shapemybody

Träning, kost, inspiration!

Längtar bort!

Kategori: Allmänt

 
Förhoppningsvis snart..... 

Idag är en bra dag!

Kategori:

Jag är och har varit förmodligen världens lyckligaste tjej idag! Klarade första tentan och jag känner mig så jävla glad!! :) Jag blev så glad när jag fick reda på det att jag nästan började gråta, haha :D Att gå och vänta på detta i nästan tre veckor har varit väldigt påfrestande och jag har varit nervös sen jag lämnade in provet. Det kändes så som att det gick skitdåligt så jag är extra nöjd nu! Nu väntar jag bara på att tenta nummer två ska bli rättad också! Håll era tummar för mig, det lär jag behöva! :)

Detta ska givetvis firas så på torsdag har jag bokat in ansiktsbehandling och massage och det ska bli så skönt!


Har förresten just varit på världshistoriens jobbigaste spinningpass!

Kram

Cirkelträning!

Kategori:

JAG BLIR GALEN!! Hatar den här förbannade blogg-appen!! Hur byter man bloggportal egentligen?! Skiten funkar ju aldrig!! Ni får helt enkelt nöja er med text för det verkar inte funka att lägga upp bilder...


Har i alla fall rivit av ett riktigt härligt cirkelpass nu ikväll. Tänk så många bra pass lilla Hillerstorp har att erbjuda! Helt sket slut som vi brukar säga! Tack Jonna :)


Nu blir det lite läsning om kalkyler och budgetering sedan sängen, ska upp tidigt imorgon.

Hoppas ni haft en lika bra måndag som jag!

:)

Måndagmorgon!

Kategori:

Vaknade pigg idag. Kändes konstigt. Fast det beror ju kanske på att jag somnade innan solsidan började igår ;)

Har haft en bra helg med många timmar i soffan, fantastiskt skönt! Idag ska det jobbas till kl 16, sedan bär det av mot jönkan igen för tre dagar och hem på torsdagskväll igen.

Dåligt bloggande från min sida jag vet, men jag lovar inte att jag ska bättre heller för både ni och jag vet att jag är kass ;) haha



Ha en skön måndag kära vänner!

Min väg till skolan..

Kategori:

.. Är ganska mysig så här på hösten!

Föreläsningstime!

Kategori:

Idag väntar en fem timmar lång föreläsning. FEM timmar. Döden typ ju.. Är det samma standard som igår lär jag ju somna, haha.. Nädå, så illa är det nog inte. :)

Känner mig lite piggare idag i alla fall, sovit gott i natt och startat dagen med en god omelett gjord på två ägg, kalkon, ost och en klick crème fraiche. Gottit värre!


Ha en bra onsdag så hörs vi senare, kram till er!

Bjuder på en bild på mig och systeryster som har åkt hemåt, saknar henne redan!

Bananpannkaka!!

Kategori:

Är så sjuuuuuukt trött! Orkar knappt stå på benen och föreläsningen i eftermiddag var riktigt tråkig, vilket inte gjorde det hela bättre..

Slängde i alla fall ihop två bananpannkakor till middag och toppade med skivad sharon och hallon. Blev otroligt gott med ett glas mjölk till :)


Nu - powernap! Får se om jag vaknar mer idag.....

Spinningpasset avklarat!

Kategori:

45 minuter Spinning avklarat och det var tungt idag, inget pump i benen överhuvudtaget.. Men gött efteråt i alla fall! Nu väntar lunch på skolan och en föreläsning sedan hem och softa hela kvällen lång!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_5086849ee087c30856078e7f.jpg" class="image">

Spinningpasset avklarat!

Kategori:

45 minuter Spinning avklarat och det var tungt idag, inget pump i benen överhuvudtaget.. Men gött efteråt i alla fall! Nu väntar lunch på skolan och en föreläsning sedan hem och softa hela kvällen lång!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_5086849ee087c30856078e7f.jpg" class="image">

Spinningpasset avklarat!

Kategori:

45 minuter Spinning avklarat och det var tungt idag, inget pump i benen överhuvudtaget.. Men gött efteråt i alla fall! Nu väntar lunch på skolan och en föreläsning sedan hem och softa hela kvällen lång!

Tisdag hela dagen!

Kategori:

Så var det tisdag, känner mig lite döende. Har inte sovit gott i natt. Usch. Trött tjej. Har i alla fall ätit lite frukost nu, två knäckemackor med kalkon och gurka, en sharon och kvarg med hallon. En liten mix av det goda :)


Spinning väntar vid tolv, skönt.
Ha en bra dag!

Svar på kommentar!

Kategori:

Måste börja med att säga att det är sååå kul med kommentarer och frågor från er! :)

Fick en fråga om hur jag äter och min plan är inte riktigt klar än men jag ska försöka minska/ta bort kolhydrater, öka proteinet och alltid ha halva tallriken med grönsaker. Jag ska undvika godis, snacks, läsk och socker och äta mer frukt. Dessutom ska jag försöka dricka mycket vatten.. Ganska sunt och enkelt men händer det inget ska jag börja äta som jag gjorde när jag gick på fitnessfighten. Vill och orkar inte gå på någon "diet" när jag pluggar så jag ska försöka få till en sund livsstil och det är minsann inte lätt när man pluggar.. Haha :)


Ett litet tips jag kan ge er för att tappa kilon är att börja dricka mycket vatten, och med mycket menar jag uppemot 2 liter/dag och träna givetvis! Hitta något DU tycker är kul inom träning och försök få in en rutin.



Ja, jag hoppas att du fick lite svar på din fråga! :)

Följ mig gärna på instagram - lisajohnssons

Spinning och fruktsallad!

Kategori:

God kväll alla vänner. Har haft en ganska lugn dag, tog bussen till jönkan på förmiddagen, mötte upp mina fina tjejer för fika (jag tog en räksallad) och sedan hem och städade lite. Nu på kvällskvisten har jag bränt av ett riktigt jobbigt spinningpass, och nu smaskar jag i mig en riktigt god fruktsallad och en proteindrink till kvällsmat :)


Nu väntar lite förberedelser inför kommande kurser, så det blir en bra och lugn dag från min sida :) skönt! Imorgon börjar allvaret i skolan igen, spännande!

Ha en bra kväll!

Ny vecka, nya möjligheter!

Kategori:

God morgon på er! Hur mårs det? Med mig är det såååå bra! Haft en kanonhelg, mys på hög nivå.

Idag är det Dagen med stort D. Dags att minska sockret, öka träningen och komma tillbaka till ett härligt träningsflow med bra resultat. Har tänkt köra mycket konditionspass för att förbränna fettet som helt plötsligt invaderat min mage :D haha! Sedan lär det bli en hel del bodypump också och löpning! :)


Hur går det för er? :)

I'm alive!

Kategori: Allmänt

Ville bara kika in och säga att jag lever. Jag har verkligen haft fullt upp med tentapluggandet och jag har inte haft tid för varken bloggen eller för att göra inspirerande mat.. haha! Har käkat så mycket onyttigt denna veckan att jag börjar bli rädd för mig själv.. Men men, har i alla fall tränat bra och hållt igång :) 
 
Idag är alltså sista tentan för denna perioden och ikväll väntar tentafest. Ser framemot festen men inte emot tentan men för att få vara med på festen måste man ju göra tentan så bara att bita ihop ;) 
 
 
Håll tummarna! 
Jag är tillbaka på måndag med ny energi igen, kram så länge! 
 
 
 
Puss 

Box på ingång!

Kategori:

Laddar upp med en härligt fräsch smoothie inför kvällens träning. Gjord på yoghurt, hallon, banan och rabarber. Riktigt god blev den!

Nu känner jag att plugget inför logistik-tentan får vara tills på lördag då jag ska repetera en gång till, sen är det bara att gå in och kötta på söndag eftermiddag och förhoppningsvis går det vägen! Håller era tummar! :)
Imorgon blir det dock plugg inför ekonomi-tentan som är på onsdag nästa vecka, är betydligt mycket mer nervös inför den.. Bara att kämpa på!


Dags att pysa bort till träningen :) härligt!

Kanske ska posta bilden också..

Kategori:

Träningstips på mjölkpaketet

Kategori:

I like! Även ett "efter-träningen-mellanmåls-tips" längst ner! Mer träning åt folket säger jag!

(själv fortsätter jag med frosseriet i form av fika här hemma, ikväll ska jag dock träna ;))

Mysig höstmorgon!

Kategori:

Pluggstress..

Kategori: Allmänt

Det här med tentastressen känner jag faktiskt inte av alls, än. Jag känner mig lugn, det känns som jag kan det mesta och jag känner att jag ligger bra till tidsmässigt. Skönt. Därför har jag ägnat dagen åt, ja, plugg givetvis men bara tre timmar. Sedan har jag hälsat på farmor och farfar och fikat. Man kan ju säga som såhär. - Det är ju tur att jag inte går på någon diet nu. För här har det ätits både nybakade bullar, peppakakor, julmust, äppelpaj och vaniljsås och fikatåget fortsätter även nu i eftermiddag för då ska jag hälsa på på jobbet. Vilket innebär fika. Haha! Så gött! :) Får bli en powerwalk ikväll, eller eventuellt en löptur. Imorgon ska jag på kick'n boxen har jag bestämt, ska bli så roligt :) 
 
 
Ha en fortsatt härlig höst-onsdag! Kram på er :) 
 
 
Några av inspirationsbilderna som finns på min dator. 

Jahaaaajaaaa

Kategori:

Så har snart hela tisdagen sprungit iväg också, och tentan närmar sig med stormsteg men jag känner att jag åtminstone börjar få lite koll på läget. Idag har det varit fullt upp hela dagen, först en helt onödig föreläsning som inte gav mig någonting, sedan lunchträning med Jennie -Spinning! Och sedan plugg i eftermiddag och sen bestämde jag mig för att åka hem till mamma och pappa. Nu ligger jag i soffan helt svullen och med magen putandes, god mat och äppelpaj har det svullats i ikväll ;) GÖÖÖÖÖTT!

Nu väntar några plugg-intensiva dagar och sedan tenta på söndag, spännande och nervöst på samma gång..

Jag ska försöka få till i alla fall 4 pass denna veckan också, två är ju redan avklarade så det ska nog gå :)


Ha en fortsatt bra kväll!

Bodypump!

Kategori:

I love it! Så förbaskat gött! Känner mig så stark också, gött pump i varenda övning :) nu är det tvättning för fulla muggar och lite plugg mellan varven.. Funderar på att åka hem imorgon, eller på onsdag men jag vill ju kunna träna! Finns det några roliga pass hemma eller? :)

Solig måndag morgon!

Kategori:

Känner på mig att det här blir en bra dag. Solen skiner, jag är utvilad, träning inplanerad vid kl. 17, kort dag i skolan. Ja, det blir bra det här! Har laddat upp med en god frukost nu, yoghurt med kanel och rivet äpple, knäcke med kalkon och paprika, satsumas och vatten :) Smask!

Ha en bra dag!

Tacogratäng!

Kategori:

Slängde ihop en tacogratäng efter träningen sedan skulle jag pluggat men jag orkar bara inte.. Har funderat fram och tillbaka men jag skiter i det! Får ta nya tag imorgon.. Har sovit i en timme nu och känner mig fortfarande helt död. Behöver göra något annat, något riktigt kul. Förslag?


Såhär fin blev min tacogratäng i alla fall!

6 av 6!

Kategori:

Bodypumpen var riktigt gooooo trots inte så bra ledare och inte så bra musik. Jag hade i alla fall gött pump i benen men biceps ville inte riktigt vara med mig idag. Fick känningar i triceps ganska fort in i passet också så jag fick lätta av på vikterna, vill ju inte att svullnaden ska komma tillbaka.. Däremot har jag dubblat vikterna i benövningarna på två veckor ;)

Veckans träning har i alla fall gått sjukt bra, fått till 6 pass av 6 planerade och jag känner att jag blir starkare och konditionen blir bättre för varje gång! Älskar min träning just nu! :) däremot saknar jag elljusspåret hemma och alla dess backar!

Mot gymmet!

Kategori:

God morron!
Söndag igen och veckorna bara rusar iväg.. Har släpat mig iväg mot gymmet, är otroligt trött så det ska bli skönt att kicka igång dagen med ett gött pump-pass! Sedan blir det matlagning för hela slanten och plugg i eftermiddag. Känner att tentastressen är på väg.. Usch!

Maaat!

Kategori: Allmänt

Dags att pysa ner på stan, käka med goda vänner :) 
 
 
PUSSS
 

Pizzaaaaaa!

Kategori:

Jajamensan! Det är en pizza och det är en nyttig sådan! Vispa ihop två ägg, en skvätt mjölk, salt och peppar och stek på svag värme. Vänd när den fått färg och smeta på krossade tomater blandat med tacosås för mer smak. Strö över riven ost, skinka/kalkon och ananas och vips så har du en nyttig och riiiiiiktigt god pizza ;)

God morgon lördag!

Kategori: Allmänt

Det här med att plugga är verkligen roligt men tidskrävande. Nu har jag suttit och pluggat sedan kl. 10 och nu kände jag att jag började bli lite hungrig. Tittade på klockan och insåg att jag hade behövt äta för flera timmar sedan.. Inte konstigt att jag får hjärnsläpp, dampanfall och psykbryt här hemma! Haha.. Skämt o sido! Tiden bara rusar iväg så nu får jag nog stoppa något i magen och sedan ta en dusch. Ikväll blir det middag på stan med finfina vänner! 
 
 
Bjuder på en liten peppbild så här på lördagseftermiddagen! 
Hur går er träning? Min rullar på som tusan som ni kanske förstått, roligt värre :) 
Men idag har jag "vilodag", vilket innebär ingen träning. Dock hade jag min "ätar-dag" igår, då blev det taco med tacochips (det händer inte ofta) + cola och godis ;) JAJAAAMEEEN! Någon gång i veckan måste man få unna sig! 
Men idag är det healthy-style igen! LIKEEEY LIIIKEEYY! 

Nu tar jag helg!

Kategori:

Fredagsmyset är på ingång! Skönt med helg! :)

Pass nummer 5!

Kategori:

Ja, nu är 5 av 6 pass denna veckan avklarade! Så göttigt! 45 minuters spinning tillsammans med goa brudar från klassen blev det idag, riktigt härligt att kunna gå på pass mitt på dagen. Innan har jag ju fått anpassa mig efter utbudet som fanns hemma men nu kan man ju välja och vraka i både pass, tider och olika ledare + olika anläggningar! Helt underbart! :) tröttna man på det ena kan man testa något annat! På söndag får det bli ett pump-pass eller något annat styrkepass :)

Bjuder på en svett-bild så här på fredagseftermiddagen! Puss på er :)

Morgonsol!

Kategori:

God morgon på er! Idag vaknade jag upp till detta fina.. Inte speciellt jobbigt att äta frukost och kika ut över fina jönkan!

Ha en bra fredag och en bra helg!
Kram från mig :) <3

Nyttig äppelpaj!

Kategori:

Fick lite inspiration till att göra äppelpaj från lite olika håll idag. Blev så sugen! De flesta har väl smaskat i sig massa kanelbullar idag eftersom det är kanelbullens-dag idag, men inte jag.. Satsade helt enkelt på ett nyttigare alternativ istället :)


Detta receptet kommer från fitnessfighten men jag tog vad som fanns hemma.
1 äggvita
1 tsk vaniljkvarg
15 gr havregryn (fibergryn tog jag)
Kanel
Vispa äggvitan tills den är hård, tillsätt övriga ingridienser. Skala och klyfta äpplet, strö över kanel (och ev. lite stevia) och lägg i en form, toppa med äggfluffesmeten och in i ugnen i 15-20 min på 200 grader. Jag åt detta tillsammans med vaniljkvarg men ännu nyttigare alternativ är väl vanlig kvarg men det är ju inte alla lika gott ;)


En mycket bra träning!

Kategori:

Jisses vilket pass det blev! Det går verkligen inte gå på ett pass på sportlife och INTE vara död efteråt! Helt slut! Kom in i ett fantastiskt pump och kunde maxa på med vikterna ordentligt! Nu svider det lite varstans och jag kan med gott samvete slänga mig i soffan och titta på tv ikväll :)

Bodypump på g!

Kategori:

Så var det dags för dagen träningspass, känner mig inte speciellt taggad men det ska bli skönt att få göra något annat efter x antal timmar med logistikböckerna.. Bodypump är det som gäller idag, hoppas på peppande ledare och bra musik! Nöjd och glad är jag i alla fall över att jag fått otroligt mycket gjort idag :)

Mellis :)

Kategori:

Pimpade min knäckemacka till mellis med kalkon, ost, gurka, paprika och riven morot på toppen. Till det tog jag en smoothie gjord på yoghurt, hallon och banan och några mandlar som för övrigt inte kom med på bilden.

Dags för powernap!

"Ledig"

Kategori:

Idag är jag ledig från skolan, vilket i och för sig inte innebär att jag är ledig. Jag har pluggat sedan kl. 8, fram tills nu, känns som att det är dags för en liten paus. Ta en kaffe och ladda om :) tänkte plugga fram till lunch och sedan köra ett hårt pass på The Gym och sedan fortsätta med pluggandet. ;) mycket snack om plugg, men jag är inne i en tentaperiod nu så vi får stå ut med det :)

Instagram..

Kategori: Allmänt

Ville bara påminna om att ni kan följa mig på instagram, lisajohnssons heter jag där! Massa matinspiration, träningsuppdateringar och naturligtvis en hel massa egopics (som de flesta andra) ;) MISSA INTE! 

Sorry för dålig uppdatering!

Kategori:

Har haft fullt upp sen kl 6 i morse och är precis hemkommen efter ett riktigt roligt spinningpass. Sååå härlig instruktör, en av de bästa jag tränat under, bra musik, gött flow men otroligt tunga ben. Kanske beror på att jag körde igår också. ;)

Nu - "Pizza" à la healthy-style! Gjord på ett ägg, en skvätt mjölk, salt, peppar och sambaloelek. På med strimlad kalkon, ost, tomat, paprika och mer peppar. Klart att servera! Smaaaaaskens! Strö man lite oregano över får man extra pizza-känsla men det fanns tyvärr inte i skafferiet :)

Kanonträning!!!

Kategori:

Herregud va bra träningen går bra nu! Energinivåerna på topp och jag älskar det! :) svetten rann som aldrig förr och benen var grymma! Stör mig dock fortfarande på folk som stönar och stånkar när de tränar, men jag får väl vänja mig ;) om ett tag kanske jag också är där, hahha.. Det tror jag i och för sig inte men man vet aldrig.. Slängde ihop en omelett när jag kom hem och den blev svingod!

Har pluggat en timme efter träningen och nu pluggpausar jag med att kolla på xfactor :) någon mer som kollar?

Nöjd tjej!

Kategori: Allmänt

Första delen på den ena kursen är avklarad och det känns såååååå gött! Nu ska nöjda tjejen snart bege sig mot gymmet och 45 minuters spinniiiiing! WIIIIEEEEEEE :D 
 
Det går bra nu! 

Mellanmål

Kategori:

Fyller på med ytterligare lite energi såhär på eftermiddagen. Pluggar för fullt! Grejer utspridda över hela bordet oh inspirationen och lusten av att plugga flödar, bäst att passa på! När jag vet att jag har träning som väntar går det lätt! :)

Laxgryta!

Kategori:

Jag är verkligen grym på att laga mat. Just detta kanske inte ser jättegott ut, men det var det kan jag lova! Lax, fänkål, lök och paprikagryta som jag serverade med broccoli. Kryddade laxen med salt och citronpeppar och stekte den för sig, fräste fänkålen, löken och paprikan och kokade ihop allt till en gryta med mjölk, matlagningsgrädde (lätt), peppar, salt och sambaloelek. Grymt gott och mättande! Blev fyra lådor som jag la i frysen, perfekt att ha inför kommande tentaperiod. :)

Variation är bra

Kategori:

Försöker variera min frukost men det är sannerligen inte lätt. Jag växlar mestadels mellan bananpannkaka och gröt, men ibland blir det yoghurt/kvarg eller omelett. Idag kör jag dock en mix av lite allt möjligt. Mild lätt yoghurt med hallon för första gången och det var riktigt gott! Och lite plock vid sidan om i form av stekt ägg, clementin, tomat och knäckis med kalkon.

Idag väntar en kortis dag i skolan, sedan är jag inbokad på 45 minuters spinning. :) härligt! För övrigt har jag ingen träningsvärk sen igår, min stackars kropp börjar äntligen vänja sig vid träningen igen -underbart! :)

Lång måndag!

Kategori:

Ställde nyss ner väskan i hallen efter en lång dag. Tog ett pass bodypump direkt efter skolan och nu ska jag slänga ihop lite käk innan xfactor börjar sen slänga mig i sängen! Fullspäckad dag, som jag gillar det! :)