shapemybody

Träning, kost, inspiration!

Glad påsk!

Kategori:

Återkommer på måndag, ska njuta av att vara ledig några dagar nu. Glad påsk till alla fina vänner!
Kärlek - Lisa

Lisa vs. Dalviksbacken

Kategori:

2-0! Andra gången jag cyklar upp för backen nu och visst är det jobbigt men i det här underbara vädret går det fint ändå! Var helt svettig när jag väl var uppe men vad gör väl det, några extra förbrända kalorier såhär på skärtorsdagen är ju inte fel ;) Att jag åt en pizza innan också kanske jag ska tillägga.. Sjukt ont i magen nu, chock för magen med så mycket kolisar antagligen.

Imorse var jag på gymmet och körde andra axel och biceps-passet för denna veckan. Skönt! Älskar't! Blir starkare och starkare och jag är nästan chockad själv över hur bra det går.

Kärlek - Lisa

Tidig morgon på gymmet!

Kategori:

Klockan är inte ens sju och jag är redan på plats i gymmet, lugn och skön stämning! Härligt att starta dagen på detta sätt och sedan ha hela dagen till att göra massa andra roliga saker, typ räkna matte ;) haha!

Hörs senare - ben och rumppasset väntar på mig!

Kärlek - Lisa

Frosseri..

Kategori:

Kanske borde rätta mig själv så att inga viktigpellar blir irriterade - Självklart tränar man vilka muskelgrupper man vill ihop men att träna biceps med axlar och bröst med triceps passar mig bättre än tvärtom. Individuellt vad man tycker passar och vilka muskelgrupper man ska matcha för att få ut så mycket kräm som möjligt ur musklerna. Detta är mitt upplägg, som jag att vet många andra kör med också, och det passar mig bäst.

Nåja.. Dagen har gått i matematikens tecken och kunskaperna sitter långt inne men helt hjärndött är det absolut inte. Sakta men säkert börjar de vintertrötta hjärncellerna vakna till liv. Inte dåligt! Och som rubriken lyder blev det en hel del gottigheter men det hölls igen i helgen så det gör inget. Har ätit både godis och kladdkaka idag, mums! Men på måndag börjar ju min "mini-diet" så jag unnar mig det mesta fram tills dess. Såg att jag hade fått frågor om mitt upplägg och jag tänkte skriva ett inlägg om det nu i veckan. Inget avancerat, bara sunt förnuft och extra cardio. Kika in senare i veckan med andra ord, jag måste sova nu!

Som det kan bli!

Kategori:

Igår när jag körde axlar och triceps-passet kände jag efter alla axelövningar att jag inte hade något pump att ta ut i triceps. Inte så konstigt kanske med tanke på att jag borde kört axlar och biceps ihop.. Kom på idag att jag hade tränat "fel" axelgrupper på samma pass. Idag blev det alltså ytterligare ett "felaktigt" pass med bröst och biceps ihop. Men det gick relativt bra ändå! 15 kg x 3 set tog jag i hantelpress i både liggande och lutande efter lång uppvärmning med lätta vikter. GRYMT!!

Nu hem och äta och sedan tillbaka till skolan för att gå på räknestuga. Kommer förmodligen hänga där varenda tisdag framöver. Matte är inte min starka sida..

Allt går om man vill!
Kärlek - Lisa

Lunchdejt!

Kategori:

Skickade iväg ett spontansms till Lina om att ta en fika och hon nappade direkt. Trevligt värre och det blev en lunch bestående av en kräft och räksallad. Sjukt gott och härligt nybakat bröd till! På Johan's såklart!

Passet på gymmet blev kanon också, axlar och triceps pressades ordentligt och att varma upp med lätta vikter är ett framgångs recept! Jag lyfter tyngre än någonsin! Underbart!!

Ny cykel!

Kategori:

God morgon på er!
Har helgen varit bra? Min har varit helt perfekt! Tror att jag har sovit bort mer än hälften av alla helgens timmar. Nu är jag alltså pigg och utvilad och redo att starta mina nya kurser. Igår fick jag lite överskottsenergi innan jag skulle sova så det blev en cykel inhandlat och ett CV skrivet så i veckan ska det sökas jobb. Skönt med cykel också! Frihet att kunna ge sig iväg utan att behöva passa bussar, och jag kan ju inte skylla på att backen som leder upp till lägenheten är jobbig att gå uppför, när jag köttar på gymmet varje dag ;)

Nu ska jag bränna av ett axel och triceps-pass innan jag ska vidare till skolan!

Ha en bra dag!
Kärlek - Lisa

Snabbaste benpasset!

Kategori:

Igår kväll var tiden knapp men ett pass på gymmet hann jag med i alla fall. 35 minuters benpass med högt tempo utan vila och jag tror aldrig jag har svettats så mycket på gymmet. Sjukt! Ytterligare ett tecken på att variation är bra, för träningsvärk, det har jag!

Idag ska det fixas och donas i lägenheten. Förbereder mig mentalt inför matte-kursen på måndag också! Herregud säger jag bara!!

Arms in progress..

Kategori:

Hemma!

Kategori:

Så vart man hemma igen. Skönt att päsa i soffan. På tal om soffa, det är lyx!
Har legat här sen jag kom hem och jag börjar redan känna mig trött, tror jag ska mysa ner mig i sängen så jag får extra många timmars sömn i natt. Sömn är viktigt för återhämtningen. Inte för att jag behöver återhämta mig idag, jag har ju inte tränat. Men däremot behöver jag kanske återhämta mig från dagens Afternoon Tea. Jag åt så magen krampade men det var det värt! Fett gott med scones för övrigt.

Jag vet inte vad jag ville få fram med detta inlägget, ville mest bara säga hej. Så - Hej! Och god natt!

Ps. Dalai Lama - klok kille!
Kärlek - Lisa

Vilodag och supergod lunch!

Kategori: Allmänt

Det tar emot att säga detta men idag får jag ta en vilodag på grund av dålig planering. Jag skulle åkt till gymmet redan i morse men först fastnade jag för länge hos Calle som behövde hjälp med lite grejer och sedan påbörjade jag skrivandet av en rapport som snart ska vara inlämnad. Jag har skrivit konstant i typ fyra timmar och nu är den snart klar. Kom då på att det blir tajt att hinna med träningen om jag både ska hinna tvätta och gå på mys-fika med Jennie innan jag åker hem till Hillerstorp ikväll. Det får helt enkelt blir en vilodag. Får planera bättre i fortsättningen, är dock sjukt nöjd med rapporten så jag är glad ändå! Är bara så in i helskottas sugen på att kötta ben, men av erfarenhet vet jag att jag lär vara ännu mer taggad imorgon.. ;) 
 
Slängde just ihop en omelett gjord på två ägg, en skvätt mjölk, salt, peppar och oregano. Toppade den med superduper fräschig sallad med tomat, gurka, avokado, paprika och blandsallad och det smakade gudomligt! 
Smidigt, gott och nyttigt! - Kan inte bli bättre! 
 
Nu, dags att ta tag i tvättande.. Kuuuuuuuul! 

Onsdag it is!

Kategori:

I morse när jag och Calle åt frukost diskuterade vi träning. Jag frågade om han aldrig kör uppvärmning innan hans styrketräning och då svarade han -Nej, bara när jag ska köra ben. Han berättade att om man ska köra t. Ex armar bör man varma upp med lätta vikter för att få blodet till just de musklerna man ska träna och för att minska risk för skador. Om man t.ex cyklar eller springer innan träningen åker blodet till benen men egentligen vill vi ju att blodet ska pumpas till just armarna för att vi ska få ut så mycket styrka som möjligt. Så idag när jag skulle kötta biceps och axlar så testade jag att börja med lätta vikter och stegra (utan uppvärmning i konditionsform då), och jag vet inte om det är inbillning men jag ökade vikterna i alla övningar. 12,5 kilos-vikter i militärpress och bicepscurl har definitivt inte varit aktuellt tidigare men nu körde jag 3 tunga set på slutet med 12,5 kg, TOLV OCH ETT HALVT KILO?! Vissa av er kanske tycker det är fjantiga vikter men jag har aldrig varit så här stark innan! Sjukt nöjd! Jag kanske är efterbliven som har kört CT och cykel innan styrkan tidigare men är det någon av er som har testat att träna på detta viset innan? Skicka gärna kommentarer så jag får veta hur ni tränar, tycker detta är sjukt intressant!

Nu drar vi till Ullared men jag måste visst vara social med Calle nu så vi hörs senare! 😉
Kärlek - Lisa

Tentan gjord..

Kategori:

.. Livet är tillbaka! Tentan var fruktansvärt svår och orelevant och jag var irriterad hel tentan. Sjukt att man inte får visa sina riktiga kunskaper utan istället bara ska ord-bajsa massa skit som inte är av värde ändå. Blir så lack!

Nu är det i alla fall ledigt i några dagar och det känns fantastiskt! Imorgon bär det av till Ullared! Tjoooohoooo!! På måndag börjar ny pluggperiod, matematiskt analys och verksamhetsstyrning.. Roligt det låter va? 😀

Kärlek - Lisa

Time to hit the gym!

Kategori:

Jag laddar upp inför tentan med ett bröst och triceps-pass på gymmet. Känner mig oerhört lugn inför tentan och kanske är jag för lugn. Det får vi se i eftermiddag..

Mitt favvopass är som ni vet - ben! Men strax därefter kommer triceps, som jag tidigare hatade att träna. Nu har jag dock blivit så stark att det är kul att pumpa triceps i diverse övningar och att man till och med ser att den putar ut 😉 yeaaaaaahh!!

Hörs senare!
Kärlek - Lisa

Nya tag!

Kategori:

Nu har jag äntligen återhämtat mig helt och hållet från förkylningen så nu på morgonen fick det bli ett pass på gymmet! Och kan ni tänka er?? - Jag har fått med mig Calle till att träna med mig! Så roligt att göra det ihop! Förvisso körde han sitt race och jag mitt, men att bara veta att han är där och att sitta och smygkika efter honom är så härligt. Han är bäst mitt hjärta!

Jag körde i alla fall ben och rumpa och det tog gött. Alltid skönt att börja om igen efter ett uppehåll, eftersom man får tillbaka den där härliga träningsvärken efteråt. Det gillar jag!

Nu ska jag duscha och pysa iväg till skolan. De sista kunskaperna innan tentan ska programmeras in i hjärnan. Snart får jag lite ledigt!

Äntligen!

Kategori:

Efter några dagars förkylning och frånvaro från gymmet, börjar jag nu känna mig piggare. Underbart! Är så otroligt träningssugen nu! Man får ju massa nya ideer och ny energi när man vilar ett tag, inget ont som inte för något gott med sig!
I eftermiddag efter jobbet ska jag ge mig ut och gå, det är ju så härligt ute trots köldgrader. Jobbar imorgon också, saknar jönkan och min prins.

Kärlek - Lisa

..

Kategori:

Tentaplugget fortsätter!

Kategori:

Friday, I'am in love!

Kategori:

Veckan har bara rusat i väg och förkylningen har hängt i, därför har det inte blivit någon träning på några dagar. Tentaplugget fortskrider och nu känner jag att jag bara vill få den gjord. Ska snart åka till skolan igen och i eftermiddag ska jag hjälpa Calle med lägenheten, sedan pyser jag hem till mamma och pappa ikväll. Om jag känner mig energifylld och piggare från förkylningen tänkte jag ta ett lite lugnt pass på gymmet, behöver andas lite gymluft känner jag!

Igår var vi ett stort gäng som drog till Bageriet på Bryggan och åt Afternoon Tea, SJUKT GOTT! Det var buffé med
Scones, våfflor, cupcakes, sockerkaka, rulltårta, grädde och sylt och te/kaffe! Och åt tills jag nästan storknade kan jag tala om!

Nu - frukost!

Förkylning

Kategori:

Som en blixt från klar himmel slog förkylningen ner med full kraft efter gårdagens träning. Nu kurerar jag mig så gott det går med te, halstabletter och nezeril. Bara att hålla tummarna för att det ska gå över lika fort som vanligt, blir till att vila från träningen idag alltså. Ganska skönt faktiskt!
Det har varit en lång dag i skolan idag också, Tentaplugget är i full gång och jag börjar fatta, äntligen!
Ikväll blir det te och scones-mys med Jennie.

Kärlek - Lisa

Axlar, mage och triceps!

Kategori:

Tjoooodiiiiiloooodiiilooooooo! Kvällens pass avklarat och ikväll fick jag med mig Jennie som var grym! Laddade upp med en stor portion tacogratäng innan, favoriten i repris alltså. Jag var i skolan mellan 8-17.30 idag och råpluggade, sedan åkte jag hemåt och lagade tacogratängen och efter det packade vi väskan och stack till gymmet vid halv åtta. Inga dåliga ursäkter till att inte träna här inte! Bara att bita ihop och göra't! Det bästa är att jag kommer sova som en stock i natt! Det är bra att rensa hjärnan efter en så lång dag med plugg och det gör jag helst på gymmet!

Nu - duschen!
Sen - sängen!


Gammal bild på mig och Hinnepinne!

Vardagslyx i minivariant!

Kategori:

Det här är min vardagslyx. Lättdryck! Smaskigt och gott! Jag vet att det innehåller socker och tillsatser och att vatten är bättre men det här är ju sååååå gott!!

Tentaveckan kan börja!

Kategori:

God morgon på er allihopa!
Hur är har helgen varit? Jag har jobbat, slappat och kalasat! Måste först bara säga att det var tur att jag hade Kristin att tjöta med på jobbet, annars hade det varit sjukt drygt.. Haha!

På kvällen kollade vi på mellon och jag måste säga att vinnaren var helt otippad för min del, mamma däremot gissade rätt på både ettan och tvåan. Inte dåligt! ;)

Igår blev det fika x3 och dagen bara sprang iväg. Som tur var hann jag med alla 5 pass under veckan så jag slapp träna nu i helgen. Men idag ska det köttas på ordentligt, fast det blir senare ikväll för först ska det pluggas inför tentan och det lär ta hela dagen.

Ha det fint!
Kärlek - Lisa

Internationella kvinnodagen!

Kategori:

Jag och Kristin påpekade för chefen att det var internationella kvinnodagen och kolla vad det resulterade i! Inte dåligt! ;)

Kärlek - Lisa

Färdkost!

Kategori:

Det känns lite vemodigt att lämna stan när den visar sig från sin allra bästa sida.. Men nu är det två dagars jobb som väntar och det är alltid skönt när lönen trillar in på kontot så jag får väl ha det i åtanke.. Älskar dock Jönköping!

Nu ska jag plugga in mina lurar, lyssna på musik och äta upp min färdkost. Hoppas på att få god mat när jag kommer hem till mamma och pappa ;)

Kärlek - Lisa

Soliga hälsningar!

Kategori:

Kaffe och fralla på bryggan är inte fel! Solen värmer, kaffet smakar underbart, härligt sällskap, skratt och djupa samtal. Älskar livet som student!

Kärlek - Lisa

Svidande pass!

Kategori:

Efter förmiddagens seminarium i skolan käkade jag och Therese lunch och tog en kaffe i solen. Underbart är bara förnamnet!! Fick ordentligt med vårkänslor kan jag lova er och Jennie kan intyga att jag redan i morse vaknade med vårkänslor i kroppen, då jag avverkade min vårkänslordans i lägenheten. Haha! Ni ska vara glada att ni inte vet exakt hur störd i huvudet jag är, då hade ni nog fått en chock. Haha! Jaja.. Nog om det!

Efter kaffepausen begav vi oss till gymmet och jag körde bröst, triceps och mage. Mina tuttisar är stenhårda som vanligt efter mina extrema bröstpressar/bänkpressar.. Och triceps svider helt sjukt mycket och magen likaså! Ytterligare ett grymt pass avklarat alltså! Längtar till april och dietstart då jag kan börja se vad som gömmer sig där under :) ska bli otroligt spännande eftersom jag vet att jag lagt på mig muskler.

Nu dusch och mat! Sedan mer kaffe på stan med min gullis Therese :) Ikväll bär det av hemåt för jobb i helgen!

Kärlek - Lisa

Dags för pass nummer 2

Kategori:

Spinning på ingång och det ska bli skönt att svettas!

Träning träning träning

Kategori:

Skolan suger för tillfället. Hatar skiten och att jag inte förstår. Tanken på att det är tenta om två veckor gör att jag bara vill skjuta mig själv. Jävla skit!

Det enda som är härligt just nu är min älskade träning och att vi går mot ljusare tider. Finns inget bättre än ljus, sol och värme.
Har precis bränt av ett pass på gymmet, ben, rumpa och mage. 60 minuters effektivt pass med nr tryck. Känner mig stark som en björn!

Nu ska jag släpa mina stackars legs till lägenheten för mat och ikväll väntar spinning med Jennie. Kul!

Rygg, mage, biceps!

Kategori:

Det blev ett ineffektivt pass på gymmet idag, mycket folk, trång mellan maskinerna, oordning på hantlar och biffar som inte visar hänsyn till andra människor men annars gick det bra. Det tog lite längre tid än vanligt bara. Tränade rygg, mage och biceps och imorgon väntar ett härligt benpass! Imorgon ska jag (om jag orkar) träna innan skolan, försöker tvinga med mig Jennie men hon är svårövertalad.. Hehe.

Nu måste jag tvätta! Tråååååååkigt!
Jennie bjöd mig förresten på en liknande bär-efterrätt som denna idag. Fast men hallon och blåbär, toppat med vaniljkesella. SJUKT GOTT!

Jag har inte glömt er!

Kategori:

Hejsvejs i stugorna! Hur står det till med alla träningstokar? Jag är svintrött och dagens powernap skulle bli 15 min men jag vaknade 1 h och 15 minuter senare och sååå mycket piggare! Nu har jag druckit kaffe och ätit lite vindruvor och ska snart ner till gymmet och trängas med stans alla andra invånare.

Ikväll måste jag tjuvtvätta igen, att jag aldrig lär mig att boka tvättid!

Kärlek - Lisa

Jobbelijobb!

Kategori:

Idag har jag jobbat, och kan ni tänka er?! - Det var roligt! I måttliga mängder givetvis, man blir ju snabbt påmind om vilka stollar det bor i samhället och att det definitivt inte är där jag vill jobba. En liten kick i rumpan om att reda ut plugget!

På förmiddagen var jag ute och gick i skogen, skönt värre! Solen sken och fåglarna kvittrade, men tyvärr var det halt och kallt. Gjorde sedan ett besök hos farmor och farfar och de blev lika glada som vanligt att jag kom på besök!

Imorgon åker jag till jkpg igen, LÄNGTAR!

Kärlek - Lisa

Hemfärd.

Kategori:

Nu sitter jag äntligen på tåget hem till Hillerstorp för att fira bästa syster som fyller 23 år. Ska bli mysigt att träffa familjen, har inte varit hemma på två veckor och det är länge för att vara jag. Om jag ska vara ärlig så har jag ingen lust att åka tillbaka till Jönköping ikväll men födelsedagsfesten blir nog rolig, har ju världens bästa gäng med mig ut ikväll så.. ;) Hade dock hellre stannat hos mamma och pappa och blivit bortskämd med god mat.

Började i alla fall morgonen med en Cappuccino och två bitar mörk choklad på Espresso House i väntan på tåget, fint ska de va! Hade ingen mjölk hemma i morse så kunde inte äta upp gröten jag kokat. Otroligt äckligt med gröt utan mjölk.

Vad ska ni göra en lördag som denna? 😊

Fredagsmys!

Kategori:

Taco, godis, läsk och film! Underbart! Tur att han vet sin plats i köket hädanefter.. ;) Ha en trevlig helg,

Kärlek - Lisa

Jag måste få skryta lite..

Kategori:

Under januari och februari tränade jag totalt hela 40 gånger. 21 gånger i januari och 19 gånger i februari. Måste ju också tillägga att jag då varit sjuk ca 7-8 dagar och varit i London 3 dagar. Sjukt ju! Älskar't! I snitt blir detta alltså 5 gånger/vecka, väldigt nöjd med antalet pass och jag börjar se resultat främst på armarna men även fettet kring magen har minskat. Har nämligen inte vägt mig sedan januari så jag vet inte hur mycket jag gått upp eller ner och jag bryr mig inte heller bara jag är nöjd med min kropp.
Tror och hoppas att mars kommer bli en ännu bättre månad! Har sånt sug efter träning just nu och det är så härligt att se resultat och hur styrkan i musklerna ökar och jag längtar till april och dietstart! Slagit PB i både squats, benpress, triceps och biceps de senaste två veckorna. Underbart är ordet!

Ingen som nappat på min utmaning än, latmaskar! ;)

Pass nummer två!

Kategori:

Efter morgonens supersköna spinningpass med suverän ledare, go musik och härliga intervaller pep jag iväg till skolan för två föreläsningar. Lärde mig inte speciellt mycket så det kändes lite lönlöst. Efter det åt jag och Therese lunch ihop och begav oss sedan mot gymmet igen för dagens pass nummer två. Triceps och bröst stod på schemat och tanken var att det skulle bli ett kort pass, vilket det såklart inte blev eftersom det är mig vi snackar om. ;) 1 timme och 40 minuter sprang tiden iväg på och det var två tunga armar och två stenhårda pattar jag tog med mig hem! Haha Otroligt bra start på en fantastisk fredag helt enkelt!

Nu serveras det proteinpannkakor framför tvn, kollar på herrarnas längdskidorstaffet. Spännande!

Jag är uppe och jag lever!

Kategori:

Jag hade ställt klockan på 5.30 idag men vaknade innan den ringde. Därför fanns det inga ursäkter. Om 45 minuter sitter jag på spinningcykeln och det ska bli riktigt skönt!

Nu frukost, sedan skola. Vad gör ni? ;)

https://cdn2.cdnme.se/3314400/6-3/pic_513032b59606ee6e65db95c0.jpg" class="image">