shapemybody

Träning, kost, inspiration!

Fina vänner!

Kategori: Allmänt

God morgon på er! 
Igår var tanken att jag och Jennie skulle ut med mina fina vänner. Vi drog iväg på förfesten och hade skitkul men när det var dags att bege sig till Akademien tog vi bussen hem istället. Skönt. Otroligt skönt så här i efterhand. Ibland är man helt enkelt inte sugen och då är det bättre att stanna hemma. Förfesten var dock skitkul! Alltid lika roligt att umgås med tjejerna. Jaja.. Nog tjötat om det.
 
Jag som trodde att jag hade träningsvärk i vaderna har nu insett att det är en sträckning. I båda. Jag kan inte räta ut benen och ni kan ju räkna ut själva hur det ser ut när jag går.. haha
 
Nä, nu måste jag springa till bussen. Sedan blir det en tur till gymmet, får bli överkropp idag! 
Kärlek - Lisa
 

Abs 'n shoulders!

Kategori: Allmänt

Passet blev otroligt bra. Sjukt bra pump, sköna övningar och trevligt sällskap! Jag tänkte att jag skulle skriva övningarna vi körde men eftersom jag typ inte vet namnet på en enda övning så får ni ha överseende med att det blir en liten beskrivning på varje, ska försöka bli bättre på att ta kort också. :) Jag lär mig väl snart! 
 
Uppvärning 10 minuter på CTn 
4x8 axelvridning utåt i 90 grader superset
4x8 stående axelrodd med hantel
 
4x8 raka front lift superset
4x8 90 graders axellyft åt sidan
 
4x8 axelpress med skivstång superset
4x8 axelrodd med skivstång 
 
4x8 militärpress med hantlar
 
4x8 lat pulldown i maskin
Magövningar (olika kombinationer utan vila tills magen krampade)
2x15 axeldrag i maskin
Fler magövningar tills magen krampade ännu mer.. ;) 
 
 
Sedan var det klatt! Väldigt skönt att köra övningarna supersettade, mer effektivt och man att det tar mer än att göra en övning i taget. Therese är en otrolig kämpe i gymmet och vi pressar varandra till det yttersta, när hon tror att hon inte orkar mer kämpar hon på ändå. Snacka om kämparglöd! 
 
Är det roligt att läsa om hur jag lägger upp mina träningspass? Vill ni att jag fortsätter med det? 
Nu ska jag hoppa in i duschen medan kycklingen är i ugnen.. 
 

Mot das gym!

Kategori: Allmänt

Okej, jag kan på allvar inte räta ut benen. Haha.. Så otroligt skönt. För på något sätt är det ju ändå skönt när det sträcker i musklerna och man känner att träningen gett resultat. Vaderna är helt slut och armarna likaså. 
 
Nu har jag precis ätit upp min frukostgröt. Fiberberikad givetvis, med rivet äpple och kanel och kalkon vid sidan om. Jag har ätit det i några dagar nu och det funkar fint, jättegott och ja.. Min frukost behöver inte vara mer avancerad än så. Om en stund ska jag hoppa på bussen och göra ett besök på das gym, tillsammans med Therese. Ska bli skoj! Idag ska vi kötta axlar och mage, har inte planerat dagens pass heller utan jag tar det som det kommer. Jag kommer uppdatera mer om det sen. 
 
Sedan ska det lagas mat, något med kyckling. Snälla, ge mig era bästa tips! Kanske något sånt här? 
 
Eller sånt här.. Vore ju sååå gott! 
Kärlek  - Lisa

Legday! :)

Kategori: Allmänt

Idag stod det som sagt ben på schemat och det blev ett förmiddagspass. Var på gymmet vid halv tio och mötte upp Catharina och Therese där. Körde på i 1,5 timme och sedan var benen heeeelt döda. Jag kommer inte kunna gå imorgon. Har dessutom redan träningsvärk från gårdagens armpass som var gryyyymt! 
 
Uppvärming: 10 minuter på CTn
5x8 leg extensions
4x8 sittande legcurl
6x8 squats (3 set lätta, 3 set tunga)
5x8 tåhäv
5x8 utfall med ett ben på bänk + vikt (5 set på varje ben)
5x8 hack squats
5x8 benpress
 
Behöver jag säga att benen skakade på sista övningarna? Tänkte väl det ;) Eftersom jag ökade alla övningar till fler set blev det sjukt tungt! Jag orkade helt enkelt inte med konditionsavslutningen som jag alltid kör, utan körde på ordentligt i gymmet istället. Skönt! Bra med variation. 
 
Märket just att jag var väldigt gasig i magen, och kom i samma veva på att jag ätit 5 frukter idag + fruktsallad nu ikväll. Inte konstigt det blir revolt i stackars magen.. haha :) 
 
Nä, dags att ta tag i tvätten.. Kul kväll eller vad säger ni?! ;)


 
Kärlek - Lisa

Biceps, triceps och axlar!

Kategori: Allmänt

Det blev ett lite spontant kombinerat pass idag. Väldigt roligt att träna med Therese också! Jag var helt slut efteråt och svetten lackade ordentligt. Imorgon blir det beeeeeen. Har kommit på att jag har en förkärlek för att träna ben, älskar det bara, vet inte riktigt varför. haha :)
 
Så här såg dagens pass ut i alla fall: 
Uppvärmning 10 minuter på CTn
 
3x8 bicepscurl med skivstång supersettade med
3x10 armhävningar
 
3x8 biceps med frivikt supersettade med 
3x8 dips med viktplatta
 
3x8 tricepspress
3x8 axelövning m vikt
3x8 axelrodd
3x8 smala armhävningar
3x5 lateral raises
 
Maaaaaasssaaa magövningar och sedan avslutade jag med 5 minuter på CTn. 
 
Nu ska jag pysa iväg på kvällsfika med Therese och Madde. Bjussar på en härlig sommarbild så här i vinterkylan. Längtar så in i bomben till sommaren nu!
Ha det bäst så hörs vi!
Kärlek - Lisa 

Åter på banan!

Kategori:

Dags att inta gymmet med bästa Therese! Hörs senare!

Let's do this! :)

Tacogratäng!

Kategori:

Puh! Vilken eftermiddag! Jag kan vara sjukt produktiv om jag bara vill! Började med att jag fick skjuts av Jennie och Rickard till Jönköping och innan de droppade av mig här hemma var vi och storhandlade. Fick med mig otroligt mycket hem och nu är kylen och frysen full. När jag plockat upp alla varor började jag städa och byta sängkläder och dessutom svabbade jag hela golvet, för hand! Skönt att ha det gjort :)
Nu har jag precis slängt ihop en tacogratäng och väntar bara på att Jennie ska komma hem. Jag måste vara den bästa roomien man kan ha ;) Hoppas hon blir glad!


Min tacogratäng gör man på följande sätt:

Stek färsen (ca 800 gr) och en gul lök och tillsätt tacokryddorna. Lägg färsen i en ugnsfast form och strö över en burk med majs. Blanda philadelphiaost (200 gr) crème fraisch (3 dl) och riven ost (ca 150 gr, spara lite till att strö ovanpå) i en bunke och klicka sedan ut smeten i formen. Strö över hackad paprika och purjolök och resten av osten. Servera med valfri sallad och ev. Tacosås. Och tacochips om man så vill!

Supergod! Jag lovar er! :)

Söndag!

Kategori:

Äntligen säger jag! Söndagen är här och ingen är gladare än jag! I eftermiddag åker jag till Jönköping igen efter en lugn och kurerande helg hos mamma och pappa. Det var behövligt men det ska bli ack så skönt att komma "hem". Hem och hem, jag vet knappt vart hem är längre..

I kväll om jag hinner ska jag ta mig till gymmet, jag måste i alla fall få svettas liiiiiite grann. Imorgon tar vi nya tag på riktigt igen! Med tanke på att jag snaskat på den här påsen hela helgen är det mer än behövligt! När man är sjuk får man faktiskt! ;)
Den här månaden har inte alls blivit som jag tänkt träningsmässigt, först London, sedan förkylning och nu magsjuka. Jaja, jag deppar inte för det! Jag vet att jag kommer nå mitt mål oavsett och jag låter det ta den tid det tar. Det viktiga i livet är ändå att man får vara frisk och hälsosam.

Det var lite tankar från en trött Lisa så här på morgonkvisten. Hoppas ni får en fin söndag och en bra kommande vecka!

All kärlek - Lisa

Frisk?!

Kategori:

Jahopp, det var en kort men ack så jobbig och intensiv magsjuka. Spydde 5-6 gånger på torsdags förmiddagen och så fort jag försökte äta något kom det upp igen. På eftermiddagen övergick det i kramp i magen och igår mådde jag lite illa till och från men kunde äta hela dagen utan att det kom upp igen och nu mår jag kanon. Konstigt va?! Fattar ingenting.. Skönt att det gick över så fort i alla fall!

Vad ska man hitta på idag då? Jo, jag ska strax ta mig ur sängen för att äta lite frukost och sedan krypa i min onepiece och bädda ner mig i soffan för att läsa en bok på engelska som vi har i en kurs nu. Ni som känner mig vet hur otroligt dålig jag är på engelska men nu ska jag bannemig ta mig igenom det här! Gör jag inte det kommer jag aldrig bli bättre heller. Vill man, då kan man, då gör man!! Har än så länge läst 20 sidor ungefär och fått slå upp 167 ord, haha.. Ja, det säger ju en del ;)

Sedan tänkte gå en runda i eftermiddag, någon som vill haka på? :)

Magsjuka..

Kategori:

Calle kom hem från Thailand med magsjuka och nu har jag rykt dit också.. Så jobbigt och tråkigt!

Har spytt hela dagen och maten jag försökt peta i mig kommer upp direkt. Ska inte gå in på detaljer här men nu vet ni att det inte kommer några inlägg tills jag är frisk.

Måste sova.

Det är så sjukt!

Kategori:

Jag är inne i ett riktigt bra träningsflow nu och jag längtar redan tills imorgon då jag får lyfta vikter igen! Love it!

Har fyllt på med lite mat nu efter att ha haft föreläsning i eftermiddag. Strimlade och stekte vitkål med salt och peppar och gjorde en likadan tonfiskröra som till dagens mellanmål. Inte så inspirerande kanske men otroligt gott! Stekt vitkål är min nya favorit.. Även tonfiskröran som ni kanske förstod! ;). Testa testa!

Träningsvärk och benpass!

Kategori:

Träningsvärken efter gårdagens träningspass biter i riktigt skönt i varenda liten rörelse. Gött mos! Inte nog med värken jag redan har, jag har precis bränt av ett riktigt gött benpass med Jennie på gymmet efter frukosten. Vi pressade på ordentligt och imorgon lär jag/vi väl inte kunna gå.. ;)

Idag körde vi följande övningar:
Först uppvärmning 10 min på CTn
3x8 leg extension
3x8 leg curl
3x8 benpress
3x8 tåhäv
4x8 utfall på bänk med vikt
5x8 squats
Sedan avslutade vi med att döda magen i diverse övningar och maskiner för att sedan åka hem och fylla på med ny energi. Passet tog lite mer än en timme och det var sååååå skönt! Älskar träningen mer och mer!! Dagens mellis bestod av tonfisk, purjolök och keso röra, ägg, smoothie och vatten såklart!

Tonfiskröran är supergod och smidig att slänga ihop. Bara att blanda allt i en bunke och krydda med valfria kryddor. Idag hade vi örtagårdskryddor och det smakade riktigt bra :)

Nu dags att börja plugga lite. Hörs senare.
Kärlek - Lisa

Biceps och triceps!

Kategori:

Hej på er!
Har varit lite dålig på att uppdatera här men känner samtidigt att jag inte kan uppdatera bara för uppdaterandets skull och jag vill själv inte läsa en blogg med många tråkiga, ointressanta inlägg. Så jag satsar på kvalitet före kvantitet så gott jag kan. Kan dock erkänna att jag har lite bloggtorka så ni får gärna tipsa mig om vad jag kan skriva om. Alla tips är välkomna! :)

Hur har dagen varit då? Jo, tack! Riktigt bra faktiskt! Mådde lite dåligt på morgonen med magknip och illamående men det gick över när jag surplatt i mig mitt morgonkaffe ;)
Har pluggat lite med min fina projektgrupp idag, inte så effektivt hela tiden men lite fick vi gjort. I eftermiddag har jag haft en kort lektion men det kändes som att jag kunde det mesta så jag smet iväg tidigare och mötte upp Jennie på gymmet. Blev ett långt och roligt pass. Först 40 minuters kondition (10 CT, 20 löpning, 10 cykel) sedan triceps och biceps!

3 x 8 tricepspress
4 x 8 bicepscurl
4 x 8 dips (2 set med 10 kg-vikt i knät)
3 x 8 lateral raises
3 x 10 tricepsrodd
3 x 10 armhävning

Så det blev ett gött pass! :)

Efteråt åkte vi hem och gjorde soppa som var sjukt god! Nu har vi städat och organiserat i våra skåp, vilket var extremt behövligt! Och nu ska vi slappa framför tvn med en kopp the från Harrods resten av kvällen! :)

Ha en bra tisdagskväll!
Kärlek - Lisa

Bucket list!

Kategori:

Har ägnat förmiddagen åt att skriva en bucket list! Det är lätt om man har sån fantasi som jag har ;) Om allt jag vill göra i mitt liv blir av kommer jag få världens roligaste liv! Är dock inte så säker på om jag kommer ha råd att göra allt som jag kommit på, men då har jag givetvis säkrat upp med en punkt som heter. -bli ekonomiskt oberoende.

Bäst att sätta igång att beta av punkter nu då!

Så här lycklig är jag idag! Kärlek är det bästa i livet oavsett vad som finns med på bucket listan!

Lycklig tjej!

Kategori: Allmänt

Var och hämtade Calle på stationen i värnamo innan. Så underbart att ha honom hemma igen! Min älskade prins. 
Det lär inte bli mer uppdatering än så här idag, ska bara fortsätta mysa. 
Imorgon åker jag förmodligen till Jönköping igen, tidigt som tusan och då ska gymmet besökas för konditionsträning. 
 
Ta hand om er! 
Kärlek. 
 

Lördag!

Kategori:

God morgon tänkte jag skriva men det är ju inte direkt morgon nu. Haha! Har legat i sängen i stort sätt hela dagen, var ute och gick en minirunda innan men höll på att frysa röven av mig.

Känner mig lite seg och mör i kroppen, den där förkylningen har nog inte gett sig av riktigt än. På tal om mör, mina ben.. Jag haltar. Det gör ont. Men på något konstigt sätt känns det ändå gött. Haha.. Sjuk i huvudet är jag! Glad är jag i alla fall, för imorgon ska jag hämta Calle. Tänk att den här månaden gått så fort, fattar det inte!

Ikväll ska jag på tjejkväll med fina tjejer! Trevligt! :)

Jag måste bara..

Kategori:

..säga en sak innan jag kryper ner i sängen. JAG KOMMER INTE KUNNA GÅ IMORGON!

God natt!

Mitt benpass!

Kategori: Allmänt

Så här la jag upp dagens benpass, lite improviserat eftersom jag inte hittar i gymmet än men det kommer väl. Otroligt skönt var det i alla fall!  
 
Uppvärmning 10 minuter på löpband.
Leg curl 3x10 
Benpress 3x10
Utfall men ben på bänk och vikt 3x10
Squats 5x10
Leg extensions 3x10
Benövning för insida lår, vet inte vad den heter men vi kan kalla den saxpress 3x10
Tåhäv 3x15
Hack squats 3x10
 
Sjukt nöjd! Notera att jag hade ganska mycket vikter på när jag körde, men eftersom vikter är väldigt individuellt kommer jag inte skriva ut dem. 
 
 
Bjuder på en inspirationsbild till! 
Ha en fin fredagkväll! Nu ska jag mysa med familjen och äta god mat och godis! 
Kärlek - Lisa

Leg day!

Kategori:

Äntligen fredag! Love it!
Har varit i skolan på morgonen och nu har jag precis lämnat gymmet. Var där med Therese och Catharina och som vi gjorde det! Köttade ben och rumpa i en timme och det var riktigt gött! Nu känns mina stackars ben som spagetti. Skönt sätt att avsluta veckan med. Eller avsluta och avsluta, det är ju två dagar kvar men jag åker hem till Hillerstorp i eftermiddag så det känns lite som att avsluta veckan. Jaja.. Tänkte visa er hur mitt pass såg ut i nästa inlägg men först måste jag äta, duscha och tvätta.

Hörs sen!
Kärlek - Lisa

Sjukt kul!

Kategori: Allmänt

Gårdagskvällen blev verkligen lyckad! Hade så otroligt roligt och jag ville inte att kvällen skulle ta slut! Hoppas på fler sådana. Akademien levererar i och för sig alltid! :) 
Nu är jag precis hemkommen från skolan och har krypit ner i sängen. Tänker ligga här tills imorgon för idag ska jag inte träna. Ledig dag. Var uppe tidigt idag för att åka och kolla på en lägenhet så jag är ganska trött efter inte så många timmars sömn i natt. 
 
Önskar er en fortsatt bra torsdag. 
 
 
 
 

Dubbelpass..

Kategori: Allmänt

Det blev två pass idag, det andra blev dock inte så effektivt som jag önskar. Var nog aktiv i kanske 30-35 minuter, trevligt var det i alla fall! ;) Skönt att vara slut i kroppen. 
 
Idag är det onsdag. Fest-onsdag. Japp, ni läste rätt! Vi ska nämligen ut ikväll. Det är insparksvecka och det är sjuuuukt mycket folk som ska ut så jag ska strax börjar ladda upp lite här hemma och sedan vidare till Therese där vi ska äta lite och sedan vidare för förfest med klassen. Ska bli förbaskat kul! 
 
Ha en bra onsdag, det kommer jag ha! ;)
 
 
 

45 minuter kondition!

Kategori:

Var uppe med tuppen och åt frukost idag för nu på förmiddagen har jag och Jennie kört kondition. Inte så lång återhämtning sedan igår men vi hade grymt bra tempo ändå. SKÖNT!!
Nu hem och duscha och sedan åka till skolan!

Kram

Obekvämt men ändå inte..

Kategori: Allmänt

Det blev ett riktigt gött träningspass med bästa syrran. Dock inget intervallpass, haha.. Först körde vi 20 minuters kondition och sedan bokade vi in oss på ett 60 minuters bodypump-pass som var jobbigt as hell! Lastade på lika mycket vikt som jag körde med innan jul och jag kan säga att jag tappat en hel del styrka de här veckorna, men skönt var det. Det känns gött när man tittar sig omkring och man har mer vikter än samtliga killar på samtliga muskelgrupper i alla fall ;) Jajaa.. Nog om det!
 
Skulle ju berätta om två insidenter som hänt nu ikväll. 
1. Jag hoppar på bussen, hör hur några småkillar (typ 14-15 år) börjar fnittra.. Jag sätter mig på ett litet avstånd och börjar klicka på mobilen, allt är som vanligt. Vid Juneporten ska jag hoppa av då hör jag plötligt en busvissling och vänder mig naturligtvis om, ena killen ler fånigt mot mig och blinkar ännu fånigare med ena ögat.. Haha! Höll på att dö av garv! Slog på sexy-lady-looken = vinklade huvudet åt sidan och lätt uppåt, öppnade munnen lätt, tittade snett uppåt och höjde ena ögonbrynet, (jag vet att du sitter och gör denna min nu.. hihi.. ;)) sedan blinkade jag tillbaka och hoppade av bussen. Haha!! Ibland måste man bjuda på sig själv! 
 
Inte nog med detta.. När jag efter 20 minuters kondition i gymmet stiger in i bodypumpssalen händer följande:
2. Jag plockar fram mina vikter och redskap och fifflar med mina prylar, stänger av mobilen, kolla klockan osv. Ja, ni fattar.. När väl passet drar igång och jag lastat upp uppvärmningsvikten på axlarna inser jag att det står en kille i 25-års åldern (Thank God för det i alla fall) bakom mig och TITTAR. GLOR. STIRRAR. SÅ IN I HELVETE! Fine tänker jag, han slutar nog snart. Men nähäduuu! Hans jävla ögon var som fastklistrade på mig KONSTANT i 60 minuter. Första gången jag känner mig obekväm när jag tränar. Inte så jävla kul att göra marklyft och benböj när det står en stirrande jävel bakom och spanar in ens röv. Ja, för det var exakt va han gjorde. 
 
Grejen är den att jag verkligen inte är typen som "piffar" till mig när jag ska träna. Visst, jag hade helt ovetande matchat sport-bh, flaska och skor idag men inte avsiktligt och jag kände mig faktiskt väldigt töntig. Dessutom svettas jag som en gris och smiket rinner i hela ansiktet och håret står åt alla håll.. Men det uppskattas ju tydligen ändå.. Haha! 
Älskar i alla fall mina nya skor - supersköna, superlätta och SUPERSNYGGA! 
 
Jaja, nog snackat om glo-apor på gymmet, nu har jag druckit upp min proteinshake och ska jag hoppa in i duschen. Ha en fin kväll! 
Kärlek - Lisa 
 

Time for some training!

Kategori: Allmänt

Nu ska jag och mina nya skor kuta iväg till gymmet, kolla så fina dem är! Dör lite.. 
Jennie väntar! - I'M SO EXCITED! 
Hörs sen! 

Förläsning

Kategori: Allmänt

Mådde inte så bra igårkväll, däckade i stort sätt direkt när jag kom hem från skolan. Lagade lite mat och kröp ner i sängen och kurerade mig istället för att besöka gymmet. Tror att det var ett smart drag! Är dock fortfarande lite snorig men ikväll ska jag och Jennie träna ihop så då finns det ingen återvändo. Det är en vecka sedan jag tränade nu, inte direkt så jag planerade men ibland blir det inte som man tänkt. 
Ikväll ska vi i alla fall köra kondionsträning i intervaller och styrkeövningar. Ska komponera ihop något och jag lovar att delge er det sen. Promise! 
 
Idag började vi skolan vid kl. 8 och det var inte direkt en pigg Lisa som klev ur sängen vid 6.20. Nä, jag var tröttare än döden själv och pga att Mr Snooze insisterade på att jag skulle ligga kvar i sängen ett par minuter till så blev det inte en lika lugn och mysig morgon som igår. Hann dock med både att duscha, fixa, äta frukost, plocka lite hemma och packa väskan, innan jag tog bussen mot city. 
 
Jahopp.. Dags för plugg! 

Mysig morgon

Kategori: Allmänt

Det var så mysigt att vakna upp i morse, slå på tvn, koka lite te, rulla upp persiennerna och se att det snöar ute. Lugnt och härligt! Nu har jag i alla fall vaknat till liv och ätit frukost. Tycker alltid det är skönt att ta det lugnt på morgonen, softa i sköna myskläder och äta frukost framför tvn. 
 
Nu ska jag strax hoppa in i duschen och sedan bege mig mot skolan. Mår faktiskt bättre idag, så eventuellt blir det ett träningspass i eftermiddag. Spinning tror jag att det får bli i så fall. 
 
 
Ny vecka med nya möjligheter och utmaningar. Underbart!
Kärlek - Lisa

När inte ens rooibos hjälper..

Kategori: Allmänt

.. då är det en äckligt, jobbig förkylning. Har säkert druckit 8 koppar det senaste dygnet och det brukar ALLTID hjälpa. Men nääää, bara att vänta ut det då. Har i alla fall mer ork idag än igår. Både jobbat, storhandlat och städat lägenheten. Bra där! Trivs fruktansvärt bra här faktiskt, det enda som saknas är Jennie.. hihi :) 
 
Jag har fått en hel del frågor om HEAT sen jag skrev att jag börjat med dem, och ja, jag tror faktiskt att det funkar. Det är naturligtvis inga mirakelpiller som gör dig smal och smärt på en gång, men i kombination med bra kost och träning så ger detta absolut en kick i rätt riktning. Jag tar inte heller dessa piller för att gå ner i vikt, jag vill ha bort hullet som sitter runt min midja. ;) Jag upplever att pillerna är hungerdämpande och mitt sockersug har försvunnit helt. 
 
Nu ska jag krypa ner i sängen, en rolig vecka väntar! 
 
Kärlek - Lisa
 
 

Mot Jönköping!

Kategori:

Efter en bra dag med goa Kristin på jobbet, har jag nu packat väskan och ska bege mig mot Jönköping. Imorgon drar det igång igen, spännande!

Min förkylning har fortfarande inte gått över så det blir till att avvakta med träningen några dagar till. Halsont och täppta öron är inte skönt!

Får se om jag uppdaterar mer ikväll, den som lever får se!

Kram - Lisa

Sjuklingen håller karaktären.

Kategori:

Trots att jag varit förkyld och hängig idag har jag lyckats hålla mig ifrån onyttigheterna som jag oftast stoppar i mig när jag är sjuk annars. Tycka-synd-om-mig-själv-ätandet är lätt att falla in i men då är det bra att kunna gå tillbaka till målen man satt upp.

Jag har legat i soffan hela dagen, tog en liten tur till Värnamo för att köpa busskort bara men naturligtvis var det stängt.

Nu har vi ätit kycklingsallad, pestobröd och mangoraja här hemma. Det var supergott trots att jag inte varit hungrig på hela dagen.

Sjuk.

Kategori: Allmänt

Så har man gått och blivit sjuk också. Precis som jag trodde. Ville ju inget hellre än att träna men så rök man på förkylning och halsont, så tråkigt. Jaja, bara att gilla läget och preparera med te och halstabletter. 
 
 
Ska försöka ta mig ut och gå en runda sen i alla fall, det är ju så härligt ute! 
Imorgon jobbar jag och på måndag börjar skolan igen, ser verkligen framemot den här terminen. Ska bli så roligt att träffa alla igen, läsa roliga kurser och allt annat roligt som studentlivet innebär. Älskar't! Det ska bli så otroligt skönt att komma tillbaka till gymmet igen också. Finns inget jag saknar så mycket som gymmet när jag är här hemma. Tråkig håla man bor i som inte ens kan erbjuda ett gym. Katastrofalt. 
 
 
 
Gjorde precis ett kap på kurslitteraturen jag ska ha till kommande kurs. Har fått höra av tidigare års IL-studenter att denna boken ska vara väldigt bra och att många nog kommer behålla den, (jag har tidigare köpt de flesta böckerna i andra hand). Men nu tänkte jag att jag kunde lyxa till det och köpa en ny, så jag letade reda på en rabattkod på 50 kronor + frifrakt på nätet = 80 kronors rabatt totalt. Bra va? ;) Passar min fattiga studentplånka perfekt! 
 
Jaja.. Te var det ja.. Rooibos te.. 
 
Kärlek - Lisa

Blev en hel del shopping..

Kategori: Allmänt

Tänkte att jag skulle visa er lite av vad jag köpte när jag var iväg.. haha.. Sjukt mycket blev det! 
Fem fina toppar..
 
En beige skinnjacka från Primark och byxor från Fornarina..
Tre par skor, löparskor från Asics, ballerinas och ett par höga glittriga pumps. 
Väska, ringar, armband, örhängen och ett glitterpuder från VS.
 
Produkter från Clarins, och läppglans från VS.
 
Sneakpeak på underkläderna från VS. ;)
 
Det var nog allt.. :)
Nu ska jag krypa ner i soffan, håller på att bli sjuk. Säkert för att jag sa igår att det var jättelängesen jag var sjuk.. Suck. 
 
Ha en skön fredagkväll i alla fall mina vänner! :) 
Förövrigt är ni SJUKT tråkiga när ni inte kommenterar.. Men jag gillar er ändå! 
Kärlek - Lisa

Bildbomb från London!

Kategori: Allmänt

Inflygning över London! 

Gofika på mysigt Café med underbara bakelser..
 
Sååååååååå gooooodddd! 
 
Harrods by night! 
 
Piccadilly Circus
 
Jag och snyggsyrran utanför lyxhotellet... ;) hahaha
 
Jag och min fina mamma! :)
 
Victoria's Secret! 
 
Lycklig tjej efter två timmars shopping på VS. 
 
Fikapaus på Starbucks! 
 
Fin bild på ressällskapet! <3
 
 
 
Var på "We will rock you"-musikalen som var skitbra! 
 
Var och tittade på Big Ben såklart..
 
.. och London Eye! 
 
Jennie! 
 
Jag älskar London och hoppas att jag snart kan åka dit igen! 
Tänkte att jag skulle visa er vad jag köpt i nästa inlägg. 
Kärlek - Lisa

Så var man hemma igen!

Kategori: Allmänt

God förmiddag på er! 
Jag har sovit enda tills nu! Helt galet ju! Var väl antaligen tröttare efter dessa tre dagar än jag trodde. Har haft några fantastiska dagar i alla fall och shoppat upp x antal tusen.. ;) Kollade kontot precis och det blev lite mer än jag tänkte, haha! Men värt det såklart! :) 
 
Jag lovar att ge er lite bilder senare idag men nu måste jag bara få i mig lite nyttig frukost. 
Hur har ni haft det här hemma? Hur går träningen? Håller ni motivationen uppe? 
Jag är riktigt sugen på att träna nu!! Can't wait! 
 
 
Puss sålänge! 

Hej från mig!

Kategori:

London är fantastiskt och jag vill definitivt inte åka hem! Har shoppat hela dagen idag också, det är så kul att gå i affärerna här! Var inne på Victorias Secret i över två timmar och testade underkläder, blev en hel del köp också! ;)
Nu är vi på hotellet och laddar upp inför kvällen, musikal står på schemat och sen får vi se vart vi hamnar. Uppdaterar med bilder när jag kommer hem, dåligt internet här..
Kärlek - Lisa

LONDON!

Kategori:

Snart drar vi! Ska bli sååååååååå kul! Jag älskar London och jag ser framemot allt va dessa dagar kommer att erbjuda!
Lär bli både god mat och god dricka de här dagarna, det är man värd när man har semester! :)

Ha det bäst mina vänner, det ska jag ha! ;)

Kärlek!

Tentan skriven, träning gjord, lunch intagen.

Kategori:

Hejsvejs!
Vaknade med vääääldigt mycket bättre humör idag, skönt! Skrev tentan på 2,5 timme i morse och jag tror det gick bra. Kändes som att jag kunde det mesta. :)
Efter det besökte jag gymmet och det va sååå skönt att andas lite gymluft. Körde 30 min kondition/fettförbränning på CT och cykel och sedan körde jag mage och biceps. Hade ingen plan för vad jag skulle köra utan tog det som det kom och de övningar jag gillar. Tänkte lägga ut mer utförligt om det senare när jag har tillgång till min dator.
Efter gymmet blev det lunch med finaste Therese, sallad på ett mysigt café blev det. Så gott och där satt vi och tjattrade i flera timmar innan jag begav mig mot bussen som jag nu sitter på. Längtar ännu mer tills skolan börjar nu, ska bli så roligt att träffa alla igen!


Hörs senare! :)

Slut på vilan!

Kategori:

Har slappat heeeeela dagen, okej, inte hela men nästan. Pluggade två-tre timmar på förmiddagen men mer än så har det inte varit..
Är på så otroligt dåligt humör idag, vet inte varför men jag saknar mitt hjärta så in i norden och det beror väl till stor del på det. Vill bara att skolan ska dra igång igen så tiden går snabbare.. På tal om skolan, imorgon skriver jag tenta så håll era tummar. Jag lever nämligen på hoppet inför detta provet. Efter tentan ska jag göra ett besök på gymmet. En timme eller två ska jag spendera där, sedan åker jag hemåt igen.

Jo just det, jag har sprungit idag också. 30 minuter. Fett jobbigt! Fattar inte varför där heller men kan nog ha att göra med dagens sinnesstämning.

Usch vilket dystert inlägg! Jag är ju egentligen en ganska glad själ. Hoppas på bättre humör imorgon. Då har nog pressen över helvetes-tentan släppt också.

Kärlek - Lisa

Vart är folket?!

Kategori:

Hej på er! Vad gör folket idag egentligen? Inte en människa i butiken, skönt men ändå inte liksom. Tiden går ju så mycket fortare om man har fullt upp. Fint väder ute idag, ta er ut, gå en promenad, njut av denna härliga lördag, det är ni värda. Hörs i eftermiddag!


Kärlek -Lisa

Tips!

Kategori:

Måste bara tipsa er om detta underbara nagellacket från essie! Nagelförstärkningen funkar faktiskt och jag upplever att det röda lacket (after sex heter det ;)) håller längre än alla andra lack jag testat. Spring och köp! Finns i massa fina färger! Tack systeryster för att du introducerade essie för mig ;) puss

Bra vecka!

Kategori:

Den här veckan har varit väldigt bra såhär långt! 17 km löpning har jag fått ihop och jag kan säga att jag nästan är lite chockad men ack så nöjd över mig själv. Motivationen är i alla fall på topp och jag hoppas att den håller i sig länge för det här är ju underbart!

Fredag!

Kategori:

Solen skiner in på mig och jag funderar på att ge mig ut på en löptur. Vore ju så skönt! Har pluggat några timmar redan idag och det har gått väldigt bra, köttat in massa teori och det fastnar konstigt nog ;) haha!

Nä, jag måste ut! Kan det vara våren som kör en liten tidig teaser på oss? Hoppas, hoppas att det inte är tillfälligt! Så härligt med sol!

Grönsaksdipp!

Kategori:

Det går faktiskt äta nyttiga saker när man ska ha mys. Idag blir det grönsaksdipp till OS-galan, någon mer som ska se? :)

Mitt träningsår 2012! - del 2.

Kategori: Allmänt

Jag lovade ju en fortsättning på fjolårets träningssummering sååå.. Here we go! Del 2:

I augusti, efter semester bestämde jag, mamma och Calle oss för att gå med i fitnessfighten igen. Jag följde inte konceptet fullt ut men jag tog mig igenom månaden på ett ganska bra sätt ändå. Tröttnade lite på löpningen och började hoppa hopprep mellan styrkeövningarna istället men det funkade det också.

 

I augusti var det ett år sedan jag började träna mer intensivt och regelbundet och under det året lyckades jag gå ner 12,3 kg. Det låter kanske inte så mycket när man slår ut det på ett år, men det är det. Jag har fått kämpa otroligt mycket och det kommer definitivt inte av sig självt.

Det var också denna månad som jag flyttade upp till Jönköping, därför fullföljde jag inte FF helt och hållet på grund av nollningen som började i slutet av augusti och fortsatte in i september men fortsatte så gott jag kunde med ett par löpturer och promenader. 

 
 
 

September var ingen bra månad träningsmässigt. Hade otroligt mycket i skolan och hann inte med något annat än att plugga. Nollningen fortsatte in i början av september också och detta var den roligaste perioden i mitt liv! Utan tvekan!

Jag köpte mig ett gymkort på Sportlife under september i alla fall och det var den bästa investeringen jag gjort! Den sista delen av september kom jag igång bättre med träningen och började på spinning som tillsammans med Bodypump blev mina nya favoriter.

 
 

Oktober och november var två riktigt bra månader med 4-5 pass i veckan och nyttig och bra mat. Ibland fick jag till och med till två pass/dag vilket var grymt! Jag gjorde inte så mycket annat än tränade och pluggade under dessa månader. Blev många egenkomponerade konditionspass i gymmet som var sjukt effektiva! 

 
 
 
 

December var däremot liiite sämre. Hade bara tredagars veckor så var hemma ganska mycket vilket inte var så bra eftersom mamma och pappa matade mig med massa godsaker på helgerna ;) När jag väl var i Jönköping däremot så blev det träning alla dagar jag hann, vilket typ var alla.. haha :) Den 16 december gick jag på jullov och resten av julen och nyår blev det mest löpning och promenader. Skönt sätt att avsluta året på..

 

Nu är jag full av inspiration och motivation till att kicka igång detta år som redan har börjat väldigt bra och jag hoppas att ni också är igång!

Ett nytt år ser de flesta som en chans att ändra något i sitt liv. Kanske är det att börja träna, bli en bättre kompis, sluta röka eller något helt annat. Vad det än är så är jag säker på att du kan lyckas, bara du tror på dig själv och sätter mål. Målen är extra viktiga att ha framför sig när det kommer tuffa perioder. Men jag vet att med vilja och kämparglöd kommer man långt! Vill man, då kan man, då gör man!

 

Kram - Lisa

Jag vet inte vad som hände med bilden..

Kategori: Allmänt

Såg nu att den föregående bilden blev pytteliten. Vet inte varför men hoppas att det blir bättre nästa gång! PWn gick super, vet inte exakt hur långt jag gick men det tog 45 minuter i alla fall. Runkeeper ballade ur totalt och jag orkade inte fixa och dona med det under tiden jag gick. Skönt var det oavsett, trots att det regnade och blåste ordentligt. När jag kom hem slängde jag ihop en frukost, gröt och ägg. Jag är så dålig på att variera min frukost, blir oftast fiberberikad havregrynsgröt och ägg. Bra kombination och det ger mig en bra start på dagen! Dock äter jag ju bananpannkaka emellanåt.. :) 
 
Nu har jag pluggat hela förmiddagen och jag känner mig faktiskt lite säkrare nu (vågar knappt säga det), men med lite positivare tankar så går ju allting. Måste bli bättre på det där, jag kan ju om jag vill och om jag tror på mig själv! 
 
Just i skrivandet stund äter jag en supergod lunch, spagetti och köttfärssås och tomat! Mums! :) Ska nog ta en liten powernap nu, bara för att jag kan.. ;) hihi.. 
 
 
 
 
Det finns inga ursäkter till att inte träna tyvärr.. Bara att göra't! 
 
Kärlek - Lisa

PW!

Kategori:

Då var det dags att ge sig ut på en morgonPW. Lill-frukosten intagen, musiken på, skorna snörande. Bara att ge sig iväg!

Jag lovar att jag ska lägga ut fler recept här på bloggen. Kom på att jag nog nästan aldrig har gjort det.. Haha!

Hörs senare!

Mitt träningsår 2012! - del 1.

Kategori: Allmänt

Jag tänkte delge er hur min träningsplan ser ut för 2013, en del av er kanske är intresserade i alla fall och kanske kan få lite inspiration till er egen träning. Egentligen har jag ingen konkret plan men lite delmål har jag i alla fall. Jag kanske kommer på massa under tiden jag skriver, det återstår att se. :)

 

Först tänkte jag sammanfatta förra årets träning, jag ska göra så gott jag kan. Insåg precis att jag inte kan gå tillbaka i arkivet, vet inte varför men jag ska göra ett försök i alla fall. Håll i er!

Året började med en härlig resa till Thailand med mitt hjärta, tappade 3 kilo på grund av en magsjuka. Detta blev en bra skjuts på vägen mot mina 60 kilo som då var vikten jag ville nå. Målen kom att ändras efter bara några månader.. Det här tar lite emot men här är en bild på mig från Thailand, januari 2012.

 

januari rullade på otroligt bra, träningsmotivationen var på topp och jag tog mig igenom extremt många pass. Började också leda Afrodance i Hillerstorpsgymping efter en fantastisk utbildning i Göteborg med Aerobicweekends.

 

I februari startade jag igång två träningsutmaningar, en som en hel del av er hängde på och en mot Calle. Den tillsammans med er gick ut på att göra burpees, situps och russian twists. Med start på 20 styck av varje och sedan öka med en varje dag genom hela februari. Det var roligt att köra ihop mer er, vi kanske borde göra det igen? Utmaningen mot Calle var att äta och träna bra genom hela månaden. En utmaning som jag såklart var med på! Båda två fick bra resultat, och jag tappade -4,4 % i fett och min ”inre ålder” sjönk från 23 till 15 år.. haha!  

I slutet av februari bestämde jag och Anna oss för att gå med i fitnessfighten som för övrigt är det bästa inom träning som jag testat. Väldigt effektivt!

 

Mars, var en bra månad liksom de två tidigare. Tappade ytterligare i vikt, och på kläderna märktes det tydlig skillnad. Jobbarbyxorna blev x antal storlekar för stora och jag fick många kommentarer om att det syntes att jag hade tappat vikt. Hur roligt som helst!

 

Fitnessfighten gick bra tränings och kostmässigt till en början men efter halvtid hade jag fortfarande inte sett några förändringar på vikten. Visst SÅG jag skilland men den där äckliga siffran på vågen är ändå alltid lilla extra beviset.. Mot slutet av månaden var det jobbigt att få ihop träningen med jobbet då jag mestadels jobbade mellan 8-19 men det var också då resultaten började komma. Den 31 mars visade vågen -2,1 kilo och 6 cm i midjan. Vilket jag tycker var väldigt bra resultat!


 

Det var många som blev intresserade av bloggen och besöksantalet ökade för varje dag. Vilket också medförde att folk blev intresserade av att köra fitnessfighten, vilket de också gjorde. Trendsättare som man är! ;)

 

I april lades träningen lite åt sidan, eller nä.. Jag tränade på i vanlig ordning men med två intensiva månader i bagaget var jag ganska trött och motivationen hade börjat dala. Jag tränade på inför Vårruset som skulle äga rum i maj, och träningen skulle återigen visa att den gett resultat. April var en ganska lugn månad, eller lugn och lugn.. Träning 4-5 gånger i veckan är väl kanske inte så lugnt.. ;) Hade benhinneinflammation som aldrig ville gå över också..

 

Maj månad var en härlig månad. Dock vet jag att jag åt ALLDELES för mycket glass. Haha.. Sommarkänslorna började komma och jag ägnade många av mina raster ute i solen. Den 3 maj sprang jag vårruset i Växjö. Tävlingsmänniska som jag är sprang jag ju röven av mig och var i mål bland de 20 första på tiden 20.31. Lycklig tjej som sprang över mållinjen kan jag tala om! Härlig känsla. Sprang många korta löprunder under denna månad på 20-30 minuter, benhinneinflammationen höll sig kvar..

 

Träningsterminen med Hillerstorpsgymping började gå mot sitt slut och avslutades med en otroligt rolig föreläsning med Cathrin Tibbling. Har nog aldrig skrattat så mycket på en föreläsning förut. Det kom att bli den sista terminen i Hillerstorpgymping. Tror jag engagerade mig där i 3 år, en rolig period men dock så tidskrävande. Körde dock uteträning i hamnen tillsammans med Anna, vilket blev en succé. Så otroligt roligt och många kom och tränade med oss.

 

Jag testade min förmåga att göra armhävningar och jag var bättre än jag trodde. Den 24 maj fyllde jag 20 år och det firades ordentligt. Mysfrukost med familjen, firande på jobbet, blombud, presenter och massa massa kärlek. <3

 
 
 

 

Började juni med världens hosta, träningen blev lidande och motivationen försvann. En helg spenderade jag och hjärtat i Göteborg, en födelsedagspresent av honom som bestod av Liseberg, shopping och massa mys!

 
 
 
Det blev många fina sommarturer rund kävsjö.. 

Jag bestämde mig att starta en armhävningsutmaning, som gick superbra. Är ju grym på armhävningar! Det var också nu som jag insåg att jag aldrig skulle nå min målvikt, jag var nere på 64 kg ett par gånger men kunde inte hålla vikten. Sedan dess har jag pendlat mellan 65-68 kg till mina 1,72 cm och jag känner mig otroligt nöjd med det. Från 77,7 kg-65kg är ett ganska bra jobb men mycket ”jäklaranamma” kommer man långt.

I juni tog jag steget och sa upp mig från jobbet, efter ett år hade jag fått nog. Blev antagen till Högskolan i Jönköping och jag visste inte vad som väntade. Det skulle senare bli den bästa perioden i mitt liv, helt ovetande om hur livet kunde förändra sig.

Det blev också många roliga festkvällar under juni månad. :) 

 
..och många härliga löpturer.. 
 

I juli gick jag med i Run4Fun, vilket inte var en bra idé. Var sjuk och hade benhinneinflammation mest hela tiden. Sprang ändå givetvis, dum som man är!

Under juli hade jag också semester, 3 veckor. De två första veckorna regnade bort så den sista veckan tog jag och Calle en sista-minuter-resa till Grekland, Kreta. Bästa semesterveckan ever!

 

 
 
 
Under året åt jag maaaaaaassssaaa god mat också.. 
 
 
 
 
 
 
 

Nä, vi får nog ta mitt träningsår i 2 delar.. Hoppas ni gillar det! Min plan för 2013 får ni imorgon istället.. Skrivandet  bara rann på.. haha! :) 

 

God natt! 

Lycklig tjej!

Kategori:

Löpturen gick fantastiskt bra idag, njöt av varje steg och tiden stannade på strax över 38 minuter. En förbättring i tid alltså! Underbar start på träningsåret! Efter träningen hoppade jag in i bilen för att åka och hämta mitt paket på posten. Sååå glad! Två förpackningar med heat -fettförbrännare en som man tar på morgonen och en på kvällen och en förpackning med Recovery - att ta som återhämtning efter träningen. Dessutom ett linne med texten "Strong is the new skinny". Niiiiiiice!

Dags för kaffe!
Kram på er

2 januari!

Kategori:

Så var det dags för årets första löppass, 7,5 km ska det bli. Har laddat upp med nyttig och god mat idag. Gröt och ägg till frukost, tomatsoppa och skinkknäckis till lunch och nu äpple och clementin som eftermiddagsmellis. + att jag druckit massa vatten idag!

Har ägnat hela dagen åt att plugga till omtenta som är på måndag. Får lite ångest när jag tänker på det, sjuuuukt svårt och jag känner på mig att kommer kugga även denna gången. Jag vet att jag måste tänka positiva tankar.. Jag kan, jag kan, jag kan!

Efter löpningen ska jag hämta paket på posten!! Wiiiiiieeeeee! Julafton nummer 2 ;)

Gott nytt år!

Kategori:

Jag hade ingen tid att uppdatera här igår. Jobbade till kl. 15 och sedan drog jag direkt iväg till Gislaved och nyårsfirande! Hade en fantastiskt rolig kväll med många härliga människor, god mat och en låååång natt med dans och skratt! Så roligt hade jag! :) tog inte ett enda kort igår tråkigt nog..
Idag har jag bara slappat och kollat på tv.. Tröttare än tröttast eftersom festen slutade halv sex i morse och sedan blev det inte mycket sömn.

Glad är jag i alla fall, med många förhoppningar om detta året!