiden åt att tvätta upp all tvätt från typ 3 veckor tillbaka, det tar lite tid om man säger så. Under tiden har jag suttit på balkongen och solat och pluggat. Bättre kombination finns typ inte. Så skönt! Snart ska jag stoppa i mig lite mellanmål och sedan pysa iväg till skolan. I eftermiddag blir det träning. Har inte bestämt vad än dock.. 
Hur går det för er? Har ni några planer för träningen? 
 
Kärlek - Lisa

Det går bra nu!

Kategori:

Det här har varit en bra dag, både träningsmässigt och kostmässigt. Att jag har varit i skolan mellan 9-19 och pluggat matte är ju en annan femma.. Räknade lite på dagens proteinintag och jag har fått i mig mer än 2 gr/ kilo kroppsvikt, vilket är sjukt bra för muskeltillväxten. I fortsättningen har jag i förväg planerat alla mål för att få i mig så mycket jag behöver. Kommer ligga på runt 160 - 180 gr proteiner/dag, alltså ganska mycket mer än 2 gr/ kilo kroppsvikt.
Tycker det är jobbigt att äta så otroligt mycket mat om dagarna och jag går konstant mätt men magen är helt platt, vilket egentligen inte förvånar mig särskilt mycket. Med rätt mat håller sig magen i schack och kroppen startar förbränningen av fettet på kroppen istället för att gå på svältlåga och bränna maten som stoppas i munnen. Känns lite konstigt nu i början att typ ha dubblat portionerna men det lär väl visa sig om ett tag om det funkar eller ej! ;)

Matlådor is tha shit! (Det ser inte så mycket ut som det verkligen var, orkade knappt äta upp allt.. Phuuuu!)

Nu måste jag sova, ögonen går i kors!
Kärlek - Lisa

Det går bra nu!

Kategori:

Det här har varit en bra dag, både träningsmässigt och kostmässigt. Att jag har varit i skolan mellan 9-19 och pluggat matte är ju en annan femma.. Räknade lite på dagens proteinintag och jag har fått i mig mer än 2 gr/ kilo kroppsvikt, vilket är sjukt bra för muskeltillväxten. I fortsättningen har jag i förväg planerat alla mål för att få i mig så mycket jag behöver. Kommer ligga på runt 160 - 180 gr proteiner/dag, alltså ganska mycket mer än 2 gr/ kilo kroppsvikt.
Tycker det är jobbigt att äta så otroligt mycket mat om dagarna och jag går konstant mätt men magen är helt platt, vilket egentligen inte förvånar mig särskilt mycket. Med rätt mat håller sig magen i schack och kroppen startar förbränningen av fettet på kroppen istället för att gå på svältlåga och bränna maten som stoppas i munnen. Känns lite konstigt nu i början att typ ha dubblat portionerna men det lär väl visa sig om ett tag om det funkar eller ej! ;)

Matlådor is tha shit! (Det ser inte så mycket ut som det verkligen var, orkade knappt äta upp allt.. Phuuuu!)

Nu måste jag sova, ögonen går i kors!
Kärlek - Lisa

Då kör vi!

Kategori:

Dags för pass nummer två! Frukosten bestående av gröt, te, ägg och proteindrink är intagen och jag är redo för att kötta på. Rygg och biceps ska vi träna idag! Längtar! :)

Hörs senare!
Kärlek - Lisa

Första passet med Calle.

Kategori: Allmänt

Okej.. Jag trodde att jag var stark efter all träning som jag genomfört i mitt liv. Men som sagt - Variation är viktigt! Idag fick jag känna på ett helt nytt träningskoncept och jag kan säga att det var otroligt jobbigt. Vi körde många och långsamma repetitioner och det ger otroligt bra pump. Tränade bröst, axlar och triceps, också nytt för mig som vanligtvis kör bröst och triceps ihop. 
 
Jag kommer ha otrolig träningsvärk imorgon. GÖTT! Jag tycker att ni alla borde testa (i alla fall ett pass) att göra alla rörelser överdrivet långsamt och halvera vikterna. Ni kommer då utföra alla rörelser helt rätt och koncentrerat och nypa åt musklerna på ett sätt som man inte gör när man har för tunga vikter. Med för tunga vikter blir det ofta att man "slänger" vikterna och då belastar man inte musklerna som man borde. Bara ett tips från min sida. 
 
Nu - Omelett på äggvita, kalkon, kvarg och mjölk och en proteinshake vid sidan. 
 
Kärlek - Lisa 

Följ min resa!

Kategori: Allmänt

Så var det 1 april. ÄNTLIGEN! Jag har ju teasat om att jag ska starta någon slags mini-deff från 1 april fram till min födelsedag den 24 maj och nu tänkte jag i korthet delge er mitt upplägg. Calle har hjälpt mig med tips och kommer hjälpa mig med träningen - han är grym min ponk!
 
Jag ska äta var tredje timme och i alla mål ha någon form av protein, (frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag). Varje dag ska jag äta 2g protein per kilo kroppsvikt. (Ex. Väger du 60 kg ska du ha i dig 120 gr protein/dag). Bara att börja räkna alltså. Kolhydrater kommer jag äta i form av gröt, pasta, bulgur, frukt osv. Samt dricka mycket vatten, 1,5-2 liter om dagen. 
Jag kommer träna på gymmet tillsammans med Calle eller själv, 4 gånger i veckan. Men även köra kondition för att öka förbränningen. 
Och det viktigaste - Inget godis! Ingen läsk! Ingen alkohol! Inga kakor! Inget socker överhuvudtaget! 
 
Enkelt upplägg alltså och jag vet att jag kommer lyckas. Jag har alla förutsättningar. Jag har världens finaste ponk som hjälper mig med träningen och jag har motivationen. Bara att köra! 
Målet är inte att bli en skinny bitch. Jag ska bli fast, stark, slank och så jävla snygg. 
 
Frågor på det? 
Kärlek - Lisa