shapemybody

Träning, kost, inspiration!

Fitnessfighten nr 2

Kategori: Allmänt

Så var anmälan gjord och betalningen slutförd. Imorgon drar det igång igen och vi har ägnat kvällen åt att ta förebilder. Tänkte för att jag skulle sprungit en runda ikväll men sen tänkte jag om. Jag sket i det. Jag har ju 30 träningspass framför mig så jag behöver ju inte slita ut mig innan utmaningen ens har börjat ;) haha! Tog alltså och vilade istället och det tror jag var ett vettigt beslut. Kommer bli spännande detta! Tippar på att jag kommer tappa ungefär 2 kilo men vi får se..
 
 
Nu ska jag inta sängen, är otroligt trött efter de första arbetsdagarna men nu har jag två lediga dagar framför mig i alla fall. Skönt.
 
Let's do this!

Semesterbilder

Kategori: Allmänt

I'm addicted!

Kategori:

Kvarg, funlight, jordgubbar, björnbär, toppat med varma mosade hallon! + kaffe! Oslagbart!

Förväntansfull!

Kategori:

Jag ser verkligen framemot den kommande månaden. Fitnessfighten ska göras för andra gången och nu har jag sällskap av två till så detta ska nog gå hur bra som helst för jag är riktigt taggad!! Något som är glädjande efter denna sommaren är att jag bara har gått upp 1 kilo. Ni som har följt mig sen starten veta ju att det inte var så lite efter förra sommaren men då hade jag tio veckors semester istället för tre ;) haha! Men nu ser jag framemot att få en riktigt kick start inför höstens träning och är redo att ge allt! Ska du kanske haka på? :) Förresten! Följ mig gärna på instagram -lisajohnssons heter jag där :)

Lunch à la ICA

Kategori:

Idag fick det bli en ICAs special till lunch. Full pott skulle jag vilja säga! Funkar i alla lägen och är hur gott som helst :) kyckling med sallad och mangoraja! Igår var jag och Calle i Jönköping med några kompisar och åt på O'learys. Otroligt god mat och ännu trevligare sällskap! Om ni ska dit så testa deras sallad med heta räkor :) SKITGOD!

Kvarg med funlight (Wild strawberry), jordgubbar, björnbär,passionsfrukt och litervis med kaffe.. Börjar bli trött nu. Otroligt gott med mellanmål i alla fall :)

Kategori:

Fullt ös medvetslös!

Kategori:

Ja, man kan ju lugnt säga att det är full rulle på jobbet idag. Massa problem och felleveranser som ska lösas och kunder som tjatar och klagar men det är ju en del av detta fantastiska arbetet ;) haha.. Har precis slängt i mig en försenad lunch, pannbiff med lök och tomatsallad. Det blev dock ingen bild på det för det slank ner innan jag hann tänka ;) har inte kommit in i bloggvanan än men det kommer väl så småningom!

Mellis

Kategori:

Än så länge går det bra att jobba. Hade ju nästan glömt bort vilket gött gäng det är jag har omkring mig på jobbet :) fullt ös från start är det i alla fall men det är bara bra för då går tiden fort! Kickstartar med nyttigheter direkt. Kvarg med passionsfrukt och björnbär. Ååååh så gott! Massa kaffe också :) det går bra nu!

Självplågeri

Kategori:

God morgon på er! Antar att ni fortfarande ligger och sover skönt vid den här tiden. Jag har varit vaken sen 6.40.. Självplågeri att stiga upp så fruktansvärt tidigt. Nu på semestern har jag nämligen sovit så länge jag velat varje dag utan väckarklockan. Bara det är ju att ha semester. :) Börjar dagen bra med naturell gröt och kokt ägg så nu är jag redo att påbörja första arbetsdagen!

Fantastisk semester!

Kategori:

Så var semester över. Helt sjukt. Tre veckor bara svischar förbi och nu är det bara några veckors jobb kvar innan skolan börjar. Märklig känsla kan jag säga. Detta innebär massa nya grejer för mig.. Flytt, nya vänner, ny klass, nytt folk, fester, plugg, träning och massa skojsigheter. Jag ser framemot det såååå mycket men det är samtidigt ett litet nervöst pirr i magen. Det kommer säkert bli kanon! :) Så hur har semestern varit då? Jo tack! Regnet öste ju ner mina två första semesterveckor men resan till Grekland var underbar och den kommer jag leva på länge. Har hittat på en hel del men också försökt vila upp mig, fiskat, spelat golf, solat, badat, haft mysiga grillkvällar, plockat kantareller, tränat, sprungit, varit på bröllop, varit i Varberg, på Liseberg, ätit och druckit gott, festat, och njutit i en solstol med en bok. En fantastik sommar helt enkelt! :) hur har eran varit? Imorgon tänkte jag börja skriva ordentligt här igen och på onsdag börjar jag och ytterligare två i familjen med fitnessfighten. Så det kommer bli mycket uppdatering här framöver! Nu är det bra mat, träning och rutiner som gäller, det enda som egentligen är positivt med att börja jobba. Sov gott mina fina!

Trött

Kategori:

Känner mig fortfarande trött efter resan, vi flög ju hem sent på kvällen och jag har inte sovit mycket sen jag kom hem. Idag har jag i alla fall varit i Lanna med mamma, Jossan och Eva och spelat golf. Jätteroligt var det men spelet från min sida var inte det bästa, sista nio gick helt okej med +4 som resultat så det får jag väl vara nöjd med i alla fall :) igår var det kalas med goa släkten och Eva bjöd på otroligt god mat som vanligt! Nu ska jag fortsätta njuta av mina sista dagar av semestern för på måndag börjar jag jobba igen. Kan nog bli lite dåligt med uppdatering eftersom bloggen inte prioriteras så här på semestern men det kanske ni förstår :) funderar på att ta en löptur om en stund, lindra min träningsvärk i benen från gårdagens löptur.. Ha en fin kväll! Kram

Hemma igen!

Kategori:

Ville bara snabbt uppdatera er om att jag är hemma igen. Har haft en fantastisk semester med mitt hjärta och vi har njutit av ledigheten till fullo :) träffat nya härliga människor, solat, badat, fiskat och sovit. Underbart! Har precis tagit min första löprunda i värmen och det var grymt svettigt men skönt :) Nu dags för kalas med släkten :)

Sista natten i min egen säng..

Kategori:

Ja, nu är det inte många timmar kvar innan vi lämnar landet. Ska krypa ner i sängen och sova några timmar nu. Vid tre åker vi! Åh, va jag längtar! :) uppdateringen här kan nog bli något begränsad. Får se om jag kan lösa så jag får internet på något sätt annars hörs vi om en vecka. Ta hand om er! Njut av ledigheten och ät en glass extra. Det kommer i alla fall jag göra :) kram

Här sitter jag och njuter av solen..

Kategori:

Calle metar och jag njuter av solen och spelar rumble. Ganska bra dag om jag får säga det själv. I natt drar vi mot varmare breddgrader och byter ut denna kalla sommaren mot 35 graders värme. Bara tanken på att få ligga på en strand med min kärlek, läsa en bok och sippa på en drink är ju obeskrivlig.

Packar..

Kategori:

Jag gillar inte det här med att packa.Tar alltid med mig föööör mycket och sen använder jag inte hälften. Nu är ju frågan om jag har fått med mig allt jag behöver. 3 st Bikini, 3 olika solskyddskrämer, 3 par shorts, 8 linnen, 3 klänningar, underkläder, 3 sandaler, löparskor(!!!), converse, solbrillor, handduk, pass, biljetter, kamera, mobilladdare, det nåstet jag väl klara mig på? ;) haha..

Morgonsmoothie

Kategori:

För första gången har jag idag gjort smoothie till frukost. Den blev gudomligt god! Fick ju en jättefin mixer av moster och kusiner när jag fyllde år men det har inte blivit av att jag använt den förrän nu. Den funkade kanon och det är ju så mycket smidigare än att använda stavmixer som jag gjort när jag gjort smoothies innan. Jag vet att jag säkert är lite efter när det kommer till just det här med mixers.. ;) Haha! Men det bjuder jag på! Jag använde mig av turkisk yoghurt, vaniljkvarg, proteinpulver med jordgubbssmak, jordgubbar, blåbär och en skvätt mjölk :) bara mixa o wooorooomm så är frukosten klar! Nu ska jag fortsätta tvätta och packa och sedan (förhoppningsvis) njuta lite av solen :)

Fiske

Kategori:

Har ägnat kvällen åt fiske men phonen dog direkt när vi begav oss ut på sjön så det blev inga fina kvälls bilder tyvärr.. Däremot fick vi mycket fisk, stora firrar med! Kul! Har haft en bra dag trots allt men känner mig inte helt tillfreds med tillvaron. Vet inte vad det är men jag hoppas det går över. Fick papper från högskolan idag i alla fall, det kändes bra och gjorde mig glad och förväntansfull. Längtar som bara den! Nu ska jag sova bort min äckelkänsla som befunnit sig i mig ett par dagar och hoppas att jag vaknar med bättre humör imorgon. All kärlek - Lisa Johnsson

Äntligen!

Kategori:

Mästerkocken är i farten- igen!!

Kategori:

Idag blev det ugnsgrillad kyckling med kantarell, lök och bacon sås och sallad av tomat, gurka, paprika och fetaost. Man tager vad man haver brukar man ju säga och resultatet blev minst sagt gott! Att grilla kycklingen i ugnen är väldigt smidigt, bara att krydda och lägga i en stekpåse och in i ugnen i 30 min på 200 grader. Ingen krångel och under tiden som det lagas kan man göra annat, typ packa resväskan inför Kreta :)

Hemgjord guacamole

Kategori:

Igår kväll hade vi mys här hemma. Tacomys. Jag, Jennie och våra boys, vilket var mycket trevligt! Kvällen till ära hade jag ansträngt mig och gjort egen guacamole, utan tillsatser. Och den blev hur god som helst! Jag tog 1 avokado, två stora msk med turkisk yoghurt, 1-2 tsk sambal oelek, chilipeppar, cayenne, salt, och en vitlöksklyfta. Mixa allt till en smet och krydda sedan extra om så behövs! Min blev perfekt och jag kommer definitivt göra det igen :)

Jahoppp..

Kategori:

Vad gör man en dag som denna? Helt jävla uttråkad av denna pissommar! Suuuuuuuuck...

Förlust!

Kategori:

Dagen på banan har varit kanon trots att jag förlorade matchen om 60 kr. Fast det gör inte så mycket, är nöjd med mitt eget spel och det är ju huvudsaken! Var otroligt kul att spela, kan ju inte bli annat med det sällskapet :) Nu håller jag på och flyttar min solstol ut och in på altanen. Det kan ju inte bestämma sig för om det ska vara soligt eller inte.. Ena stunden är det varmt som tusan, andra stunden svinkallt. Mystisk sommar det här! Nu verkar det som att det blir mer moln, himla skit! Och det blåser ju som värsta höststormarna.. Vad som händer i afton återstår att se! Någon som har förslag? :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_5002d013ddf2b36fd200175c.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_5002d013ddf2b36fd200175c.jpg" class="image">

Dags för golf!

Kategori:

Idag ska det spelas golf med två härliga boys. Får se hur detta slutar men jag ska göra mitt bästa för att ge dem en match ;) längtar till ikväll! C kommer hem! Äntligen! Vi hörs senare, ha en bra dag sålänge! :)

"När katten är borta..

Kategori:

..dansar råttorna på bordet" brukar man väl säga? Jag, den lilla råttan tar alltid tillfället i akt att stöka ner, äta vad jag vill, när jag vill och vart jag vill när katten är borta, mamma dåvaaa! Att slänga upp fötterna på bordet, slå på tvn och halvligga och äta i soffan är ju det bästa som finns! Speciellt när man är ensam hemma och det är helt tyst. Det kallar jag kvalletid med sig själv. Har annars ägnat kvällen åt att ta hand om mig själv, badat, filat fötterna, målat naglarna, gjort inpackning i håret, vaxa benen, armarna, ja ni läste rätt- armarna! Först gången jag gör det och det återstår att se om det var bra eller dåligt gjort :) slipper ju i alla fall för ett tag skämmas över pälsen som växer på mina armar. Sedan har smörjt in mig i brun-utan-sol, verkar som att det är enda sättet om man ska få lite färg här hemma! Vi fick ju dock en stund med sol innan och jag var inte sen med att slänga mig ut i en solstolen och njuta av den sol vi faktiskt får :) Tycker faktiskt att det är ganska skönt att vara ensam hemma, är nog lite av en ensamvarg, fast i måttliga mängder givetvis. Här ligger jag nu, kollar på Victoria-dagen, riktigt bra artister i år :) Notera högen med tallrikar som står på bordet ;) hahah...

Jag förtsätter med mitt ätande..

Kategori:

Haha.. Tur att det är nyttiga grejer jag stoppar i mig! Just nu är det skivade jordgubbar med vaniljkvargblandning. Bästa (godast menar jag givetvis ;)) mellanmålet som finns! Sommrigt och härligt! Funderar på om det ska bli en löptur eller promenad idag, återkommer med den informationen!

Och idag blir det lax igen!

Kategori:

Hur gott ser inte detta ut då? Jodå, har man inget annat att göra kan man ju ägna sig åt att laga god mat (åt sig själv) Jaja, nu ska jag njuta av maten sen hälsa på farmor och sen springa en runda :) vad gör ni? Lägg en laxfilé i en ugnsfast form, krydda med citronpeppar och extra salt. I med smör, en skvätt grädde och en skvätt mjölk. Skiva färsk lök och lägg i formen och strö över dill (jag har fryst men designkvistar funkar givetvis också). In i ugnen i 15-20 minuter, ös såsen över laxen ett par gången under tillagningen. Servera med fräsch sallad eller färsk potatis :) det godaste jag ätit på ett bra tag kan jag lova! :) testa vettja!

Laxpaket på grillen

Kategori:

Igår gjorde vi laxpaket som vi tillagade på grillen. Otroligt gott och väldigt smidigt! Vi hade lax, smör, färsk gul lök, morötter, färsk potatis, sparris och kryddor :) underbart gott! Bara att vira in i folie och lägga på grillen i 25 minuter och voila! Färdigt!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_50015097e087c347e2000f27.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_50015097e087c347e2000f27.jpg" class="image">

Jordgubbar till frukost!

Kategori:

Regnet öser fortfarande ner och jag börjar allvarligt talat bli lite deprimerad. Det finns ju absolut ingenting att hitta på.. Jag ligger för tillfället och kollar på repriser av Big Brother. Roligt va? Neeeeeej! Jag vill bada, sola, äta glass, spela minigolf, bada, sola, sola, SOLA! Inte sitta inne med full mundering, under en filt med raggsockar och frysa röven av mig mitt i sommaren! Så jävla deprimerande! Dagens frukost blev i alla fall mycket god! Kvarg med färska jordgubbar och stekt ägg. Mums!

Fin dag på banan!

Kategori:

Mamma tvingade med mig till golfbanan idag och vilken tur att jag hängde med! Det blev ju en kanondag! Endast en liten skur fick vi på oss men vi trotsade regnet och tillslut tittade till och med solen fram. Bra golf blev det också, 34 p fick jag ihop och det är ju väldigt bra med tanke på hur mycket jag spelat i år. Mycket nöjd med spelet och resultatet! Nu är jag otroligt sugen på att spela igen, det är ju så roligt bara man har tid och lust! Om några timmar blir jag alone här hemma. Känns sådär roligt att sitta hemma själv, utan bil i tre dagar men det får väl gå. På söndag är både Jennie och Calle hemma igen så då blir det liv i luckan :) Hoppas ni har en fantastisk semester och att solen skiner på er! Stor kram!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_50006e4ae087c37db8002f99.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_50006e4ae087c37db8002f99.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_50006f449606ee6fa1002e48.jpg" class="image">

Dagens vinst!

Kategori:

Lunchtime

Kategori:

Laddar upp med lite lunch, Kycklingfilé med wokgrönsaker och thaisås. Ska alldeles strax pysa iväg till golfbanan för lite spel på banan med mamma och moster :) ska bli kul!

Fredag den trettonde

Kategori:

Jahopp, bäst att hålla sig inne idag eller? Njää, skulle inte tro det! Borde kanske hålla mig inne med tanke på all otur som drabbar mig men skit samma. Händer det något så händer det, oavsett om jag är ute eller inne. Jaja, nog babblat om det :) Är med mamma i Värnamo nu för fixa till hennes naglar och handla lite. Man får ju ta tillvara på varje tillfälle att komma ifrån regnet som etsat sig fast som ett stort lock över Hillerstorp.. Tur att jag bokade en resa till Kreta så jag får lite sol denna sommaren! För övrig har jag fått besked om att jag kommer in på högskolan till hösten! Gött! :)

Löpning med hosta - inte gött!

Kategori:

4,5 km blev det som lite lugn uppstart. Och det räckte gott och väl! Riktigt tungt och hostan gjorde sig påmind redan efter 1 km. Får liksom svårt att andas och hjärtat slår som tusan. Jaja, nu är det gjort i alla fall och det känns riktigt gött att svettas lite. Älskar känslan efteråt!

Äcklig fråga.

Kategori:

Någon mer än jag som får finnar när man inte tränar eller är det jag som inbillar mig? Nu - kvällslöpning!

Kantareller!

Kategori:

Fick bli en liten kantarellrunda idag också i brist på annat. Det finns hur mycket svamp som helst! Helt galet! Fick ihop säkert över ett kilo idag också :)

Våfflor

Kategori:

Eftersom regnet aldrig vill ge sig äter man ju massa gottit när man sitter inne istället. Idag stod våfflor på menyn och jag stod för bakningen, med lite hjälp av systeryster :) och gott blev det! Så nu i eftermiddag MÅSTE jag ge mig ut och springa. Ingen hosta att skylla på och för tillfället håller regnet uppe också :) ska börja lugnt med en runda på 5 km och sen köra R4F- övningarna. På återseende!

Haft ytterligare en kanondag

Kategori:

Semestern blir bara bättre och bättre! Haft en underbar dag till. Plockade massa kantareller med systeryster på förmiddagen, två kilo fick vi ihop. Vad som fick oss att vända på klacken och åka hem igen var en stor fet orm som slingrade sig en halv meter ifrån mig! Trodde bannemig att jag skulle dö! Sprang snabbare än blixten in och satte mig i bilen! Haha.. Något vi kommit på är att det är mycket tidssparande att rensa kantisarna i skogen så slipper man det tråkiga när man kommer hem. :) bara att skära av dem, borsta och vips ner i korgen! Smidigt värre! :) Sedan gick jag ett sms av C att han ville bjuda mig på romantisk middag och bio och det kan man ju inte direkt tacka nej till ;) (hans kärleksbeteende håller i sig, jag undrar vad han är ute efter ;)) så det blev middag på o'learys och spiderman! Bästa filmen på länge kan jag tala om :) helt klart en film att rekommendera! Imorgon kommer massa bilder, LOVAR!

Frukost

Kategori:

Det fick bli en smidig frukost idag, två ägg, melon, tomat och gurka och en kopp kaffe till det :) Förbereder mig för en dag i skogen, kantarellplockning och picknick står på schemat. Bara att hålla tummarna för att regnet håller sig borta :)

Klänningar från Nelly

Kategori:

Idag fick jag klänningarna som jag hade beställt från Nelly. Efter alltså SJU DAGAR! Blir så lack! Det ska max ta sex dagar står det på hemsidan.. Och inte var det rätt heller.. Beställde tre klänningar och den ena var sönder och den andra hade dem skickat i fel storlek. Den tredje har ni på bilden nedan, satt som en smäck! Tredje gången gillt alltså.. Mailade i alla fall dit och klagade och fick 60 kronor som kompensation. Haha! Alltid något ;)

Sammanfattning

Kategori:

Det blev ingen löpning idag heller :( får se om det blir imorgon istället, känner att det är bättre att vänta tills man är helt frisk istället för att fresta immunförsvaret och få tillbaka skiten direkt.. Har gått på den niten tidigare och det är inte speciellt kul. Har istället ägnat dagen åt exakt ingenting, öppnade boken jag skrev om innan och den verkar riktigt bra. Jag ska ta itu med den ordentligt någon annan dag :) sedan åkte vi till Värnamo och handlade och hälsade på lite folk. Sedan hem och bokade resa så på torsdag nästa vecka beger jag och C oss till Kreta. Kommer blir kanon och jag längtar så jag snart spricker! :) hade velat springa varje dag inför detta men får se hur det går.. Nu har vi kollat på film och jag har sovit såklart ;) somnar alltid när det vankas film.. Haha! Vad ska ni hitta på i sommar? Tillbringar ni den i Sverige eller utomlands? :) Just det! Pappa och Jennie fick reda på ett av mina svampställen idag och de hade aldrig sett så mycket svamp innan.. Så det blev kantarellsoppa till lunch idag. Det kan jag verkligen rekommendera!! :) så gott med skogens guld! Ha en go kväll! Kram

Skulle ju uppdaterat er..

Kategori:

..Om förra veckans träning men det blev verkligen inte så mycket som jag ville pga hostan som fortfarande inte vill ge sig.. Så nu är det bara att ta nya tag! Jag är taggad så jag hoppas att hostan har gett sig av för alltid! 13,36 km löpning blev det i alla fall, vilket är helt okej ändå med tanke på omständigheterna :)

God morgon världen!

Kategori:

Vilket skitväder vi har va?! Regnet öser ner och det ska visst göra det hela dagen. Ganska trist men inte mycket att göra åt.. Man får helt enkelt hitta på något, frågan är bara vad. Skulle spelat golf nu på förmiddagen men det var varken jag eller Tilda sugna på när vi såg hur vädret var.. Får nog bli en lugn förmiddag framför tv, ska nämligen åka och vaccinera mig vid lunchtiden. Sen ska det bli en löprunda är ju tanken. :) vad gör ni när det regnar? Nä, nu kom jag på vad jag ska göra, lusläsa denna boken.. :) Kram till er!

Bra första dag på semestern

Kategori:

Började dagen med gröt och ägg till frukost sedan packade vi bilen full och styrde kosan mot Sveriges vackraste sommarstad - Varberg! Tog en tur på stan och jag fick tag i både byxor, två par och en klänning. Fick ett par örhängen av C också! Tror jag ska ta med mig honom på bröllop fler gånger för OJ va kärleksfull han blev ;) haha.. Sedan tog vi en lunch på campino och fortsatte mot stranden för sol och bad. Jag och C tog första doppet för i år, och det var svinkallt kan jag meddela. Ganska sent att ta första doppet vid denna tiden på året men vädret har ju inte visat sig från sin bästa sida tidigare.. Sedan sov vi på stranden en stund och tog sedan en glass på hamnpaviljongen! :) hur mysig dag som helst! En bra första semesterdag kan man säga och jag känner på mig att detta kommer bli bästa sommaren någonsin :) för nu har jag bestämt att det fina vädret ska stanna hos oss! :) Imorgon blir en löpning igen, ska bli skönt!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_4ffb23adddf2b34288000794.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3314400/images/2012/pic_4ffb23b2ddf2b35ddc000683.jpg" class="image">

Varberg!

Kategori:

Inga ord kan beskriva känslan av sol, bad, strand, glass, shopping och semester. Love it! Återkommer ikväll!

Så mysigt!

Kategori:

Efter många om och men kom Vi iväg till bröllopet. En lite irriterande grej var när jag skulle locka håret. Jag startar tången och börjar locka och när jag gjort halva håret ryker locktången sönder! Det händer ju inte ens på film.. Så jag fick köra med plattången resten och sen dra det åt ena sidan så att det inte skulle synas. Haha :D Bröllopet var så mysigt och brudparet var hur fina som helst. Det bjöds på god mat och trevligt folk. :) Någon mer som ska gifta sig snart? I så fall kommer jag! Haha.. Ha en fortsatt trevlig kväll! Kommer kännas så skönt att slippa stiga upp imorgon för att gå till jobbet! Älskar semestern och allt vad det innebär :)

Mot bröllopet!

Kategori:

Semester!

Kategori:

Ni anar inte hur lycklig jag är! Så underbart med semester. Jag njuter redan av ledigheten och att inte ha några måsten.. :) Hostan har blivit lite bättre men jag är fortfarande hes och nyser i princip hela tiden så ingen träning på ett tag nu vilket är grymt tråkigt! Om några timmar bär det av mot Eksjö och bröllop. Visar er den fina klänningen jag fick låna av Lina sen :) här har ni en liten tjuvkik på den i alla fall... Kram

Haha!

Kategori:

Tror nog att blogg.se fått en hel del kritik för att appen inte har funkat men nu är den igång igen. Skönt! Nu blir det uppdateringar så det bara smäller om det! :) roligt! Var ute och festade med härligt folk igår och jag kan nog säga att det var en av de roligaste kvällarna på länge! :) känns lite tungt att jobba idag, mår egentligen oförskämt bra men trött blir man. Ikväll ska jag fira in min egen semester på lugnare sätt. Blir bra det! :) Det har löst sig med klänningar till bröllopet tills imorgon också! Tur man har snälla vänner som dessutom har större utbud än självaste Nelly själv. Haha :) Tack Lina!

Dålig uppdatering

Kategori: Allmänt

Jag vet att jag fortfarande uppdaterar dåligt men det beror på att blogg.se's app inte fungerar. Detta gör mig så fruktansvärt irriterad, hatar när det strular! Funderar på att byta portal, men hur gör man? Himla skit är var det är! Hatar blogg.se!

Friday!

Kategori: Allmänt

Idag borde vara dagen då jag skuttar av glädje eftersom jag går på semester. (I och för sig jobbar jag imorgon också). Men så är icke fallet! Mår piss! Ont i halsen, röda ögon, hostar som en idiot och trött som jag vet inte vad. Känner inte alls för att jobba HELA dagen idag. Hade helst varit hemma och sovit och kurerat mig med det går ju inte. Blir nästan alltid sjuk när jag ska vara ledig, konstigt det där..
 
 
Igårkväll kände jag inte av förkylningen alls så jag kunde givetvis inte slita mig från träningen så det fick bli en halvtimmes löpning och en halvtimmes styrketräning. Hittade konceptet på en blogg jag läser lite då och då. Hon kallade den för 555, detta för att man efter träningen har slitit sig igenom 555 reps. Inte dåligt va? ;) Jag snodde inte konceptet rakt av utan jag tog mina egna favoritövningar istället.
 
  • 20 upphopp med riktigt djupa benböj
  • 20 crunches
  • 20 liggande tricepspress

Dessa körde jag 3 varv sedan körde jag följande övningar:

  • 20 utfallssteg (10/ben)
  • 20 smala benböj
  • 20 armhävningar

Dessa körde jag också i 3 varv sedan körde jag:

  • 20 bicepscurls
  • 20 enbensböj (10/ben)
  • 20 dips

Dessa körde jag också i 3 varv sedan avslutade jag med ytterligare 15 crunches. Testa detta! Sjukligt jobbigt! Men gött efteråt! :)

 

 

Nu ska jag försöka äta upp resten av min gröt, det river i halsen så jag knappt kan äta. Efter det drar jag till jobbet och stannar där till kl. 19.15 ikväll.

 

Ha en fin fredag och en riktigt bra semester!

 

 

 

SOL!

Kategori: Allmänt

Vädret håller i sig och ingen är gladare än jag! Slutade vid 12.30 idag och nu ska jag och Jennie snart ta farmor och farfar på en liten pensionärstripp. Ska blir skoj, blir en tur till Jönköping. :)
 
 
Hostan håller i sig och det suger. Blir förmodligen ingen träning idag heller. Kraprar halstabletter och dricker the så mycket jag bara hinner. Vill bli av med skiten så fort som möjligt.
 
 
Inga klänningar i sikte.. Undrar om jag hinner få dem innan helgen??
 
Soliga kramar - Lisa

GÖÖÖÖTT!

Kategori: Allmänt

Vilket underbart väder vi har! Tråkigt att man jobbar men sånt är livet. Slutar kl. 19 och tänkte njuta av sommarkvällen tänkte jag. :)
 
 
Har kommit på en negativ sak med att man tränar mycket och det är att man svettas något så grymt bara man gör något fysiskt. Jobbigt att man har ett fysiskt jobb då, man går ju runt och är halvt lökig hela tiden. haha!
 
Stor varm, svettig sommarkram till er från mig!
 
 
 

Gårdagens träning.

Kategori: Allmänt

Igår gick jag hela dagen och funderade på om jag skulle ge mig ut och springa eller inte. Hade absolut ingen energi till det och hostan ville liksom inte ge sig. Men vi 17-tiden fick jag ändå på mig löparkläderna och efter tjugo minuters ytterligare tvekan liggandes på rygg, stånkandes i hallen begav jag mig ut och sprang och övervann alla dumma tankar. Det blev bara 26 minuter och sedan R4F-passet och det räckte för att bättre på träningsvärken ännu mer.. haha. Totalt en träningstid på 60 minuter. HEJA MIG!!
Idag är jag dock helt säker på att jag ska ha en träningsfri dag. Hostan ger sig inte och jag känner mig trött och hängig. Så det blir jobb i x antal timmar och sen ska jag till Elin och fixa mina naglar.
 
 
Nu väntas det gröt till frullis.
Ha en go dag!
 
 
PUSSSS
 
 
 

Dagens lunch!

Kategori: Allmänt

Idag fick det blir ungsbakad lax med sallad och tomat/basilika dressing. SMASKENS! Bara att slänga in laxen i ugnen i 15 minuter på 200 grader sen är det klart! Under tiden maten lagas av sig själv kan man ju typ sitta i en solstol och dricka citronvatten eller något ;)
 

Glömde ju säga..

Kategori: Allmänt

Att jag begav mig ut och gick igårkväll vid nio tiden, och jag har bara en sak att säga. - Är man på dåligt humör är motion den bästa medicinen!
 

Oh Lord!

Kategori: Allmänt

Helsikes vilken värk jag har i kroppen! Träningsvärken from hell så att säga! Herregud, mina vader!! Kan knappt gå.. Hahaha. Verkar som att R4F-passet gör otroligt nytta i alla fall och det är ju bra! Redan tappat 9 hekto sen den 1 juli, antar att det är mest vätska. Inte för att vikten spelar någon roll i detta fallet, vill ju bli lite bättre i löpningen och kanske tajta till magen lite. Det borde ju gå! :)
 
Har hostat mig igenom hela natten, vet inte vad som hänt för jag kände mig inte dålig igår och jag känner mig inte dålig idag. Har hävt i mig massa the nu på morgonen så jag hoppas jag kan ge mig ut och springa framåt dagen.
 
Det fick bli smidig frulle idag, fiberberikad havregrynsgröt med en äggvita och en kopp the. Nu ska jag ut och lägga mig i solen :) Gött att vara ledig!
 

Nytt steg i livet.

Kategori: Allmänt

Nu har jag äntligt gjort det. Till hösten lämnar jag ICA och det ska bli såååå skönt. Ni anar inte! Tar mina lådor och flyttar till Jönköping till Jennies 24 kvadrat, det är bara tills vidare som tur är. Ska börja leta lägenheter redan nu så hoppas vi får tag i något snart! Ska börja plugga, Logistik och Ledning på Tekniska Högskolan. Är så nervös men hoppas, HOPPAS att det ska passa mig och allt känns bra.
 
Till helgen står det bröllop på schemat och naturligtvis är jag ute i sista minuten när det gäller kläder. Så jag klickade precis hem några stycken, inte mindre än tre stycken, på Nelly.com precis. Smidigt värre! Håller tummarna för att någon av dem passar, alltid lika svårt med storlekarna.
 
Funderar på att ge mig ut på en promenad innan jag kryper ner i sängen. Känns som att det behövs för att stilla mitt humör.
 
Kram på er.
 
 
 

Run 4 Fun

Kategori: Allmänt

Första passet avklarat! Fyfan va jobbigt det var! Fullkomligt genomsvettig efter första halvan.. Tur ingen såg mig träna i sportbh och miniminishorts ;) haha!
 
Nu - Jobb i några timmar! Hörs senare :)

Total Distance!

Kategori: Allmänt

Förra veckan blev en riktigt bra vecka träningsmässigt. Jag lovade ju att redovisa detta för er så här kommer det...
41,71 km blev det. Väldigt bra tycker jag! Det är mer träning än vad en del hinner med på en hel månad ;) I detta är bara promenader som jag varit träningsklädd medräknat. Alltså inte cyckling till och från jobbet (som blir ungefär 1-1,5 mil i veckan eftersom jag cycklar fram och tillbaka två gånger om dagen då jag äter lunch hemma), promenader till farmor och farfar, runt kvarteret till C osv jag har inte heller räknat med promenader runt golfbanan utan bara sträckan då jag spelar på banan.
 
 
Denna veckan kommer bli ungefär lite mycket tror jag, hur många km har ni fått ihop? :)
 

2 Juli

Kategori: Allmänt

God morgon på er! Har ni haft en bra helg? Min har varit kanon! Har dock inte haft tid för att blogga som ni kanske märkt.. Tävlade i lördags och låg på en 19 plats av kanske 90 stycken par efter första dagens spel, hade kanonväder och trevligt sällskap och jag var grymt nöjd med mitt spel efter ronden. På kvällen vankades det tävlingsfest på Höganloft men god mat och uppträdande. Efter maten stack jag iväg till HC med ett härligt gäng tjejer och jag kan säga att snabbare förfest har jag aldrig varit med om, en flaska vin uppdrucken på vägen dit.. hahah! Hade i alla fall en skitrolig kväll som skulle avslutas med efterfest men jag fick inse mina begränsningar och åka hem istället. Skulle ju upp och tävla på söndagen igen. När jag vaknade på söndagen öste regnet ner och fick reda på att tävlingen hade avbrutits pga åska och översvämmad bana, så en timme skulle tävlingen skjutas fram. Jag kröp med glädje ner i sängen och sov en timme till. Fick senare på dagen veta att tävlingen inte kunde slutföras så det blev aldrig något spel på söndagen, riktigt surt eftersom vi ville ut och krossa banan och plocka några placeringar men icke! Så kan det gå!
Så vid halv två tiden tog jag och bruttorna och åkte ut till HC för att äta pizza, blev dock sallad för min del och årets första mjukglass! SÅ GOTT! Kollade på hästtävlingarna och njöt av solen. Väl hemma tog jag och Jennie årets första kantarellrunda och visst finns det gott om kantisar i år, älskar kantareller! Sedan tänkte jag ta en liten powernap innan fotbollen så vid åtta låg jag och sov och vaknade inte förrän halv tre. Med kläderna på. Haha! Så nu är jag utvilad ordentligt eftersom jag somnade om och sov enda till kl. halv nio :) GÖTT!
 
Ha njutit av en god frukost nu, omelett av äggvita, ost, salt och peppar. Enkelt o gott!
 
Ska strax ge mig ut på mitt första Run 4 Fun-pass.. Spännande! Väntar bara på att regnet ska avta lite.
 
 
Ha en bra dag!
All kärlek - Lisa Johnsson
Svettig och go efter löprunda nu i veckan!
Ska strax visa er hur långt jag sprungit/gått denna veckan..