shapemybody

Träning, kost, inspiration!

Då var det bestämt!

Kategori: Allmänt

Efter att ha haft en sjukt bra start på träningsåret har jag nu bestämt mig för att fortsätta kötta i gymmet under mars för att i april gå på diet inför beach 2013. Någon som vill haka på? Tänkte att det hade varit kul om vi göra detta ihop och peppa varandra. Ni peppar mig mer än ni tror med era gulliga kommentarer! Hur lång dieten blir har jag inte funderat klart på än, men det är ju ett tag tills dess. Finns tillräckligt med intresse från er läsare tänkte jag att jag kanske kunde knåpa någon slags tävling/utmaning så det blir lite prestige i det hela. Alltid kul med tävling tycker jag. Är ni sugna? Klart ni är! ;) 
Nu ska jag krypa ner i min otroligt sköna säng för imorgon ska jag upp alldeles för tidigt. Skolan börjar vi 8 och innan dess tänkte jag hinna med ett spinningpass (om jag orkar ta mig upp). Latmasken infann sig ikväll så det blev inget mer pass idag, men det fanns ju anledning - Hade ju redan köttat rumpa innan idag. 
 
Kärlek - Lisa

Kan inte bestämma mig!

Kategori:

Det blev en mysig fika med tjejerna i eftermiddag, skippade promenaden och gick all in på fikat istället, inte mig emot ;) Jag lyxade till det med en cappuccio och en underbart god kladdkaka och vi tjatade massor och gick sedan till sexbutiken för att inhandla födelsedagspaket till helgens kalas. Kommer bli superbra! Nu är jag hemma igen och funderar på om jag ska pysa ner till gymmet för spinning eller om jag ska ligga här och softa hela kvällen. Får se hur det blir!

Har ni haft en bra dag? :)

Done!

Kategori:

1 timme och 30 minuters träning avklarad! YeeeeaaH! Nu slappar jag i gymmets nya "fria vikter -lokal" och låter solens strålar skina på min svettiga kropp som avslutning. Skönt! Ska snart bege mig hemåt och äta lunch sedan möta upp Madde och Therese. Underbara dag!

Jo, just det! Körde ben med fokus på rumpa idag. Ass to the graaaaasss!

Kärlek - Lisa

Man blir så glad av sol!

Kategori:

Är det inte underbart, vädret som är nu? Jag blir superglad varje dag solen skiner. Är påväg till gymmet nu, sedan lunchis. I eftermiddag ska jag och mina fina kompisar gå munksjön runt och efter det mysfika på Wayne's Coffee som har öppnat sin uteservering. Härligt värre!

Kärlek - Lisa

Oh pump it up!

Kategori: Allmänt

Slutade bra mycket tidigare i skolan är planerat idag. SÅ SKÖNT! Ingen blev gladare än jag. Slängde i mig min lunchlåda som bestod av kyckling och wookgrönsaker och efter det kilade jag iväg till gymmet. Väl där kom jag in i ett gött flow och två timmar senare insåg jag att det nog var dags att runda av passet. Körde axlar, rygg och biceps och avslutade med mage. Körde många nya övningar så jag lär väl ha träningsvärk imorgon, likey likey! 
 
Nu har jag ätit lite mellanmål men jag är fortfarande sugen på något och ser framemot kvällens tacomys! 
 
Tränade i min nya snygga topp från Intersport idag och på bilden ser ni även min nya hårfärg. Dubbelnöjd!
 
Nu måste jag äta något igen.. Haha! 
Kärlek - Lisa

Vårkänslor

Kategori:

När jag vaknade i morse av att solen sken in på mig fick jag vårkänslor i kroppen. Njöt av morgonkaffet och kollade på tv länge och nu morgonmyser vi i skolan. Ska strax ta tag i plugget och vid 10 börjar föreläsningen, ikväll blir det träning. Kondition eller spinning tror jag att det blir.

Visst är det härligt ute? Blir på så sjukt gott humör :)

Motivationshöjande!

Kategori: Allmänt

Det är inte varje dag man tjoar av glädje när man ska till gymmet precis. Oftast känns det ju bra när man gå dit, däremot har jag aldrig känt några negativa känslor när jag lämnat gymmet. Av träning blir man alltid på gott humör. Håller ni inte med? Min träning gör i alla fall mig till en gladare människa och utan träning hade jag både varit negativ, deprimerad och förmodligen expanderat åt alla håll.
 
 
Om man mot förmodan känner sig ur fas eller har brist på motivation kan man höja motivationen med små enkla knep. Till exempel kan man göra som jag gjorde idag, köpa nya träningskläder. Det är så mycket roligare att träna när man har snygga kläder, accesoarer och detaljer tycker jag, men såklart i måttliga mängder. Jag vill helst inte sticka ut för mycket på gymmet. En del ägnar ju mer tid åt att se piffiga och snygga ut är åt själva träningen och i den kategorin tillhör jag inte. Tillhör nog mer den svettiga, äckliga, koncentrerade typen av gymmare. Hehe.. Jag köpte i alla fall en sjukt snygg topp från InterSport som jag tänkte visa imorgon.
 
Åter till ämnet.. Andra sätt att öka motivationen på är exempelvis att testa något nytt. Kanske ett nytt pass? Googla/Youtuba nya övningar. Träna med en kompis. Läs träningsbloggar. Köp träningsmagasin. Skippa träningen och lägg tiden på att laga någon ny hälsosam måltid istället. Kolla på dina "förebilder" och jag lovar att du kommer få en extra kick att nå ännu bättre resultat! Sätt upp nya mål, kanske att springa ett av alla roliga lopp som äger rum i sommar? Gå på föreläsningar. Skriv träningsdagbok/kostdagbok. Boka in träningsevent eller gå en utbildning. Jag kan fortsätta rabbla motivationshöjande tips i all evighet, det är bara fantasin som sätter stopp för hur du ska hålla motivationen uppe. 
 
Mitt framgångsrecept är att lyssna på kroppen. Känner jag inte för att träna en dag struntar jag i det. Känner jag för att träna på min vilodag gör jag det. I början handlade det mycket om diciplin för att jag inte skulle ge upp men nu har det blivit en vana och jag älskar det. Jag har märkt att många, speciellt vid nyåret, väljer att starta sitt nya liv och oftast rinner det ut i sanden efter några veckor eller månader. Dels för att man tvingar sig själv till det för att man "måste" och inte för att man "vill", och dels för att man startar för hårt. Ett av mina bästa tips för nybörjare är att starta långsamt för att sedan öka. Försök även hitta en träningsform som är rolig och gärna tillsammans med en kompis så ni kan peppa varandra.
Att ändra små saker har också varit bra för mig som att t.ex variera övningar från pass till pass. Dessutom har jag nu börjat planera mina pass bättre. Det är också lättare att hålla igång träningen om man har skrivit ner sin grundplan med mål osv och ha den i bakhuvudet. Varje gång det då kommer en motgång kan man gå tillbaka till dokumentet och läsa sina egna mål och vad det var man ville uppnå. Då kan du tänka på att vägen till målet har blivit kortare och att du snart är där! Otroligt skön känsla. 
 
Jag kommer alltid hålla igång med träningen för att jag tycker det är så himla kul och för att min kropp mår bra av det. Man känner sig starkare, snyggare och bekvämare och jag lovar att - KAN JAG, KAN DU! 
 
 
 
Hoppas att detta gav er lite tips och idéer i er träning och att ni fick glädje av mina tankar och erfarenheter. Jag gav mig själv faktiskt nya tankar som jag ska testa imorgon. Haha.. Ibland är det bra att skriva av sig, då kan man få fram idéer och tankar som man inte trodde fanns i maskineriet. Haha! Längtar redan till nästa pass.. 
 
Kärlek - Lisa

Morgonpasset är det bästa!

Kategori:

Ville bara önska er en bra dag! Morgonpasset på gymmet avklarat. Skönt! Solen skiner. Underbart! Jag är glad. Det här blir en bra dag!

Nu måste jag ägna tid åt föreläsning, sedan ska jag ut och gå en promenad i detta underbara vädret!
Love life!

Kärlek - Lisa

Love my gymlife!

Kategori: Allmänt

Vi löste alla uppgifterna till seminariet i stort sätt, bara några frågetecken och det hoppas vi få svar på imorgon. Efteråt gick jag och Madde till Campino för att luncha. Sallad blev det och det var grymt gott som vanligt! När magen var full stack jag till gymmet för att kötta ben. När jag kom dit var det lugnt men mot slutet av passet började det bli trångt med folk mellan maskinerna så imorgon tänker jag träna på morgonen istället.
Passet gick bra, tröttheten höll sig kvar även under passet och jag drog av ett par långa gäspar mellan setten.. Haha! Men fick till ett bra pass ändå! 
Just det! Måste berätta.. Mycket har jag ju sett på gymmet med folk i alla former, men alla typer av kläder och konstiga utföranden på övningar. Men att stå och stretcha i 30 minuter i termobyxor, skjorta och slips var något nytt. Höll på att dö när jag såg honom! Lite väl freaky kan jag tycka. Alla är vi olika och tur är ju det ;) 
 
Nu ska jag läsa bloggar som jag inte gjort på över en vecka och sedan glo på tv och laga mat. Imorgon väntar en lång dag i skolan sedan två lediga dagar! Ibland är livet som student sjukt gött! 
 
Kärlek - Lisa

Måndagsmorgon..

Kategori:

Usch och fy och bläää.. Va trött jag är! Frivilligt har vi pallrat oss iväg till skolan på en ledig dag för att plugga på ett seminarium. Roligt liv va? ;) När vi är klara blir det träning, leeeeeeegday!

Måndag kan ses som en nystart för att påbörja något nytt. Kanske börja ett nytt sundare liv? Sätt igång bara, så ska du se hur mycket bättre du kommer må! Vill man, då kan man, då gör man!
Ha en bra måndag!

Kärlek - Lisa

Biotime!

Kategori:

Ikväll blir det bio för mig och Calle, nya Die Hard filmen. Ska bli kul!

Träningen gick förresten kanon, strax över en timme tog passet och det var effektivt och bra. Jag känner mig starkare och starkare för varje pass vilket är grymt skoj! Alltid roligt att det ger resultat.

Idag har jag legat här och sovit medan calle har jobbat, sjukt gött. Jag är nog Sveriges största softare.. När jag inte är på gymmet då ;)

Kärlek - Lisa

Söndagspump på gymmet!

Kategori: Allmänt

God förmiddag på er allihopa! 
Hur har helgen varit? Min har varit suverän! Har fixat och donat och fått mycket gjort. Var på fredagsmyskväll hos Calles syster och hennes man i fredags. Igår var det massa fix med Calles lägenhet på dagen och vi fixade även upp en riktig säng till mig. Skönt att få sova i en riktigt säng efter sju månader på bara en madrass.. 
Igårkväll var vi på Twincity och käkade och det var riktigt kul! Maten var kanongod också! Aldrig varit där tidigare men det lär definitivt bli fler gånger :)
 
Eftersom det är veckans sista dag och jag bara fått till tre pass tidigare i veckan är det dags att pallra sig ner till gymmet igen. Fyra pass/vecka är mitt minimun och det är inte svårt att få till om man bara planerar. Helst vill jag slippa träna på helgen men ibland räcker inte tiden till, då får man planera om. Så nu är det dags för det fjärde och för veckan sista passet. Ska bli gött! 
 
Vad gör ni idag? :) 

Centerpannacottan!

Kategori: Allmänt

Då ska vi se! Här bjuder jag på receptet på centerpannacottan som jag gjorde på Alla-Hjärtans-dag. Receptet är för 4-5 pers. Jag gjorde halv sats och det hade räckt till tre pers men vi åt såklart upp allt.. ;) 

1 dl Dansukker Gelésocker Multi

4-5 dl Grädde

1 Centerrulle

Smält 1 rulle center i vattenbad och blanda sedan i gelesockret och grädden i den smälta centern och koka under omrörning i 1/2 minut. Häll upp den varma krämen i portionsglas och låt stå tills den svalnat. Garnera gärna pannacottan med lite frukt och bär. 

 

Sjukt god kan jag lova er! 

Kärlek - Lisa

Benpass done!

Kategori:

Har haft en lång och givande dag i skolan idag. Vi har studerat Lean-production i form av ett spel och med egna lösningar försökt förbättra produktionen med så enkla medel som möjligt för att få ut så stor vinst/resultat som möjligt. Väldigt intressant och roligt ämne att studera! För varje dag som går känns det mer och mer som att jag hamnat på rätt utbildning. Underbart!

Nu har jag kört ett kort och intensivt pass på gymmet. Ben och rumpa. Skööööööööööööööööööönt är ordet!

Kärlek - Lisa

Tidig morgon!

Kategori:

Det blev en lång kväll igår med skruvande på IKEA möbler. Resultatet blev riktigt bra men det finns mycket kvar att göra. Nöjd är han ponken i all fall och då är jag också nöjd! :)

Snart börjar skolan och enligt schemat håller det på enda till kl. 17 i eftermiddag men jag hoppas det slutar tidigare än så. Måste nämligen både träna och köpa säng ikväll. Det löser sig!

Nu, gröt med rivet äpple!
Kärlek - Lisa

Dåligt med inlägg!

Kategori:

God morgon!
Det kommer nog bli lite dåligt med uppdaterande här ett par dagar. Har mycket i skolan och resten av tiden lägger jag på träningen och hjälper Calle med flytten. Hoppas ni har överseende med det! Jag vet att jag även har lovat två inlägg som inte kommit upp än men jag ska göra det när jag har tid.
Nu ska jag strax pysa iväg till skolan för en lång dag med redovisningar. Håll tummarna!

Får se om jag hinner träning idag, annars får detta bli veckans vilodag. Kan va skönt! Då är benen extra laddade imorgon. Får suga på den karamellen lite :)

Ha en fin onsdag i alla fall!
Kärlek - Lisa

Tvättat, pluggat, ätit

Kategori: Allmänt

Klockan är bara nio och jag har redan hunnit med både att tvätta, pluggat och ätit frukost. Tänkte dra ner till gymmet strax och sedan dra vidare till skolan. Har bara ett kort pass i skolan och sedan ska jag hjälpa Calle med hans lägenhet. 
På gymmet idag ska det tränas bröst och triceps! Imorgon - BEN! Wiiiihiiiiiiiioooo! 
 
Kör hårt! 
Kärlek - Lisa

Lång dag!

Kategori: Allmänt

Puh! Det blev en lång dag det här. Åkte hemifrån vid 7.40 i morse och nu har jag precis landat i sängen. Var i skolan en stund innan och efter det drog jag, Madde och Cattis till gymmet för att mördarpass. Inställningen var väl inte den bästa efter bara ett par timmars sömn men det gick bra ändå. Jag köttade på med biceps och axlar idag men energin var inte så hög, trött och seg men jag tog mig igenom passet på ett bra sätt ändå. 1 timme och 30 minuter senare var jag klar och mer än nöjd! 
I eftermiddag var jag hemma och lagade mat och sedan ringde Calle och berättade att han hade fått lägenheten redan idag. Själaglad åkte vi iväg till IKEA för att kolla möbler, inget inköp men till helgen ska det handlas. Kvällen har nu spenderats hos Calles jobbarkompis och hans fru, många skratt och god kvällsmacka blev det. 
 
Imorgon väntar en intensiv dag i skolan och jag hoppas att jag ska hinna få till ett pass på gymmet också. 
Ska försöka få ut receptet på centerpannacottan också under veckan så håll utkik! 
 
Sov gott sötnosar! 
Kärlek - Lisa

Sämst!

Kategori:

Det här var den absolut sämsta artikeln jag läst. Ibland undrar man vilka nötter det är som sitter på tidningsredaktionerna och skriver alla dåliga artiklar. Att gymmet skulle göra dig sjuk var det dummaste påståendet jag hört. Gymmet är som alla andra ställen en allmän plats där risk för smittospridning är stor men att påstå att det är en värre plats än bibliotek, caféer, matbutiker, restauranger, fritidsgårdar, biografer, stationer eller andra allmänna platser var det dummaste jag hört. Det är många i dagens samhälle som skulle må bra av några extra besök på gymmet och som definitivt inte skulle bli sjuka av det. Detta ger bara alla lata tjockisar ännu en anledning att skippa gymmet och dyka ner i chipspåsen och bygga på svenska folksjukdommen, fetman istället. Tycker det borde vara en självklarhet att uppmuntra till träning och motion men istället får man läsa sånt här i tidningen?! Skäms på er!
På mitt gym i Jönköping är i alla fall lokalerna, duscharna och toaletterna renare än på många andra allmänna ställen! Det som står i den här artikeln är bara skitsnack.

Seså! Pallra dig iväg till gymmet nu!

Snart får jag gå hem!

Kategori:

Jag jobbelijobbar, vad gör ni?
I eftermiddag ska vi fira pappa som fyller år i veckan, då blir det våfflor. Längtar! :)

Kommande vecka jag ska jag börja äta mina Heat One igen. Har nog inte skrivit det men jag slutade äta dem efter bara ett par veckor, vet egentligen inte varför men kände att de inte gav så stora resultat som jag tänkt. Däremot försvann sötsuget helt och dessutom var de hungerdämpande och det är just sötsuget som jag vill ta död på. Det är jävulskt just nu! Äter allt sött som kommer i min väg. Vet att Heat kommer hjälpa :)

Lördagsjobb

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
 
Jag har jobbat hela dagen idag, skönt med lite klirr i kassan. Sjukt fattigt för tillfället. Har inte haft såhär lite pengar på kontot sedan jag var en finnig tonåring utan jobb. Då förstår ni nog hur tomt det ekar på kontot. Fick nämligen inget studiebidrag förra månaden på grund av att jag glömt söka bidrag för denna terminen. Hoppas på att de ska trilla in under nästa vecka. Det gick i alla fall bra att jobba idag och tiden bara sprang iväg, skönt. Imorgon jobbar jag också men då börjar jag inte förrän 10.30 så då får jag lite sovmorgon i alla fall. 
 
Sovit dåligt i natt också så nu är jag svintrött om jag orkar hålla mig vaken blir det mello eller filmmys ikväll. Har inte bestämt mig än. 
Tråkigt inlägg, ville egentligen bara säga hej och önska er en myspysig lördag. Återkommer imorgon igen.
 
Kärlek - Lisa
 
 

Friday - Legday!

Kategori: Allmänt

Passet på gymmet gick bra! Körde skiten ur mina ben och stackars rumpen krampade efter alla övningar. Nu är jag så fruktansvärt trött att jag känner för att krypa ner under täcket och aldrig stiga upp igen. Haha! Har sovit väldigt dåligt i natt. Så fort jag har vänt på mig har jag känt av varenda muskel pga den sjuka träningsvärken som befinner sig i min kropp. Armarna och bröstet är det värsta och efter dagens pass lär det bli i benen och rumpan också. Skönt på något vis men jobbigt när det påverkar sömnen.
 
Benpasset flöt på bra, härlig energi och gött pump. Körde så många set jag orkade på varje övning så jag har inte riktigt koll på hur många det blev. Följande övningar körde jag i alla fall..
10 min cykel
Squats mååååånga set
Benpress maskin
Benpress med ett ben i taget (riktigt bra övning!)
Tåhäv
Hacksquats
Utfall
Legextensions
Legcurl
Benspark i cable
Benövning för insida lår i cable
Benövning för utsida lår i cable
Magövningar i massor
 
Nu somnar jag snart, ser framemot vilodag imorgon. 
Kärlek - Lisa

Alla hjärtansdags firandet!

Kategori: Allmänt

Gårdagkvällen blev supermysig! Maten jag hade lagat blev jättegod och Calle uppskattade det verkligen. Roligt! Jag hade tydligen varit en bra flickvän jag också för jag fick dubbla blommor, en bukett med rosor och en gullig kruka med hjärtan på tråd. :) Jättefina! 
'
 
Calle har nu begett sig för att jobba och jag ska snart ta mig i kragen och pallra mig ner till gymmet. BEEEEN IDAG! Längtar! 
 
På tisdag händer det något spännande, håll era tummar! Berättar mer nästa vecka. :)
 
Önskar er en trevlig helg! 
Kärlek - Lisa

3-rätters!

Kategori:

Ikväll ska jag bjuda min prins på tre-rätters hemlagad middag och jag har läget helt under kontroll. Tro det eller ej ;) Till förrätt blir det en klassisk toastskagen. Huvudrätten blir grekinspirerad nämligen grekiska biffar med klyftpotatis, tzatziki och grekisk sallad och till efterrätt blir det centerpannacotta med färska jordgubbar, kiwi och hallon. Tror ni han blir nöjd? :) återkommer imorgon!

Ha en fortsatt fin alla hjärtans dag!
Kärlek - Lisa

Bröst och magpasset avklarat!

Kategori: Allmänt

Jag steg upp redan vid sju i morse och tanken var ju att jag skulle vara på gymmet kl. 8. Planen gick inte som planerat men eftersom jag har "lov" så behöver man ju inte stressa. Var där strax efter 9 i alla fall och det var inte alls mycket folk. Skönt att snart halva februari har gått så det börjar trappa ner med folk på gymmet. De flesta som bestämmer sig för att börja träna efter nyår ger upp efter bara ett par månader och det märks redan på gymmet där jag tränar. Skönt att det börjar lugna ner sig lite. Jag tänkte ge er tips på hur man håller upp motivationen i ett senare inlägg.
 
Dagens pass blev ett bröst och mag-pass (även lite rygg) som planerat och det gick superduperbra! Hittade en kanonbra sida på nätet med övningar för bröstet. Jag googlar på nya övningar varje dag och det tycker jag att ni ska göra också. Man hittar alltid något roligt!
Eftersom det var mitt första långa pass med fokus på bröst idag så behövde jag fylla ut övningsbanken lite. Jag har bara kört bröstet ihop med andra muskelgrupper tidigare. Därför läste jag på redan igårkväll och hittade massor! Det är alltid skönt att komma till gymmet och ha en plan över passet man ska köra så att det blir så effektivt som möjligt. 
 
Värmde först upp med 10 minuter på CT med tempohöjningar för att få lite intervallkänsla. Sedan körde jag följande övningar: (Vikterna skriver jag inte ut eftersom det är väldigt individuellt). 
 
5x10 liggande hantelpress
5x8 ligganade flyes
3x8 liggande pullover med hantel
5x8 lutande hantelpress
3x8 bröstpress i maskin
3x8 bröstpress i en annan maskin (vet ej vad den heter .. )
3x8 cable cross over
Magövningar, min specialövning, sneda crunches, bicycle crunch, magpressmaskin
Rygglyft
Go hard or go home! ;)
Kärlek - Lisa
 

Puss på alla-hjärtans-dag!

Kategori: Allmänt

God morgon alla fina! 
Sänder iväg en cyper-puss till alla och en kick i rumpan för att ni ska orka dra er iväg till gymmet idag. Positiva tankar och ni kan åstakomma vad som helst i livet! 
 
Dagens frukost bestod av fiberberikad havregrynsgröt med rivet äpple och kanel. Jag har slutat skriva det här för jag äter ju det varje dag, kan ju bli lite tjatigt att läsa om samma sak varje dag. Om det mot förmodan skulle bli något annat någon dag så lovar jag att säga till. Kan ju skifta till bananpannkaka ibland faktiskt. Haha! 
 
Dags att sparka igång den här dagen med ett riktigt fett pass på gymmet. Bröst ska pumpas idag. Kan jag behöva med tanke på hur pluttiga mina är. Hah! 
 
Sprid lite extra kärlek dagen till är! 
 
Dubbel kärlek - Lisa

Plugg, plugg, plugg!

Kategori:

Puh! Vilken dag! Har suttit framför datorn sedan kl. 12 och sammanfattat alla föreläsningar, totalt ungefär 40 sidor och mer kommer det antagligen att bli. Det är så skönt när man kommer in i ett bra flow som bara fortsätter och fortsätter och man hinner knappt äta för att man vill göra klart allt. Känner ni igen detta?
När jag väl sätter mig med plugget och sätter mig in i ämnet kan jag sitta i flera timmar i sträck och bara skriva. Nu har jag i alla fall arbetat ifatt lite som jag missat och som jag inte förstod under själva föreläsningen, imorgon blir det mer jobb med detta och kurslitteratursläsning. Det lät kul va? ;)

Resten av kvällen ska jag titta på tv och soooooofta!

Imorgon är det alla-hjärtans-dag och det ska givetvis firas med min älskling! Fast innan dess ska jag hinna med en hel del, träning till exempel. Längtar redan till nästa pass!

Lååååångt arm/axel-pass

Kategori: Allmänt

Det blev ett fruktansvärt långt och skönt arm/axel-pass idag. Ni tröttnar väl snart på att jag skriver att alla min pass går bra, men om jag ska vara ärlig så går träningen sjukt bra just nu. ;) Nyckeln till detta är att variera träningen med olika övningar, nya övningar, grym musik, bra inställning, bra mat. Visste ni förresten att 20% av resultaten kommer från träningen och 80 % från maten. Otroligt viktigt att äta bra och sunt alltså!
Jag gick in med en grym inställning till dagens pass. För mig handlar träningen mycket om positiv energi och positiva tankar och då får man oftast till grymma pass i gymmet. Alla har vi dåliga dagar men ni är ju smarta så ni fattar ju vad jag menar! ;) 
 
Idag pressade jag mig igenom övning efter övning och jag testade, för mig en del nya övningar. 
Hade planerat att jag skulle köra varje övning i så många set som behövdes för att köra slut på just den muskelgruppen. En övning i taget alltså. Jag varierade även vikterna mellan varje set och detta kan jag varmt rekommendera! Man orkar mer än man tror och att alltid köra 3, 4 eller 5 set av övningen ger till slut inget resultat. Eller det gör det ju, men kroppen är otroligt smart och vänjer sig snabbt vid träningen. Variation är alltså viktigt för att nå bra resultat.
Ett tips är att varje pass utmana sig själv. Klarade du fem armhävningar sist, så gör sex eller sju nästa gång. Eller körde du biceps med 5-kg vikter senaste passet, testa att öka på t. ex sista settet till 6-kgs eller 7-kgs vikter. 
 
Det blev ett lite ostrukturerat inlägg men jag hoppas ni fattar vad jag vill komma fram till - VARIATION! 
Dags att hoppa in i duschen! Jag vet att jag har en mega-finne på kinden men den kan ni bara ignorera ;) 
Haha!
 
Kämpa på! 
Kärlek - Lisa 
 
 

Guten morgen lovers!

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag långt innan klockan ringde och jag var PIGG? Wtf!? Vad hände där egentligen? Det har ju inte hänt på år och dar. Hoppade glatt ur sängen och kokade min gröt och satte på kaffet. Nu njuter jag av en lugn morgon med frukost, två koppar kaffe, Vakna med NRJ och utsikten över Vättern. Ska snart bege mig mot mitt andra hem, gymmet. Ska pumpa upp mina arms idag och magen givetvis. Den kör jag i stort sett varje pass. 
Resten av dagen kommer gå i pluggandets tecken och jag ser faktiskt framemot det. Helt otroligt va? :)
Kanske avbryter med en promenad i eftermiddag, det är ju så fint ute och det vore nog skönt med lite frisk luft. 
Nog babblat, bäst att ge sig av. 
 
Kärlek - Lisa 

Gött ben/rump-pass

Kategori: Allmänt

Det är väldigt skönt att ha klarat av träningen på förmiddagen tycker jag. Inget folk i gymmet, bara jag och vikterna. Så det ska va! 
Passet såg ut så här:
10 min cykel
3x8 legcurl
3x8 tåhäv
5x8 benpress 
3x8 leg extensions
5x8 hack squats
3x15 benspark i cable (varje ben)
3x15 utfall på bänk (varje ben)
3x min egna special magövning
2x8 enbens benpress (varje ben)
5x8 squats
GÖTT! 
Nu projektarbete! 
Kärlek - Lisa

Fettisdagen!

Kategori: Allmänt

God morgon alla kämpar! 
Idag är det som alla säkert vet, Fettisdagen. Det innebär att man ska bränna fett, inget annat ;) Så därför har jag precis slängt i mig min frukost och ska snart traska iväg till bussen. Gymmet väntar på mig och med tanke på att det aldrig blev något pass igår får vi köra dubbelt så hårt idag :) 
 
Det är tydligen även Internationella Pannkaksdagen så i eftermiddag kanske vi får lyxa till det med en bananpannkaka. Pannkaka som pannkaka ;) Nähäääni, nu är det dags att dra! 
 
Kärlek till er - Lisa

Exotiskt mellanmål!

Kategori:

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag lov denna veckan. Lov på högskolan är dock inte som vanliga lov. Nä, jag var i skolan redan vid 9 i morse och efter ett par timmar arbetandes med ett projektarbete bestämde vi oss för att avsluta för dagen och fortsätta imorgon istället. Skönt! Nu har jag precis ätit lunch, mammas lasagne som hon gjort till oss i alla-hjärtans-dag present! :)

Nu njuter jag av en exotisk fruktsallad som jag gjorde av kiwi, jordgubbar och hallon toppat med vaniljkesella :) supergott!

Ska strax pysa iväg till gymmet, tror att jag ska kötta ben idag :)

Vinterpromenad!

Kategori:

Mysigt!

Kategori:

Vissa gånger uppskattar man att vara hemma mer än andra gånger. Igårkväll blev det mys hos Jennie och Rickard med varma mackor med chèvre, parmaskinka, valnötter, honung och balsaminco. Supergott! Efteråt vräkte jag i mig chips och det var ännu godare! Haha :)

Nu ska hela familjen ut och gå och kväll väntas kalas :)

Myspys!

Snart hemma!

Kategori:

Somnade på bussen och nu är jag strax hemma. Skönt.

Trevlig helg på er!

Axlar, rygg och mage!

Kategori:

Efter att vi hade avverkat den segaste morgonföreläsningen någonsin så blev det ett fjärde pass på gymmet denna veckan. Sjukt bra flow. Jag körde axlar, rygg och mage i 1,5 timme och det blev ett bra pass idag också. Träningen är det enda som går bra just nu. Skolan är kaos. Svårt att förklara men kurserna är otroligt röriga, osammanhängande och ostrukturerade och det tär på mitt humör. Ska försöka sätta mig och gå igenom det i helgen.

Nu sitter jag på bussen hem, tvekade fram och tillbaka men beslutade tillslut att pysa hemåt. Det som övervägde var att min mat var slut och att jag behöver sova i en riktig säng. Ledig nästa vecka vilket ska bli skönt!

Kärlek - Lisa




Ben och rumpa

Kategori: Allmänt

Asså jag var inte vad det är med mig. Det känns som att jag bivit överkörd av ett tåg. Helt slut. Har vilat en stund nu i eftermiddagen men det gjorde bara det hela ännu värre. Jag tror jag behöver helg. 
 
Här har ni dagens benpass i alla fall. Otroligt skönt att träna på morgonen, tror jag ska göra det fler gånger. Lugnt och skönt i gymmet också. Bara jag och mina älskade vikter. 
 
10 minuters uppvärmning på cykel
5x8 leg extensions
5x8 hack squats
5x8 leg curl
5x8 + 5 squats (sista setet + de sista 5 repsen körde jag med så mycket vikt jag orkade och det var tuuuungt)
3x8 glutes hamstrings (på varje ben)
3x8 hip abductors
3x8 utfall med 15 kg hantlar (på varje ben)
 
Sedan körde jag sjukaste kombinations-mag-övningen:
15 x dutt i taket, 10 x fall med ben, 10 crunches x3 
 
Förklaring:
Startpositionen: Ligg på rygg på en bänk, sträck upp benen rakt mot taket och håll dem raka under hela övningen.
"Dutt i taket": Utgå från startpositionen och lyft nu rumpan från bänken med hjälp av magmusklerna. Tänk dig att du ska sträcka ut benen för att nå taket, typ. Viktigt att rörelsen görs långsamt och rakt upp. Fokus på själva dutten. 15 reps.
"Fall med ben": Direkt efter du gjort 15 reps av "dutt i taket" lägger du dig återigen i startpositionen. Härifrån ska du med raka ben sänka benen mot marken och sedan återgå till startpositionen igen. Desto närmre marken med raka ben du kommer desto bättre. Övningen görs långsamt och kontrollerat. Detta görs 10 gånger. 
"Crunches": När du gjort 10 reps av "fall med ben" sätter du benen i marken alt. håller dem i 90 grader och gör helt vanliga crunches/situps.  
Detta kör du sedan x3. Jag lovar dig att det kommer suga i magen. Haha! Riktigt bra övning om man vill komma åt de nedre magmusklerna. 
 
Ja, det var väl det hela. Jag hoppas ni förstod min lilla förklaring, hojta till annars så kanske jag kan göra en video och lägga upp. Gillar ni sånna här inlägg där jag ger mina egna tips på övningar osv? Vill ni ha mer sånt? :) 
 
Nähä, dags att börja fixa sig. 25 års middag ikväll, blir lugnt för min del.. 
Kärlek - Lisa

Morgonpasset!

Kategori:

God morgon på er!
Jag orkade ta mig ur sängen i morse när klockan ringde och var på gymmet klockan 8. Inte mycket folk, skön stämning, bra musik, gött pump, mycket energi. Det blev ett SJUKT bra pass! Vilan gjorde nytta kan jag lova er, mer om passet senare. Nu börjar dagens föreläsning!

Ha en bra dag alla kämpar!
Kärlek - Lisa

Den blev en vilodag.

Kategori:

Skönt att vila kroppen idag. Känner redan att morgondagens pass kommer bli bra. Återhämtning är viktigt, glöm inte det! Har ställt klockan på 7.00, mycket tidigare än vanligt kan jag tala om och tanken är att jag ska vara på gymmet innan kl. 8. Hoppas att allt går enligt planen :)

Nu ska jag fortsätta punkt nummer 2 på viktigt-för-resultaten-listan. Sömn.
God natt! :)

1 år sedan!

Kategori: Allmänt

Herregud! Att jag glömde detta viktiga datum! Igår fyllde nämligen bloggen 1 år och jag kan bara säga att det här året har varit fantastiskt. Träningen är så otroligt rolig och jag älskar den mer och mer för varje dag. Hade varit roligt att se hur många pass jag faktiskt gjorde förra året men jag orkar inte gå igenom hela arkivet. Har skaffat en app i phonen för att jag skulle börja skriva upp alla pass men jag glömde bort det efter typ en vecka in på året.. Haha.. 
 
Har fått mycket gjort redan idag. Först mötte jag upp Therese på Johans Café i stan och fytusan va otrevlig personal det jobbar där. Blev riktigt förbannad med lyckades bita ihop när kassörskan började käfta, tänkte att det säkert finns någon som älskar den skatan också. Väldigt dålig service men mysigt var det. Tur jag åtminstone hade trevligt sällskap med mig. Vi skrev ett arbete och lite andra skolprojekt, supereffektiva som vanligt när vi jobbar ihop! Sedan åkte jag hem och åt lunch och duktiga Therese gick till gymmet. Har precis slängt ihop en Powerpoint som ska vara klar näst-nästa vecka, skönt att kunna beta av saker i tid. Bra blev den också! 
 
Funderar på om jag ska kila ner till gymmet eller om jag ska ta en vilodag idag. 5 pass förra veckan och 2 redan avklarade denna veckan gör att jag känner mig lite mör. Jag är dock så väldans sugen på att mosa sönder mina stackars legs.. Får suga på karamellen lite. Ikväll ska jag fika med Söderberg. Längesen sist så det ska bli kul med en catch-up. 
Ha en fin onsdag. 
Kärlek - Lisa 

Armar och mage

Kategori: Allmänt

Tro det eller ej men jag lyckades pallra mig iväg till gymmet för att köra ett armar och magepass. Jag är faktiskt förvånad själv, men har man en fit body i sikte så är det inte svårt att motivera sig själv. Jeje, när jag ändå är inne på det fitta spåret (Oh, crap! Det där blev en mysko mening), så måste jag väl erkänna att jag klippte en kebabrulle innan jag stack till gymmet. Sjukt gött! Och vill ni veta en sak? Ett onyttigt mål mat gör dig inte tjock, likväl som ett nyttigt mål inte gör dig smal. Skönt för mig. Haha! 

Åter till passet, det gick förvånansvärt bra med tanke på hur trött jag var. Hade bra pump i biceps och jag börjar känna av att träningen gett resultat. Ser att armarna fått mer konturer och jag kan ta tyngre vikter genom alla set. 
 
Körde uppvärmning på 10 minuter på CTn sedan följande:
 
4x8 bicepscurl med skivstång superset
4x8 dips med 15 kg vikt
 
4x8 tricepspress (stående, uppåt) superset
4x8 armhävningar
 
4x8 axelrodd superset
4x8 smala armhävningar
 
4x8 bicepscurl med hantel superset
4x8 axelövning
 
Magövningar:
20 crunches, 15 sneda på varje sida x3
20 duttar i taket x3
50 russian twist
20 crunches, 15 sneda på varje sida x3
20 duttar i taket x2 (Sen var magen död kan jag tala om, haha)
 
3x8 bicepscurl
3x8 tricepspress (stående, press bakåt)
 
Passet tog 60 minuter och var sjukt effektivt, imorgon blir det ben. LÄNGTAR! ÄLSKAR ATT KÖTTA BEN! WIIIIIIEEEEEEEEEEE!!!
 
Lite såhär jag tänkte idag innan jag begav mig till gymmet..
God natt alla fina! 
Kärlek - Lisa 
 

Rolig och givande dag!

Kategori:

Den här dagen var den mest givande på länge! Är så otroligt glad och nöjd nu! Vi har fått fadderföretag tilldelade i en kurs som heter ingenjörsmetodik som jag läser nu. Vi har fått Isabergs Rapid på vår lott och vi är så otroligt nöjda! Har varit där på möte idag, från 14-17.40. De var så tillmötesgående, trevliga, hjälpsamma och ville verkligen visa/lära oss saker. Vårt samarbete kommer bli kanon, det är jag säker på!

Dagen började med föreläsning mellan 8-12 så jag har verkligen varit igång hela dagen, är helt slut nu. Ska vila lite framför tvn och sedan förmodligen pysa ner till gymmet, armar står på schemat idag. Håll tummarna för att jag orkar ta mig dit.. :)

Kärlek!

Axlar!

Kategori: Allmänt

Har mosat axlarna på gymmet tillsammans med Jennie nu ikväll. Passet blev improviserat som vanligt.. haha
 
Uppvärmning 20 min på cykel
3x8 axelpress 90 graders vinkel utåt
5x8 axelpress utåt
5x8 lateral raises
5x8 front raises
5x8 lat pulldown

5x10 axellyft med skivstång superset
5x10 armhävning

5x8 row delt
5x8 militärpress
 
Sjukt gött pump och ett riktigt roligt pass! 
Nu har jag fyllt på med ny energi. Knäckisar med skinka, apelsin, yoghurt med musli och en halv proteindrink. Ska hoppa in i duschen nu sen krypa ner i sängen, en spännande dag väntar imorgon.
Kärlek till er  - Lisa

Laxgryta med paprika och purjolök

Kategori: Allmänt

När jag hade landat i lägenheten innan kom jag på att jag måste göra matlådor för kommande vecka. Lagom sugen på att laga mat plockade jag upp lax ur frysen och googlade runt på lite laxgrytor men hittade inget som föll mig i smaken. Istället komponerade jag ihop ett eget recept och herregud va gott det blev! Jag är faktiskt ganska grym på att laga mat.. ;) 
 
Jag räknar med att detta kommer räcka till minst 6 port. 
8 bitar lax (ca 100 gr st)
1 gul lök
1 röd paprika
ca 5 cm purjolök
ca 50 gram riven ost
1 matlagningsgrädde (4%)
1 smaksatt creme fraich (tomat och basilika)
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Tina upp laxen om den inte redan är tinad och hacka den i lagom stora tärningar. Häll lite margarin i en ugnsfast  form och lägg sedan i laxen. Krydda med citronpeppar och salt. Finhacka löken, paprikan och purjolöken och strö detta över laxen. Klicka ut creme fraichen och häll även över matlagningsgrädden. Stör till sist över den rivna osten, man behöver inte ha osten om man inte vill, jag använde den för att jag hade lite kvar.
 
Låt stå i ugnen i minst 30 min, det är inte så bra fräs i vår ugn men jag lät det stå tills det hade bubblat i formen en stund och min lax blev perfekt! Serverade denna grytan med grovmalen bulgur.
 
Testa detta, det blev supergott! Det ser kanske inte supergott ut men det var det! 
 
Kärlek - Lisa

Vinterfiske

Kategori: Allmänt

Tänkte bjuda på några fina bilder från helgens vinterfiske. Visst är det fint?
 
 
 
Kärlek - Lisa

Räksallad!

Kategori:

Var hos tandis på morgonen, jag som vanligtvis hatar tandläkaren har nu ändrat inställning helt. Fuck folktandvården säger jag bara! Har börjat gå hos en privattandläkare nu när jag inte längre får gratis tandvård och det är det bästa jag gjort! Folktandvården i Gnosjö är sämst och jag har inte haft någon bra tandläkare under hela min tid hos dem. Trots att jag bett om en ny tandläkare har jag inte fått det.
Hursomhelst, tidigare har jag alltid fått dåligt betyg om mina tänder, att jag sköter dem illa (trots att jag borstar två gånger/dag kör med tandtråd och inte äter speciellt mycket sötsaker nu mer) men nu när jag var på undersökning hos en annan privat tandläkare så fick jag beröm över hur välskötta mina tänder var. Inga hål och inga början till hål! Det tackar jag för! Bara 400 kr fattigare och en bra och vänlig tandläkare rikare, bättre blir det inte!
Känns som att folktandvården "hittar" hål för att tjäna pengar, otrevliga är dem också.. Någon mer som upplevt detta?

Nu lunch, ska strax ta bussen till Jönköping. Träning med syster står på schemat i eftermiddag, roligt värre :)

Vinterfiske

Kategori:

En bild säger mer än tusen ord!
Efter sju timmar ute på sjön och mys och film ikväll är helgen fulländad. Bästa helgen på länge! Hörs imorgon igen, då blir det förhoppningsvis träningsinlägg, kika in då!


God natt :)

Trevlig helg!

Kategori:

Ville bara önska er en fortsatt trevlig helg! Jag ska bara njuta av att vara ledig, av det underbara vädret och umgås med nära och kära.
Har just varit och hälsat på Calles syster, mycket trevligt! Måste göras om snart igen :)

Nu är vi påväg hem till Hillerstorp, längtar efter mamma och pappa!

Efter att ha kört 5 träningspass denna veckan ska jag bara slappa i helgen, kanske gå någon promenad i alla fall. :)

Kärlek - Lisa

Ben och rumpa!

Kategori:

Det blev ben och rumpa på dagens pass. Först 15 minuters uppvärmning på cykel för att mjukstarta lite och det gick bra, inga känningar i vaderna alls när kroppen blivit lite varm. Körde på i diverse övningar, utfall, hacksquats, legextensions, benpress och sedan massa enkla rumpövningar, bensträck, lyft osv.

Nu ska jag duscha, ikväll blir det mys och bio! :)

Armar!

Kategori:

Hallihallå! :)
Hann inte uppdatera så mycket igår, fick nämligen besök av hjärtat. Mysigt värre! Igår tränades i alla fall armarna och magen och det var sjukt gött. Lägger ev ut passet senare.. Har fortfarande ont i vaderna men ska ändå försöka mig på att benpass idag. Får se hur det går!

Vad hittas på i helgen? :)

Kärlek - Lisa