shapemybody

Träning, kost, inspiration!

Regn och blåst!

Kategori:

Trots att det blåste och regnet vräkte ner så tog vi oss runt österskog och invigningen av lamporna som de satt upp där. Det bjöds på korv och glögg och så var det tipspromenad, givetvis. Mycket trevligt! Nu är man helt dyngblöt men ändå nöjd. Skönt med lite frisk luft :)


Kolla här så snygga vi var.. Hela familjen reflexväst! ;)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_50e06b87ddf2b32cf100abe9.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_50e06b87ddf2b32cf100abe9.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_50e06e0be087c35c68c72d80.jpg" class="image">

Nyttig lunch!

Kategori:

Efter gårdagens kvällsfrosseri så var det gott att ladda magen med en nyttig lax-lunch. Pestobakad lax med grönsaker, couscous och en örtdressing till det. Satt fint kan jag lova!

Usch.. Jag börjar bli rastlös av att bara vara. Det är ju givetvis skönt att ladda batterierna och vila upp sig men nu har det kliat i benen ett par dagar.. Jag är alldeles säker på att jag kommer ha massa träningsmotivation när jag börjar det nya året, ska bli kul att liksom
"start om på nytt". Eller vad tycker ni? :)

God morgon god morgon!

Kategori: Allmänt

Söndag. Lika dåligt väder idag. Vad gör man? JO! Man skiter i vilket och beger sig ut i alla fall! Fast inte förrän i eftermiddag då det ska bli en tur runt Österskog. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder! ;) 
 
Igårkväll var Tilda här, så mysigt! Fast vi har otroligt dåligt inflytande på varandra, först åt vi MASSA tacos, sedan MASSA chips och cola! Haha.. Göttit! 
 
Snart nytt år. Känns alltid skönt på något sätt. Ny start. Nya möjligheter. Härligt. 
 
 
 
 
 
 
 

800 reps!

Kategori: Allmänt

Fick ett riktigt sug efter ett styrkepass innan när jag låg i soffan och glodde på tv. Lika bra att ta tillvara på tillfället tänkte jag och slängde snabbt och smidigt på mig träningskläderna, langade fram lite vikter och en stol, på med go musik och så var det bara att sätta igång. Det resulterade i 30 minuters sjukt effektiv träning för hela kroppen. Gött. Svettigt. Skönt. Underbart! Gud va jag älskar det här! 
 
Så här la jag upp passet: 
25 x benböj 
25 x armböj (på tå så långt jag orkade)
25 x cruches
25 x bicepscurl
x3
 
25 x lateral raise
25 x cruches push
25 x utfall
25 x tricepspress
x3
 
25 x dips
25 x jump squats
25 x axlar
25 x bikecrunch
x 2

Totalt 800 reps 

Perfekt pass om man inte kan ta sig till gymmet eller som idag, pissväder ute.. 

 

Nu väntar duschen sedan kommer Tilda hit, massa mys, tacos och skitsnack! <3 

Fresh grapes!

Kategori:

Hur gott är det inte med druvor egentligen? När de är så där härligt söta, kalla, fasta och kärnfria är de som bäst! Mums säger jag :)

Vad gör ni en så här tråkig och regnig lördag? Jag känner bara för att ta ett bad och slappa i soffan.




https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_50def81bddf2b32cd9009343.jpg" class="image">

Fredagsmys med familjen..

Kategori:

.. Pappa med en iPad, mamma med en iPhone och jag med min Mac.. Den typiska fredagskvällen hos oss! Sociala klubben, haha!

Trevlig kväll! ;)

Irriterande.

Kategori: Allmänt

Det är faktiskt inte så ofta som jag blir irriterad nu för tiden, kanske för att jag är ganska nöjd med min tillvaro. MEN! Det finns en sak som gör mig så jävla förbannad. En sak som jag upprepade gånger har fått stå till svars för. En sak som jag nästan har fått ursäkta mig för och som jag hela tiden måste försvara. Fast att det egentligen borde vara den mest naturliga saken i världen. 
 
Vad jag pratar om är min träning. Sjukt va? Att folk, väldigt mycket folk, har så otroligt ont av att man tränar. Rör man på sig mer än personen som dömer har man någon form av störning. Hur sjukt är inte det? Att man måste URSÄKTA sig för att man lyfter vikter på gymmet, springer ett par gånger i veckan och äter nyttigt (inte för att jag äter nyttigt hela tiden, men jag försöker). Jag har aldrig hört någon som har åsikter om folk som inte tränar, utan bara tvärt om? Jag tycker det är mer acceptabelt att ha åsikter om att folk INTE tränar eftersom träning har så enormt många positiva effekter på kroppen. Antar att detta beror på den svenska avundsjukan.. För det kan ju inte bero på att folk inte är tillräckligt upplysta om ämnet. Ingen, om man inte är efterbliven, kan ha missat att det är nyttigt att röra på sig och äta sund mat. 
 
Jag tänkte därför, här och nu, ge er MIN förklaring på saken.. Så om DU inte vill bli stött ber jag dig att avsluta din läsning här.. Jag vet nämligen att flera av er som läser min blogg, gör det för att ni stör er på detta! Är du kanske är en utav de som är mästare på att döma, då tycker jag du kan fortsätta läsa och det vet jag att du kommer göra. ;) 
 
Jag ska göra detta så enkelt som möjligt..
 
Positiva effekter av träning
1. Man mår bra
2. Man håller sig frisk
3. Man lever längre
4. Man minskar risk för hjärt,- och kärlsjukdomar
5. Man blir piggare
6. Man orkar mer
7. Man får bättre självkänsla
8. Man sover bättre
9. Man får bättre koncentration
10. Man minskar stress
11. Man motverkar depression
12. Man stärker skelettet
13. Man minskar risk för smärtor i kroppen
14. Man ökar sin uthållighet
15. Man ökar sin kondition
16. Man motverkar övervikt 
17. Man sänker blodtrycket
18. Man får ökad muskelstyrka
19. Man ökar fettförbränningen
20. Man ökar energiomsättningen
21. Man ökar produktionen av endorfiner, vilket ökar ditt välbefinnande.
22. Man minskar risk för blodproppar
23. Man får bättre inlärningsförmåga
24. Man får fin hy
25. Man får bättre humör
26. Man känner sig snyggare
 
Jag vet inte om jag behöver rabbla upp fler positiva effekter av träning? 
 
Vad händer med kroppen om man inte tränar då? Detta vet ni säkert redan men för att upplysa de som uppenbarligen inte vet, kommer här en lista på hur kroppen förfaller utan träning. 
 
1. Man åldras i förtid
2. Man blir fet
3. Man blir ful
4. Man orkar mindre
5. Man får dåligt självförtroende
6. Man blir lat
 
Jag mår bra av att träna därför gör jag det, och jag är säker på att om Du hittar en träningsform du gillar kommer du också må bättre och sluta döma andra. Du får välja vilken livsstil du vill men för min del är valet lätt... 
 
 
All kärlek - Lisa Johnsson
 
 
 
 
 
 
 
 

Förmiddagsjobb!

Kategori:

Hej!
Idag har jag jobbat några timmar men nu är jag hemma igen. Skönt. Ska slappa lite i soffan och sedan ge mig ut och gå en runda. Blev ingen tur till gymmet idag, trist!

Mamma hade slängt ihop en sallad när jag kom hem från jobbet. Så otroligt gott med lite nyttig mat så här efter julen :)

Beställning!

Kategori: Allmänt

Har för övrigt skickat en liten beställning på kläder och kosttillskott nu ikväll. Hoppas den kommer nästa vecka! Håll tummarna! :) Alltid kul att testa lite nya saker.. 
 
Imorgon väntar jobb i några timmar för min del, sedan hoppas jag på att få andas lite gymluft..
 
Sov gott! 
 

Det blev 7,4 km!

Kategori: Allmänt

Om jag ska vara helt ärlig så var det nog den värsta löpturen någonsin. Värre än på den tiden jag knappt orkade springa 2 km.. Begav mig iväg med en känsla i kroppen av att det skulle bli en bra tur, ack så fel jag hade! Sprang lite mer än 2,5 km, fick stanna. Spy. Inte kul! Skit tänkte jag, ingen mening att vända eftersom jag ändå kommit en bra bit på vägen. Fortsatte. Sprang cirkus 2 km till, fick stanna. Spy. Och så här fortsatte det i 7,4 km! Ni kan ju tänka er själva.. Efter 3 rejäla spyor och 45 minuter senare (ändå en ganska bra tid ;)), var jag hemma igen. Helt slut. 
Det här beror helt och hållet på att jag ätit för lite och för tajt inpå träning. Längtar efter mina rutiner! Att jag aldrig lär mig! 
 
 
Nåja, jag lovade ju lite julbilder.. Here we go! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lång dag!

Kategori: Allmänt

Det skulle bli en liten tripp till Jönköping idag för byte av ett par julklappar och upphämtning av böcker, kläder och lite annat smått och gott i lägenheten. Det blev dock en väldigt mycket längre dag än tänkt med en avstickare till Eksjö och sedan till Värnamo och nu är jag precis hemkommen. Hade bestämt att jag skulle springa en runda idag och det ska jag göra också, men först en kopp kaffe. Senare lovar jag att visa er lite bilder från julen :) 
 
Ikväll ska jag planera hur kommande års träning ska se ut, känner att jag behöver ha en lite mer strukturerad plan. Visar er sen! 
 
 
Vad har ni för träningsplaner och mål för nästa år? :) 

Vill ha ny bloggdesign!

Kategori:

Någon som är duktig på att koda hemsidor som skulle vilja hjälpa mig? Eller känner någon som kan? Hade varit roligt med en ljus och fräsch sida men jag kan definitivt ingenting om sånt där.. Please help! :)

Hej hopp!

Kategori:

Hur mår ni så här på annandagen? Jag mår kanon, hade en jätterolig kväll igår. Först mysig förfest med härliga tjejer och sedan fest i parken. Träffade många gamla kompisar och dansade loss! Nu blir det lugnt fram till nyår..

Har legat i soffan och expanderat i en vecka snart, har gått och sprungit men ätit allt som kommit i min väg.. Som vanligt under julen. Men vem bryr sig? Snart är det nytt år och då blir tar vi nya tag. :) Det börjar dock krypa lite i benen så imorgon får det nog bli löpning runt österskog igen! Ska till jönkan och hämta lite grejer också och trängas med alla andra på mellandagsrean..

Idag blir det nog inte mer uppdatering än såhär tyvärr...
Jag saknar min honey!


Hörs imorgon!
Kram

Fantastisk jul!

Kategori:

Igår hade vi en fantastiskt mysig julafton med god mat, härliga människor och massa paket!
Först firade vi med mammas syskon och mina kusiner. Dopp i grytan står alltid på menyn vid halv ett, det är en tradition som vi haft sedan jag var liten. Till Kalle Anka åker vi hem och slänger oss i soffan, äter den största och godaste julfikan ni kan tänka er och sedan sover alla inom 30 minuter. Alla utom JAG, som var vaken hela Kalle Anka för första gången på 20 år ;)

På kvällen kommer alltid farmor och farfar hit på julbord och julklappsutdelning, också en tradition sen jag var liten. :) Och jag hade visst varit väldigt snäll i år för jag fick massa fina julklappar. Vinglas, inneskor, glöggmuggar, smink, iphonehållare och pengar.

Idag är man lika trött som på alla andra juldagar. Legat och sovit, kollat på tv och ätit hela dagen. Tänkte ge mig ut och springa sen men det får nog bli en promenad istället. Ikväll blir det utgång, ska bli så kul! :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_50d9ab40e087c35cb848de7d.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_50d9ab40e087c35cb848de7d.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_50d9ab73ddf2b32cc1004dea.jpg" class="image">

God jul önskar jag er!

Kategori:

Årlig uppesittarkväll!

Kategori:

Den årliga uppesittarkvällen har spenderats tillsammans med familjen Jansson. Ätit god mat och godis, spelat spel och skrattat massor! Roligt :) Det enda som saknas är.. Ja, ni fattar nog.. Men han har det bra där han är, 35 grader och sol...



Men nu är jag trött och ska krypa ner i sängen, ser framemot morgondagen! Ska bli så skoj att träffa släkten och mina mysiga kusiner och att öppna alla paket som ligger under granen. :)



Sov sött mina vänner! Jag önskar er en riktigt god jul, tand hand om er och era nära! Tänk på att julen är en tid för att umgås och njut av allt vad det innebär. Träna och äta sunt kan vi göra hela nästa år! :)


Kraaaaaam <3


https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_50d7843b9606ee5aca59cf74.jpg" class="image">

Årlig uppesittarkväll!

Kategori:

Den årliga uppesittarkvällen har spenderats tillsammans med familjen Jansson. Ätit god mat och godis, spelat spel och skrattat massor! Roligt :) Det enda som saknas är.. Ja, ni fattar nog.. Men han har det bra där han är, 35 grader och sol...



Men nu är jag trött och ska krypa ner i sängen, ser framemot morgondagen! Ska bli så skoj att träffa släkten och mina mysiga kusiner och att öppna alla paket som ligger under granen. :)



Sov sött mina vänner! Jag önskar er en riktigt god jul, tand hand om er och era nära! Tänk på att julen är en tid för att umgås och njut av allt vad det innebär. Träna och äta sunt kan vi göra hela nästa år! :)


Kraaaaaam <3


Gör ett nytt försök!

Kategori:

Nu verkar det ju faktiskt som om det funkar att posta inlägg så jag gör ett nytt försök på gårdagens inlägg..

Som jag skrev igår så blir jag så fruktansvärt glad när jag får kommentarer här på bloggen. För några dagar sedan fick jag en kommentar om mitt hår. Får konstigt nog ganska ofta kommentarer om just mitt hår. Nu var det en som undrade hur jag tar hand om mitt hår för att det ska hålla sig så fint och växa så mycket. Jag blir nästan lite full i skratt när jag tänker på det.. Tro det eller ej men det finns nog ingen som missköter håret så som jag.. Haha! Har nog bara haft en väldig tur som fått hår av så god kvalitet.
Jag tvättat nämligen håret i det billigaste schampot jag kan hitta, ibland när jag tränar tvättar jag det två gånger varje dag, balsam använder jag aldrig. När jag tänker efter så borstar jag det knappt heller, bra när det VERKLIGEN behövs! Jag blåser håret utan värmeskydd och använder mig av sämsta sprayet på marknaden - Proffs, den rosa flaskan. Klipper mig gör jag MAX två gånger om året trots att jag har en frisör som syrra. Jag betalar väl förmodligen alldeles för lite där också antar jag.. Haha! Och när jag färgar håret blir det någon billig förpackning från ICA.. Ja, det var väl typ allt.. Jag är alltså inte den bästa att fråga när det kommer till hår och hur man ska sköta det. Det är absolut inte för att jag är snål på något sätt, jag är bara sjukt ointresserad. Finns ju så mycket annat kul att lägga pengarna på!

Tänkte att jag skulle lagt upp en bild på håret från början av året och en från nu.. Hoppas hoppas att det funkar!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_50d6f2ceddf2b32cb9002a5a.jpg" class="image">

Österskog -nytt vinterrekord!

Kategori:

Nu vet jag vart jag har fått min tävlingshjärna ifrån.. Pappa är grym och honom springer man inte ifrån i första taget. Vi kämpade på och slog nytt vinterrekord på österskogsrundan, strax under 40 minuter hamnade tiden på. Då ska vi också tillägga att det blåste på ordentligt och halkan var extrem. Gött var det i alla fall och nu går pappa och skryter om att han springer lika fort som en 20-åring. Roligt att man kan glädja farsgubben lite! ;)

Nu ska jag ta en välförtjänt dusch och sedan slänga mig i soffan! Underbara jul!

Strul med inlägg..

Kategori:

Igår skrev jag ett långt inlägg som jag skulle posta här men det gick inte lägga upp det. Vet inte varför men antar att det kan beror på Telias usla nät. Jag är så trött på att det alltid ska strula, vilket det gjort i typ 4 månader. Skulle ringt och klagat för längesen men sist jag ringde dit satt jag i telefonkö i 30 minuter innan jag gav upp..

Nåja, jag ska försöka skriva om inlägget senare idag fast först ska jag och pappa springa runt österskog. Han ska springa ifrån mig säger han så det är väl bäst att ladda upp lite mentalt nu. Jag blir inte förvånad om han gör det, han springer värre än en galopphäst.. ;) haha



På återseende!

Blir lika glad varje gång!

Kategori:

Varje gång det trillar in kommentarer bli jag så glad, speciellt när de handlar om att jag inspirerat till hälsosammare levnadssätt. Det är ju helt otroligt och jag fattar det inte riktigt.. Att min lilla blogg inspirerar! Jag delar ju bara av mig av min vardag och vad som händer runt omkring mig, min träning och vad jag stoppar i min mun :) Men tydligen går det hem hos er läsare för ni har ju stannat kvar och läst hela detta året! <3
Snart firar förresten jag och bloggen 1 år ihop, vi borde ju fira detta! Men hur? Någon som har en idé?

Jag har redan börjat smida planer inför kommande år! Mycket handlar om träning och hälsa men också resor och andra skojsigheter! Har ni några roliga planer inför 2013?


Några sista frågor bara.. Vad har ni tyckt varit bra med bloggen i år och vad har varit dåligt? Vad vill ni läsa om nästa år och vad vill ni inte läsa om? Tell meeeeeee! :)



Puss från mig till dig!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_50d5de14e087c35c7deeda53.jpg" class="image">

God jul!

Kategori:

Nu är det julmys hos oss! Granen klädd, glöggen upphälld, julmusiken på och alla samlade. Kan nästan tro det är julafton idag. :) Love it!

Som av en händelse..

Kategori:

Igår på jobbet tappade jag mitt hjärt-örhänge och upptäckte det inte förrän jag kommit hem. Kändes som att det var lite av ett tecken på att min bättre hälft skulle åka.. Två hjärtan borta på en och samma dag.

Vi bytte i alla fall julklappar igår och Ojojoj va nöjd han blev. :) Hade köpt massa flytta-hemifrån-grejer (stekpanna, grytor, tallrikar, bestick, ungsform, och diverse smågrejer till köket) och så hade jag knåpat ihop ett häfte med t.ex fri städning, filmkväll, hemlagad middag, massage och massa andra grejer och han blev sååå glad! Roligt! :) Själv fick jag en flytoverall eftersom jag alltid klagar på att jag fryser när vi är ute och fiskar och en jättefin jordglob som jag velat ha länge men varit för snål för att köpa själv. Blev jätteglad för allt! :) han är för go min pojk! Nu dröjer det 30 dagar innan vi ses igen och jag kommer ju typ dö av längtan...



Dagen har spenderats i Värnamo med farmor och farfar. Mysigt värre :) och nu har hela familjen varit ute och gått runt österskog. Strax ska granen kläs.. :)


Kolla här va långt mitt hår blivit.. Sjukt!

Mutningen fortsatte..

Kategori:

.. På eftermiddagen också. Gillar't! :) Nu har jag städat och duschat och snart ska det lagas mat. Snart kommer hjärtat och då ska det bytas julklappar. Julen har verkligen tagit sig in i vårt mysiga hus och jag gillar det verkligen. Imorgon ska jag och Jennie med farmor och farfar till Värnamo och julfika. Årlig tradition som vi gjort varje år sedan 17-18 år tillbaka. Traditioner som man absolut inte kan sluta med. Det ääääär ju så mysigt! :)

Kärlek till er! <3

Extrajobb!

Kategori:

Jobbade igår och jobbar idag. Hann inte blogga igår eller jag glömde egentligen bort det i all stress. Åkte till Värnamo efter jobbet och köpte de sista julklapparna. Nu är jag helt klar och ikväll ska vi ha "lilla julafton" eftersom Calle åker till Thailand imorgon.. Blandade känslor där!

Idag jobbar jag extra, stackars Angelica har fått spysjuka.. Jag knaprar vitpeppar för att slippa skiten, förhoppningsvis funkar det.. Chefen mutade hit mig med godis idag, eller egentligen var det ett förslag från min sida. Man får ju inte vara dum ;)

Jag är beroende!

Kategori:

.. Av ett nytt spel! Innan var det rumble som senare bytte namn till ruzzle, sedan quizkampen, sedan wordfeud (jag vet jag är lite efter) och nu är det detta, ordjakten! Sjukt roligt med stirrigt. Det gäller att skapa ett så långt ord på 1 minut som möjligt, där tre bokstäver är givna. Inte svårt alls ;) finns gratis på AppStore.

Jag är så glad!

Kategori:

Känslan som har infunnit sig i min kropp går inte riktigt beskriva. Jag är bara så glad och så stolt över mig själv! Lycklig över ledigheten, över min första termin, att London är bokat, över att jag har de finaste människorna runt mig och att julen snart är här! Underbar känsla. Jag kommer bara njuta av ledigheten och ta hand om mig själv och göra massa roliga saker! Idag ska jag till exempel följa med farfar och besiktiga bilen. Hahha.. Inte så kul kanske, men jag räddar ju besiktningsboysen från en surgubbe i alla fall ;) Farfar blir alltid sur när bilen ska besiktigas, annars är han den godaste pensionärsgubben som finns :)


Skulle åkt till fin finaste Angelica idag men familjen hade fått spysjuka.. Usch! Krya på er kram skickar jag till er.


Idag är en bra dag!

Kategori:

Tentorna gjorda och det känns så skönt att ta lov nu! Tror faktiskt att båda tentorna gick bra och jag är så sjukt stolt över mig själv att jag klarat av första halvåret på högskolan. :)


Tog en tur till a6 efter tentan för att handla julklappar men det gick inge vidare.. Får ta en ny tur i veckan. Nu ska vi fira in lovet med klassen, middag på o'learys väntar. Roligt!


Snart, snart, snart!

Kategori: Allmänt

Ber om ursäkt för fruktansvärt dålig uppdatering, men jag hoppas ni förstår att jag har annat att tänka på. Idag, en LÖRDAG, var jag i skolan kl. 9.30. Pluggade med Therese i några timmar och fick en hel del gjort. Hon var duktig och var där redan vid 8. Snacka om morgonpigg tjej! Vid 13.30-tiden åkte jag hem, fixade och donade här hemma. La mig i sängen och skulle kolla på tv, men däckade och sov i 1,5 timme. Så skönt att vila upp sig inför tentan. 
 
Snart kommer Catharina hit och ska sova hos mig tills på måndag, mys! Ikväll blir det tjejmiddag på stan med de bästa tjejerna och imorgon krossar vi tentan och tar sedan lov. Underbart! 
 
Så här laddar jag upp.. Lite julmusik, tända ljus och ett glas rosé. Ett glas borde ju inte vara så farligt! ;)
Önskar er alla en fortsatt bra helg! Vi hörs imorgon. 
 
Stor kram! 

Fredagsmys hela dagen...

Kategori: Allmänt

.. Önskar jag att jag kunde haft men istället måste jag vara i skolan och plugga HELA dagen. Får tänka på att det bara är 2,5 dagar kvar tills tentan är gjord och jag har fyra veckors lov. DET SKA BLIR SÅ SKÖNT! 
 
Gårdagen var extremt stressig och det kändes som att jag inte fick något gjort. Skrev tentan på morgonen och det gick sjukt bra! Härligt! Sedan blev det lunch på Jensen's med goa kompisar, lunchbiffen där för 49 spänn är för övrigt väldigt god! Bra pris också :) 
Efter det blev det plugg på nästa tenta, ingen ro och vila här inte. Blev några timmar i alla fall innan jag stack iväg med grabbarna i klassen för att se Hobbit.Gå och se! Otroligt bra :) När jag väl kom hem, slängde jag ihop en kycklinggryta, städade lite i lägenheten och sedan totaldäckade jag i sängen men tvn på. hihi..
 
 
 
Nu måste jag pysa, ska möta upp bästa Therese för plugg. 
 
Önskar er en bra fredag och en trevlig helg! 
All kärlek - L. Johnsson

Miss my sis!

Kategori:

Passet blev grymt och benen smärtar fortfarande! Awsome. Känner mig stark men allt fika har satt sina spår, och nej jag säger inte det för att få kommentarer jag säger det för det är sant. Jag känner direkt när min kropp ändrar sig och det har den gjort efter två veckor konstant fikande trots träning. Det funkar inte för mig, måste äta bra mat för att hålla min vikt/form. Tur den här tentaperioden är över snart. :) över till något annat....

Eftersom jag och Jennie delar en lägenhet på 24 kvadrat på veckorna, (jag sover på en madrass på golvet och lever i en väska, har gjort det i 4 månader snart), blir det sjukt ensamt när man väl är själv. Man vänjer sig vid att alltid ha varandra nära och jag saknar i alla fall henne när jag är själv. Tror inte det är många syskon som hade klarat av det utan att slå ihjäl varandra men vi har inte bråkat en enda gång, än. :) Men sen har ju inte alla världens bästa syster heller! Love u <3

Det blev bodypump!

Kategori:

Nervöst!!

Kategori: Allmänt

Hejsvejs!
 
Har ni haft en bra dag? Min har varit relativt lugn, känner att jag har kontroll på läget och kan gå till tentan och bara göra't imorgon. Skön känsla kan jag meddela! Inte alls samma stirr som förra tentaperioden. Nervöst är det ju men jag vet att jag kommer göra denna tentan bra! 
 
I eftermiddag har jag och syster glidit runt på stan, handlat och fikat. Måste bara tipsa om Espresso House Tomtelatte! Jag dör ju typ, sjukt god! Testa testa! :) Köpte två nya nagellack från Essie som jag nu kletat på på mina nails. Blev inte så bra som jag tänk men skit samma.. haha, får göra om det en annan dag! 
 
Nu är tanken att jag ska pysa ner till gymmet och antingen köra ett bodypump-pass eller ett kondintionspass på gymmet. Sprang ju dock igår så ett styrkepass kanske är bättre ändå.. Får se vad jag känner för när jag kommer dit. 
 
 
Imorgon blir det uppstigning vid 6.30 för tenta kl. 8... Wish me luck! :)
 
 
Puss på er

Mellanmål i Tentaplugget!

Kategori:

Har blivit bättre på att planera och ta med mellanmål till skolan när det ska tentapluggas.. Kolla bara på detta! Sjukt bra ju ;)


Nu orkar man plugga en stund till :)

Tionde koppen..

Kategori:

Har eventuellt gått och blivit lite beroende.. Gör inget annat än att sippa kaffe hela dagarna! Men gött är det! Blev lite städning efter löpningen, mamma klagar varje dag att det ser ut som ett bombnedslag.. Tur jag åker till Jönkan imorgon ;)

Nä, nu ska jag återgå till pluggeriet! Måste nöta in massa miljöbegrepp.. Intressant är det dock! Tur det :)

7 km på 41 minuter!

Kategori:

Det blev inget hastighetsrekord men en relativt bra tid ändå med tanke på all snömodd och halka. Löpning är ju faktiskt inte min starka sida! Men nöjd är jag ändå! Att jag ens tog mig ut är ju en bragd ;)

Nu biffstroganoff, ris och sallad!

Onepiece!

Kategori: Allmänt

För första gången sen jag köpte den har det nu blivit tillräckligt kallt för att jag ska kunna använda den. Det är nämligen 1,5 år sedan jag köpte den men den har inte kommit till användning, dels för att den varit för liten och dels för att den är så otroligt varm. Nu har jag i alla fall fisit runt i min Onepiece i två dagar och tentapluggat och fikat. Igår fick jag mycket gjort men idag har det varit väldigt mycket fokus på just fikandet.. haha! Får inte så mycket gjort idag men har räknat två gamla tentor i alla fall, nu försöker jag titta på en videoföreläsning som jag missade för ett par veckor sedan men det funkar inge vidare.. Laggar hela tiden.. Suck. 
 
 
Nu ska jag strax bege mig ut på en löprunda. Jag hoppas inte att det är allt för halt, gillar egentligen inte att springa när det är snö och halt men ska man fika på detta viset har man tyvärr inget val ;) haha! Tänkte ta Österskogsrundan idag igen, lär ju inte bli några hastighetsrekord men det ska bli skönt att komma ut lite. 
 
 
Någon som är sugen på att följa med till London i början av januari förresten? Jag har hittat billigt flyg.. 
 
Ha en bra fortsättning på dagen! Ta hand om er! 
 
Kram 
 
Gammal bild från London 2011.. Älskar den staden! 

Österskogsrundan!

Kategori:

Det blev en kall och snöig promenad ikväll. Som sällskap hade jag Jennie och söta Olivia! Mysigt att traska i snön faktiskt, blir nog samma runda imorgon :)


Är så trött att jag nästan somnar just i skrivandets stund så det är nog dags för lite sömn. Det här pluggandet tar knäcken på mig!

Farligt med så mycket gott i frysen...

Kategori:

Tentaplugg och fika!

Kategori: Allmänt

Hejsvejs! 
Det har varit någon störning med blogg.se's app den här helgen och det är det fortfarande. Därav ingen uppdatering. Helgen har varit kanon! Träffat både Matilda och Linus och myst med Calle, fiskat, köpt julklappar, jobbat och varit ute i det härliga vinterlandskapet och bara haft det gött! Idag går jag in i sista tentaveckan och på söndag kl 11 börjar mitt jullov. Hur underbart?! Bara att härda ut de sista dagarna, mata in massa info och skriva, förhoppningsvis två riktigt bra tentor. Håll era tummar! 
 
Som ni förstår blir det inte mycket tränat nu, finns ju inte ens ett gym här hemma.. SUGER! Så får bli massa promenader och kanske lite simning under lovet i alla fall. Det enda vi göra här i tentastugan är att räkna massa ekonomiuppgifter och dricker kaffe. Lite mysigt ändå! Trevligt med sällskap av syrran också :) 
 
NU - Lunch 
SEN - fortsättning på pluggandet.. 

 
 
 
Härliga vinter! Jag älskar dig! 

Fredagspluggsmys!

Kategori: Allmänt

Har ägnat morgonen åt att plugga kemi. Kan inte påstå att det är så värst kul men det är bara att kämpa på. Vet ju att jag kan titulera mig som ingenjör när jag är klar om ett par år, då känns det lite lättare ;) höhö! Har i alla fall fått ganska mycket gjort och det är ju bra. Ett steg närmre tentan alltså. Nu har jag en liten paus och ska snart till farmor och fika, sedan ska jag ut och gå i det underbara vinterlandet och i eftermiddag ska det bli julklappshandling. Håll tummarna att jag hittar något!! 
 
 
 

Buzzador!

Kategori:

Jag har sedan ett tag tillbaka varit medlem på buzzador.se och nu har mitt första paket landat i postlådan. Ska testa Doves nya body lotion, pure&sensitive så är det någon som vill testa så bara hojta till!

För er som inte vet så är buzzador ett företag som skickar produkter till folk som anmält sig till kampanjer och som i sin tur utvärderar produkterna. Att vara en buzzador är gratis och man anmäler sig via deras hemsida. In och anmäl er vettja! :)

Home, sweet home!

Kategori:

Så var man hemma i lilla Hillerstorp igen. Mysigt! Log lite för mig själv när jag svängde in på vår gata och såg hur gulligt vårt hus såg ut med all snö, ljus och julkransar. Hos oss är det minsann julstämning varje år, precis som det ska vara. Är så glad att vara hemma! När man bor så primitivt som jag gjort den här hösten (jag klagar dock inte, är glad att jag har tak över huvudet och någonstans att sova) så uppskattar man en riktigt säng, att mysa ner sig i soffan och glo på tv och att kunna stänga dörren om sig om man känner för det. :)


Visst ser det mysigt ut? :)

God morgon!

Kategori:

Blev dåligt med inlägg igår, hade fullt upp. Spinningen igår sög, inte för att jag presterade dåligt utan för att ledaren var tråkig, spelade dålig musik och höll mest på med att ändra ljuset i salen.. Sjukt störigt! Jag trampade på i min egen takt och svetten rann konstant i 45 minuter, så helt i onödan var det inte ;)


Efteråt blev det som sagt mat och bio med hjärtat. Så mysigt! Riktigt god mat på o'learys och sedan en riktigt bra bio, skyfall! Den måste ni se :)

Jag skulle varit i skolan nu vid 8 men jag är sååå trött, blev ju ganska sent i natt. Ikväll åker jag hemåt igen, skönt! :)

Stekt ägg, grapefrukt och te

Kategori:

Har precis satt mig ner för att äta lite mellanmål. Fick bli knäckebröd med stekt ägg, en halv grapefrukt och te. Mycket gott!
Idag har det tentapluggats för hela slanten, jag vet att det är mycket snack om plugget men det är i princip vad mina dagar består av från och med nu och fram till den 16e. Sedan tar jag jullov och då slipper ni det babblet, jag lovar ;)

Om en stund blir det spinning med Jenniepennie, fast först en powernap! Och efteråt ska jag på middag och bio-dejt med mitt hjärta! Mysigt med kvalitetstid på veckorna när man annars är ifrån varandra! :) Vet för övrigt inte hur jag ska klara mig utan min prins i en månad när han lämnar mig för Thailand......



Nä, powernap var det ja! Kram

Snöööööö

Kategori:

Underbar dag det varit! Älskar snön och kylan, hur gött som helst bara man klär på sig ordentligt! Har haft en lång dag i skolan och efteråt var jag tvungen att gå hem och sova en stund, var så fruktansvärt trött.. Som tur var sparkade Jennie iväg mig på bodypumpen nu ikväll och fy tusan va skönt det var! Maxade på alla muskelgrupper och jag orkar sååå mycket mer nu än tidigare! Till exempel så körde jag med MAX 10 kg på benövningarna för ca 3 månader sedan(då var benen totalt slut), idag körde jag med 25 kg på alla övningar för benen! Så den som säger att bodypump är skit och att det inte ger något har FEL!! Problemet med bodypump är att många inte vågar lasta på vikter utan kör samma vikter vecka in och vecka ut.. Inte konstigt man inte får resultat då. Det får man inte i gymmet heller om man inte ökar vikterna eller varierar övningar. Kroppen är smart, den vänjer sig.
Ikväll vill jag alltså gå mot alla bodypump-kritiker och slå ett slag för ju bodypump! Sjukt bra träningsform bara man vågar lasta på vikter!


Sen middag!

Kategori:

Träningen gick ganska tungt idag trots uppladdning med celsius. Men det var riktigt skönt efteråt, precis som vanligt!
Celsiusen satte igång min produktivitet när jag kom hem efter träningen i alla fall, svängt över med dammsugaren, diskat och lagat mat.. Haha! Sjukt!

Maten blev för övrigt riktigt god, slängde in fyra laxfiléer i ugnen i 10 minuter, kryddade med salt och citronpeppar. Efter 10 minuter hällde jag på en förpackning med matlagningsgrädde och körde 10 minuter till i ugnen. Smaksatte sedan med ytterligare salt och citron och serverade med färgglada kokta grönsaker. Smidigt och gott! :)

Tentaplugget kan börja!

Kategori:

Har kört på hårt med plugget idag, varit i skolan mellan 9-16.30 och bara köttat på med ekonomi och budgetering. Inte hela tiden givetvis, lite skitsnack och mat och kaffe mellan varven måste man ha för att orka med :)

Nu är jag klar för dagen i alla fall och tänkte avrunda med inte mindre än två pass, ett spinning och ett cxworx.. Härlig start på veckan!

Är på så gott humör idag, man blir ju det med så fantastiska människor omkring sig, när det är snö och härligt kallt ute och allt bara flyyyyyyyter! Underbar känsla!

Hur har er måndag varit? Tycker ni kommenterar lite dåligt nu för tiden, kommentarerna minskar och besökare ökar.. Konstigt?! ;)


Let's do this!

Långkallingar, halsduk och vantar!

Kategori:

God morron mina hjärtan!
Haft en bra helg? Min har varit kanon! Nu ska jag strax åka mot Jönköping, ska tentaplugga hela dagen i skolan. Får se om jag får sällskap av någon. :)


Dags att rusa, långkallingarna är på! Bara att bita ihop!


Kram

Bra dag!

Kategori:

Varberg är ju fantastiskt! Älskar den staden och det känns som "hemma" när man är där eftersom jag tillbringat alla somrar där sen jag var liten.

Blev bara lite underkläder och hårfärg inhandlat men mysigt att bara strosa omkring. Åt riktigt god mat på Grappa som förövrigt är att rekommendera om ni har vägarna förbi Varberg. Riktigt god hamburgare och ceasarsallad!


Nu ska vi mysa hela kvällen lång men först JULKALENDERN!

Espressohouse!

Kategori:

Det är ju bara lördag var sjunde dag, då måste man ju passa på att äta lite gott! Typ en chokladmuffins och en tomtelatte! Mums! :)

Mot Varberg!

Kategori:

Frukosten intagen, kläder och smink på och nu är man redo för att göra Varberg osäkert! Ska bli så kul att gå på stan och strosa, umgås och äta gott! Bra lördag helt enkelt!


Kolla min frukost, finn ett fel ;)

Trevlig helg och första advent!